Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Τα αρμόδια όργανα τα ΕΕ επισπεύδουν τις διαδικασίες ως προς την θέσπιση νέων προτύπων που αφορούν στο σχήμα και το μήκος των φορτηγών οχημάτων.

Πιο κοντά στα πιο αεροδυναμικά φορτηγά

2.404 Επισκέψεις στο άρθρο (5/2/2019)

Τα αρμόδια όργανα της ΕΕ προωθούν την επίσπευση των διαδικασιών για την αναθεώρηση των δεδομένων που αφορούν στη σχεδίαση τους, προκειμένου αυτά να γίνουν πιο αεροδυναμικά, ασφαλέστερα και λιγότερο ενεργοβόρα.

Συγκεκριμένα, η Επιτροπή των Μόνιμων Αντιπροσώπων του Συμβουλίου της ΕΕ, ενέκρινε εντολή προς την προεδρία της ΕΕ προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την τροποποίηση της οδηγίας που θέτει τα πρότυπα για το μέγιστο μήκος των φορτηγών οχημάτων που επιτρέπεται να κινούνται στο οδικό δίκτυο της ευρύτερης επικράτειας της ΕΕ.
Στόχος είναι φυσικά η μεταβολή του σχήματος της καμπίνας των φορτηγών οχημάτων καθώς η αύξηση του μήκους τους θα επιτρέψει στις κατασκευάστριες εταιρείες να σχεδιάσουν (υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις/ πρότυπα) πιο αεροδυναμικά οχήματα που θα επιδεικνύουν σημαντική μείωση του συντελεστή οπισθέλκουσας, με σαφή οφέλη στη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου τους. Παράλληλα, τα –νέου τύπου- οχήματα θα προσφέρουν βελτιωμένη ορατότητα, ασφάλεια και άνεση στους οδηγούς και θα συμβάλλουν στην αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας για όλους τους χρήστες.
Σε σχετικές της δηλώσεις, η υπουργός Μεταφορών της Ρουμανίας και πρόεδρος του Συμβουλίου, κ. Rovana Plumb, τόνισε πως: «… Ο αεροδυναμικός σχεδιασμός του θαλάμου οδήγησης θα επιτρέπει οικονομία καυσίμου, μείωση των εκπομπών ρύπων και λιγότερες απώλειες ζωών. Η προώθηση της εισαγωγής του αποτελεί μια στοχευμένη και ευπρόσδεκτη τροποποίηση των υφιστάμενων κανόνων».