Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Το Thor24 είναι ίσως η επιτομή της υπερβολής σε ότι αφορά στη φαντασία των αμερικάνων αναφορικά με την εικόνα και τις δυνατότητες ενός φορτηγού.

Βασικό του γνώρισμα είναι φυσικά ο 24κύλινδος κινητήρας των 27,9λτ. που αποδίδει ισχύ 3.424 ίππων.

Ο «Joker» των φορτηγών!

3.925 Επισκέψεις στο άρθρο (19/11/2019)

Όταν οι λέξεις «λογικό» και «μέτρο» χάνουν την έννοια τους, το πιθανότερο είναι πως από την γωνία θα εμφανιστεί κάποιο όχημα όπως το «Thor24», με τους δύο 12κύλινδρους κινητήρες του με συνολική χωρητικότητα 27,9λτ.

Έρχεται κάποια στιγμή στη ζωή του καθενός που αποφασίζει να πάρει μια εξωφρενική απόφαση. Αυτή τη στιγμή στη ζωή του κ. Mike Harrah δεν ήταν όταν απέκτησε δύο 12κύλινδρους κινητήρες DD (Detroit Diesel) 12V71, που άλλοτε χρησιμοποιούνταν για την κίνηση μιας θαλαμηγού 300 ποδιών (91,4μ.).
Η «… επειδή μπορώ…» απόφαση του άρχισε να υλοποιείται με την σύνδεση των δύο αυτών κινητήρων σε μια… εξωφρενική μονάδα με συνολική χωρητικότητα 27,9λτ. που αποδίδει ισχύ 3.424 ίππων, που κόστισε περί τα 7 εκ. ευρώ!
Από εκεί και πέρα, το εν λόγω μηχανικό σύνολο με τους συνολικά 12 υπερτροφοδότες ενσωματώθηκε σε ένα φορτηγό Peterbilt 359 του 1979, με το τελικό αποτέλεσμα να βαπτίζεται «Thor24».
Όπως είναι φυσικό, το εν λόγω φορτηγό με μήκος 13,4μ. φέρει πολλαπλές εξειδικευμένες (και σε αρκετές περιπτώσεις χειροποίητες) λύσεις σε ότι αφορά πλαίσιο, τις αναρτήσεις κ.ά. προκειμένου να μπορεί να υποστηρίξει το θηριώδες κινητήρα. Παράλληλα, στον εξοπλισμό του δεν θα μπορούσαν παρά να συμπεριλαμβάνονται στοιχεία όπως ένας κινητήρας ελικοπτέρου (Hawker Jet) προκειμένου να λειτουργεί βοηθητικά για την παροχή ενέργειας σε μια οθόνη 40(!) ιντσών και ένα ηχοσύστημα 1.500W που εδράζονται στο εσωτερικό της καμπίνας, χωρίς φυσικά να παραβλέπουμε τα τρία ειδικά αλεξίπτωτα που επιστρατεύονται για την επιβάδυνση του –βάρους 13,4t- οχήματος.
Περισσότερα για το Thor24 μπορείτε να βρείτε εδώ ενώ, ακολουθεί ένα video από τον κινητήρα των 24κυλίνδρων του…