Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης
Scania: Πράσινο ομόλογο για χρηματοδότηση επενδύσεων στην ηλεκτροκίνηση

Scania: Πράσινο ομόλογο για χρηματοδότηση επενδύσεων στην ηλεκτροκίνηση

4.784 Επισκέψεις στο άρθρο (23/11/2022)

Με σκοπό να υποστηρίξει τις συνεχόμενες επενδύσεις της στην ηλεκτροκίνηση, η Scania εξέδωσε ένα ακόμη πράσινο ομόλογο, αυτή τη φορά συνολικού ύψους 274 εκατ. ευρώ, με τα έσοδα να χρησιμοποιούνται στην ανάπτυξη ηλεκτροκίνητων οχημάτων.

Το 2ο πράσινο ομόλογο εξέδωσε η Scania

Η Scania εξέδωσε ένα δεύτερο πράσινο ομόλογο, στο πλαίσιο των προσπαθειών της εταιρείας να εμβαθύνει τις επενδύσεις της σε τεχνολογίες ηλεκτροκίνησης. Το 2020, η Scania έγινε ο πρώτος κατασκευαστής επαγγελματικών βαρέων οχημάτων που έλαβε έγκριση για το πλαίσιο έκδοσης πράσινων ομολόγων, με τα έσοδα από το πρώτο της ομόλογο να επενδύονται στο εργοστάσιο μπαταριών της εταιρείας και στην ανάπτυξη ηλεκτρικών οχημάτων με μπαταρία.
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Έντονο ενδιαφέρον από 20 τράπεζες & ασφαλιστικές εταιρείες

Σχεδόν 20 σκανδιναβικές τράπεζες, ασφαλιστικές εταιρείες και διαχειριστές συνταξιοδοτικών ταμείων συμμετείχαν στον διαγωνισμό για το νέο πράσινο ομόλογο της Scania, δηλώνοντας έντονο ενδιαφέρον. Τα έσοδα θα διοχετευθούν σε έργα που θα έχουν στόχο τη μείωση των εκπομπών CO2 και θα χρηματοδοτήσουν τη συνεχή έρευνα και ανάπτυξη ηλεκτρικών οχημάτων της Scania.«Η ανάπτυξη που βλέπουμε, όπου η οικονομική κοινότητα συμμετέχει στην οδήγηση της στροφής προς τις βιώσιμες μεταφορές, είναι καθησυχαστική. Πιστεύουμε ότι το ενδιαφέρον για πράσινες επενδύσεις που απαιτούνται για τη σταδιακή κατάργηση της εξάρτησης από τα ορυκτά θα συνεχίσει να αυξάνεται», δηλώνει ο Οικονομικός Διευθυντής της Scania, Jonas Rickberg.
 

Οι επενδύσεις θα συμβάλλουν στην απεξάρτηση των ορυκτών καυσίμων

Ο κόσμος βρίσκεται εν μέσω μιας ενεργειακής κρίσης, αλλά οι μακροπρόθεσμες επενδύσεις σε υποδομές φόρτισης και ηλεκτροδότησης παραμένουν ζωτικής σημασίας, καθώς στο μέλλον μεγαλύτεροι όγκοι ηλεκτροκίνητων οχημάτων θα επιτρέψουν τη μετακίνηση χωρίς ορυκτά στο χώρο των μεταφορών.«Η ανάγκη για επενδύσεις για τη διασφάλιση της μετάβασης στις μεταφορές χωρίς ορυκτά είναι τεράστια. Θα χρησιμοποιήσουμε τον πράσινο δεσμό για συνεχείς επενδύσεις στην ηλεκτροκίνηση, καθώς τα ηλεκτρικά οχήματα με μπαταρία αναμένεται να αποτελούν το ήμισυ των πωλήσεών μας το 2030», εξηγεί ο Rickberg.
 

Το 2ο πράσινο ομόλογο εξέδωσε η Scania!
Αυτή τη φορά συνολικού ύψους 274 εκατ. ευρώ.
Έντονο ενδιαφέρον από 20 τράπεζες, ασφαλιστικές εταιρείες & συνταξιοδοτικά ταμεία.
Οι επενδύσεις αυτές θα συμβάλλουν στην απεξάρτηση των ορυκτών καυσίμων.
Ηλεκτρικό το ήμισυ των πωλήσεών της Scania το 2030.
Μήπως πρέπει να επενδύσουν στο υδρογόνο και στα βιοκαύσιμα;
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »