Ο Όμιλος Renault – Nissan αναμένεται να ενισχύσει τη συνεργασία μεταξύ των δύο εταιρειών στην αγορά των ελαφρών επαγγελματικών για την περαιτέρω αύξηση των πωλήσεων τους.

Συμμαχία Renault & Nissan

Ο Όμιλος Renault – Nissan ανακοίνωσε την ενίσχυση της συνεργασίας των δύο εταιρειών στον κλάδο των ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη των πωλήσεων τους σε παγκόσμιο επίπεδο.

 
Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση των δύο εταιρειών, οι Renault και Nissan αναμένεται να συνεργαστούν ακόμη πιο… στενά μέσα στα επόμενα έτη αναφορικά με τον κλάδο των ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων που προσφέρουν σε παγκόσμιο επίπεδο.
Επικεφαλής του νέου αυτού προγράμματος θα είναι ο κ. Ashwani Gupta, ως αντιπρόεδρος του Renault – Nissan LCV Business Unit, ενώ η όλη πρωτοβουλία εστιάζεται στην ενίσχυση της παρουσίας των δύο εταιρειών σε διάφορες αγορές ανά τον κόσμο.
Φυσικά, η συνεργασία των δύο εταιρειών στον κλάδο των ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων δεν είναι κάτι νέο καθώς, πολλά από τα ελαφρά επαγγελματικά της Nissan (όπως τα NV300 και NV400) βασίζονται στην πλατφόρμα εκπροσώπων της Renault (βλέπε τα μοντέλα Trafic και Master) ενώ το νέο Renault Alaskan Pick-Up βασίζεται στα μηχανικά μέρη της νέας γενιάς του Nissan Navara.
Καταλήγοντας, αξίζει να αναφέρουμε πως κατά τη διάρκεια του 2016, ο Renault διέθεσε 443.931 ελαφρά επαγγελματικά σε παγκόσμιο επίπεδο με κορυφαία τα Kangoo (118.200 πωλήσεις), Master (91.900 πωλήσεις) και Trafic (81.600 πωλήσεις).
Αντίστοιχα, η Nissan εμφάνισε 815.490 πωλήσεις ελαφρών επαγγελματικών σε παγκόσμιο επίπεδο με πιο εμπορικά μοντέλα τα NP300 Navara (196.257 οχήματα), Frontier Pick-Up (102.497 πωλήσεις) και NV200 (54.118 πωλήσεις).
 

 

ΔΙΕΘΝΗ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Nissan - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