Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Πλήθος επιλογών φόρτισης των μπαταριών του νέου Citroën ë-Berlingo, το οποίο υπόσχεται μέγιστη αυτονομία 280 χλμ.

Συνολικά, 18 τεχνολογικές εφαρμογές προάγουν την άνεση και την ασφάλεια οδηγού και επιβατών.

Οι μπλε (Anodised Blue) πινελιές στους προφυλακτήρες και στα Airbumps, προσδίδουν τη διαφορετικότητα του Citroën ë-Berlingo.

Πλούσια εξοπλισμένο, εργονομικό, πολυλειτουργικό και ευρύχωρο των εσωτερικό των 5 ή 7 θέσεων.

Στο εσωτερικό μπορεί να τοποθετηθεί ένας ψηφιακός πίνακας οργάνων 10 ιντσών και μία οθόνη αφής 8 ιντσών, μέσω της οποίας ο οδηγός παρακολουθεί το μενού «Energy» του οχήματος.

Πλήθος χώρων αποθήκευσης μικροαντικειμένων και γυάλινες επιφάνειες 6,40 m2 στην καμπίνα του ë-Berlingo.

Νέο επιβατικό Citroen e-Berlingo

5.972 Επισκέψεις στο άρθρο (26/2/2021)

Η Citroen παρουσιάζει το νέο επιβατικό «e-Berlingo» με 5 – 7 θέσεις, αυτονομία έως 280 χλμ. και μπαταρίες που μπορούν να φορτίσουν ακόμη και σε μόλις 30 λεπτά!

Με το λανσάρισμα του Citroën ë-Berlingo των 5 ή 7 θέσεων -το οποίο θα ξεκινήσει την εμπορική του καριέρα στο δεύτερο μισό του τρέχοντος έτους- ο Όμιλος PSA ολοκληρώνει την παρουσίαση των μικρών του ηλεκτρικών μοντέλων, τόσο σε εκδόσεις Van (Citroën ë-Berlingo, Peugeot e-Partner και Opel Combo-e) όσο και επιβατικές (Citroën ë-Berlingo, Peugeot e-Rifter και Opel Combo-e Life).
Όπως και τα «αδέλφια» του, το νέο ηλεκτρικό μοντέλο της Citroën εξοπλίζεται με τον ηλεκτρικό κινητήρα των 100 kW (136 hp) ισχύος και των 260 Nm ροπής, ο οποίος προσδίδει στο όχημα μέγιστη ταχύτητα 135 χλμ./ώρα. Μέσω του επιλογέα «ë-Toggle», ο οδηγός μπορεί να επιλέξει ένα από τα τρία set-up οδήγησης, με τη λειτουργία «Normal» (80 kW/210 Nm) να προορίζεται για την καθημερινή χρήση, την «Eco» (60 kW/180 Nm) να εστιάζει στη μεγιστοποίηση της αυτονομίας και την «Power» να προσφέρει τη μέγιστη απόδοση του κινητήρα (100 kW/260 Nm), προκειμένου να ενισχύεται η οδική συμπεριφορά του οχήματος, όταν αυτό μεταφέρει πλήρες φορτίο.

Φόρτιση σε 30 λεπτά
Ο κινητήρας αντλεί ενέργεια από τις μπαταρίες λιθίου χωρητικότητας 50 kWh, οι οποίες είναι τοποθετημένες κάτω από το πάτωμα, συνοδεύονται από 8ετή (ή 160.000 χλμ.) εγγύηση για το 70% της απόδοσής τους και προσδίδουν στο όχημα αυτονομία έως και 280 χλμ. Οι μπαταρίες φορτίζουν μερικώς και εν κινήσει, μέσω της ανάκτησης της ενέργειας πέδησης, με τον οδηγό μέσω του διακόπτη «Β» να μπορεί να επιλέξει την ενισχυμένη ή την τυπική ανάκτηση της ενέργειας.
Η κανονική διαδικασία φόρτισης πραγματοποιείται ολονυκτίως μέσω της πρίζας «Green up», με την ενισχυμένη πρίζα (16Α) να απαιτεί λίγο κάτω από 15 ώρες για μια πλήρη φόρτιση. Οι μπαταρίες μπορούν να φορτιστούν και πιο γρήγορα, σε ένα Wallbox ισχύος από 3,7 έως 22 kW, με τη διαδικασία να διαρκεί 7,4 ώρες σε ένα μονοφασικό Wallbox των 7,4 kW και 5 ώρες σε ένα τριφασικό Wallbox των 11 kW. Εναλλακτικά, σε έναν σταθμό ταχείας φόρτισης, το αυτοκίνητο μπορεί να συνδεθεί σε έναν ταχυφοριστή ισχύς έως και 100 kW και μέσα σε 30 λεπτά να φέρει τις μπαταρίες του στο 80% της χωρητικότητας τους.
Σύμφωνα με τη γαλλική εταιρεία, το ηλεκτρικό της μοντέλο καταναλώνει 18 kWh/100 χλμ, ενώ οι υποψήφιοι αγοραστές του μπορούν να παρακολουθούν τις βασικές του λειτουργίες και να προγραμματίζουν τη φόρτισή του από το κινητό τους τηλέφωνο, μέσω της εφαρμογής «MyCitroën». Επιπλέον, χάρη στην εφαρμογή «Free2Move» έχουν πρόσβαση σε 220.000 σταθμούς φόρτισης σε όλη την Ευρώπη.

