Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Μετά την ακύρωση του προηγούμενου διαγωνισμού, το υπουργείο Μεταφορών εξετάζει την διακήρυξη νέου την προμήθεια 1.000 νέων αστικών λεωφορείων.

Νέος διαγωνισμός για 1.000 αστικά λεωφορεία

9.367 Επισκέψεις στο άρθρο (26/8/2019)

Την προμήθεια συνολικά 1.000 νέων αστικών λεωφορείων για τους στόλους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης αναμένεται να δρομολογήσει, σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργείο Μεταφορών.

Με την Αρχή Εκδίκασης Προδικαστικών Προσφυγών (ΑΕΠΠ) να ακυρώνει τελικά τον διαγωνισμό για την προμήθεια συνολικά 750 αστικών λεωφορείων για τους στόλους των μέσων μαζικής μεταφοράς της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, στις αρχές Αυγούστου (με τις υπΆ αριθμ. Αποφάσεις 858 και 859/2019), ύστερα από προδικαστικές προσφυγές των εταιρειών Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ και Mercedes-Benz Ελλάς ΑΕΕ, το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του νέου Γενικού Γραμματέα Μεταφορών, κ. Ν. Σταθόπουλου, προαναγγέλει νέο διαγωνισμό, μέσω του οποίο προβλέπεται η απόκτηση 1.000 αστικών λεωφορείων, με τον προϋπολογισμό να αυξάνεται στα 500 εκ. ευρώ.
Με βάση δημοσιεύματα στο διαδίκτυο, ο νέος αυτός διαγωνισμός θα προβλέπει την απόκτηση 650 αστικών λεωφορείων από τον ΟΑΣΑ και 350 οχημάτων από τον ΟΑΣΘ. Εξ αυτών τα 600 – 700 οχήματα δεν αποκλείεται να είναι ηλεκτροκίνητα, των οποίων η φόρτιση θα πραγματοποιείται στα αμαξοστάσια.
Ο νέος διαγωνισμός για την προμήθεια αστικών λεωφορείων για την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, θα προκηρυχθεί εκτός απροόπτου εντός του προσεχούς 6μήνου και για τις ανάγκες του θα επιδιωχθεί να εξασφαλιστούν κονδύλια από το ΕΣΠΑ και την ΕΤΕπ.
Περισσότερες λεπτομέρειες σύντομα…