Σε δύο εκδόσεις αμαξώματος
Όπως και το van, έτσι και το επιβατικό Citroën ë-Berlingo μπορεί να αποκτηθεί στην κοντή έκδοση «Μ» των 4,40 μέτρων και την μακριά «XL» των 4,75 μέτρων, οι οποίες έχουν ύψος 1,90 μέτρων και μπορούν να εξοπλιστούν με πέντε ή επτά θέσεις επιβατών. Η πρόσβαση στις πίσω θέσεις απλοποιείται χάρη στην ύπαρξη δύο πλευρικών συρόμενων θυρών, οι οποίες έχουν και ηλεκτρικά ανοιγόμενα παράθυρα.
Στη δεύτερη σειρά, τα τρία ανεξάρτητα καθίσματα προσφέρουν 156 χλστ. χώρο για τα γόνατα και μπορούν να αναδιπλωθούν εύκολα, αφήνοντας πίσω τους ένα επίπεδο πάτωμα. Μάλιστα, με το κάθισμα του οδηγού αναδιπλωμένο, μπορούν να μεταφερθούν αντικείμενα μήκος 2,7 μέτρων στην έκδοση «Μ» και 3,05 μέτρων στην «XL», της οποίας τα δύο καθίσματα της 3ης σειράς είναι συρόμενα σε μία διαδρομή 130 χλστ., αυξομειώνοντας τον όγκος του χώρου αποσκευών, η χωρητικότητα του οποίου είναι από 1.050 (5θέσια διαμόρφωση) έως 2.126 λίτρα. Το πορτμπαγκάζ της έκδοσης «Μ» έχει χωρητικότητα 775 λίτρων, ενώ η ρυθμιζόμενη εταζέρα μπορεί να αντέξει φορτίο 25 κιλών. Το ανοιγόμενο πίσω τζάμι, διευκολύνει περαιτέρω την πρόσβαση στον χώρο φόρτωσης.
Επιπλέον του πορτμπαγκάζ, ο ιδιοκτήτης του οχήματος έχει στη διάθεσή του ακόμα 167 λίτρα για την αποθήκευση μικροαντικειμένων σε 26 σημεία της καμπίνας. Ανάμεσά τους, συναντάμε το αποθηκευτικό σύστημα «Modutop» των 92 λίτρων, όπως και ο χώρος στην οροφή όπου μπορούν να τοποθετηθούν αντικείμενα όγκου 60 λίτρων και βάρους 10 κιλών. Αντικείμενα μπορούν να τοποθετηθούν και στην ημιδιάφανη αψίδα της πανοραμικής οροφής, η οποία ανεβάζει το εμβαδόν των γυάλινων επιφανειών του ë-Berlingo στα 6,40 m2.

Ανεση και ασφάλεια
Εκτός από την άνεση, ιδιαίτερα προσεγμένη είναι και η ασφάλεια, με το ë-Berlingo να προσφέρει έως και 18 τεχνολογικές εφαρμογές που απλουστεύουν σημαντικά τη ζωή του οδηγού. Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν το έγχρωμο head-up display, το hill-start assist, οι αισθητήρες στάθμευσης (εμπρός, πίσω και πλευρικοί), η κάμερα οπισθοπορείας τεχνολογίας Top Rear Vision και οι έξυπνοι προβολείς. Ενδιαφέρουν έχει το σύστημα στάθμευσης, το οποίο ανιχνεύει αυτόματα αν το όχημα χωράει σε μία θέση και στη συνέχεια πραγματοποιεί τους απαραίτητους χειρισμούς.
Την ασφάλεια προάγουν συστήματα όπως το Active Safety Brake, η ενεργή προειδοποίηση αλλαγής λωρίδας, η προειδοποίηση απόσπασης της προσοχής του οδηγού, ο συναγερμός για την απόσταση από το προπορευόμενο όχημα, το Coffee Break Alert που συμβουλεύει τον οδηγό να κάνει ένα διάλειμμά, ο έλεγχος σταθερότητας του τρέιλερ, το Grip Control με Hill Descent Assist, το σύστημα αναγνώρισης των οδικών σημάνσεων και το σύστημα παρακολούθησης των τυφλών σημείων του οχήματος.
Τέλος, ο υποψήφιος αγοραστής μπορεί να διαλέξει ανάμεσα σε τρία πακέτα συνδεσιμότητας, τα οποία αποτελούν μέρος του προγράμματος «Citroën Advanced Comfort». Αυτά είναι τα Connect Assist, Connect Nav και Connect Play και προσφέρουν μια σειρά από υπηρεσίες, χρήσιμες για την άνεση και την ασφάλεια οδηγού και επιβαινόντων.