Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Κορυφαίος σε αισθητική, ποιότητα κατασκευής και τεχνολογικό υπόβαθρο, ο χώρος… εργασίας για τον οδηγό στα νέα Volvo FH.

O νέος ψηφιακός πίνακας οργάνων αποτελείται από μια οθόνη υψηλής ανάλυσης 12 ιντσών…

… ενώ υπάρχει και μια δευτερεύουσα οθόνη 9 ιντσών για το σύστημα infotainment και όχι μόνο.

Αποθηκευτικοί χώροι υπάρχουν τόσο στην κεντρική κονσόλα…

… όσο και σε όλα σχεδόν τα σημεία του εσωτερικού, χωρίς να παραβλέπουμε τον άπλετο φυσικό φωτισμό που προσφέρει η ευμεγέθης ηλιοροφή.

Στο εξοπλισμό μπορούν να περιλαμβάνονται ακόμη και στοιχεία όπως ψυγείο, καφετιέρα ή φούρνος μικροκυμάτων ενώ…

… αναπαυτικά και μεγάλων διαστάσεων είναι τα δύο κρεβάτια στις πολυτελείς καμπίνες Globetrotter XL

Κορυφαία σε σχεδίαση, χώρους και παροχές καμπίνα

25.826 Επισκέψεις στο άρθρο (4/11/2020)

Ένα από τα βασικά στοιχεία της ανανέωσης του νέου Volvo FH είναι η τροποποίηση της σχεδιαστικής ταυτότητας της καμπίνας με βασικότερο γνώρισμα τα νέα φωτιστικά σώματα, του «V», που έχουν μετακινηθεί προς τις πλευρές του αμαξώματος, προκειμένου να ευθυγραμιστούν με τις γραμμές των θυρών. Παράλληλα, οι δείκτες αλλαγής πορείας (φλας) έχουν μεταφερθεί στις πόρτες, ενισχύοντας τόσο τον δυναμισμό του συνολικού αποτελέσματος όσο και τον αεροδυναμικό συντελεστή. Σε ότι αφορά στα φώτα δε, αξίζει να αναφέρουμε πως φέρουν πλέον ειδικές λυχνίες με σύστημα αυτόματης απενεργοποίησης επιλεγμένων τμημάτων των LED συστοιχιών τους, όταν το φορτηγό πλησιάζει σε αντίθετα κινούμενα ή σε προπορευόμενα οχήματα, όταν οι σχετικοί αισθητήρες ανιχνεύσουν αλλαγές στη φωτεινότητα του χώρου  γύρω από το φορτηγό. 
Οι υαλοκαθαριστήρες είναι πιο λεπτοί ενώ, μεγαλύτερο σε διαστάσεις είναι και το λογότυπο της εταιρείας. 
Με το όχημα που παρουσιάζουμε να εφοδιάζεται με τη δεύτερη μεγαλύτερη καμπίνα στη γκάμα του FH, την Globetrotter XL (μικρότερη μόνο από την Globetrotter XXL), αξίζει να σταθούμε στις πολλαπλές τροποποιήσεις που έχει δεχθεί το εσωτερικό της.
ΚατΆ αρχήν, το εντελώς νέο «περιβάλλον εργασίας» του οδηγού έχει να επιδείξει έναν πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων που προσφέρει στον οδηγό να επιλέξει μεταξύ τεσσάρων διαφορετικών μενού / μοτίβων, ως προς τις ενδείξεις που εμπεριέχει, ανάλογα πάντα με τις απαιτήσεις και τις προτιμήσεις του. 
Η οθόνη υψηλής ανάλυσης των 12 ιντσών, δεν εμφανίζει θαμπάδες και γυαλάδες σε καμία περίπτωση και συνεπικουρείται από μια επιπρόσθετη οθόνη 9 ιντσών στο πάνω μέρος της κεντρικής κονσόλας, που σχετίζεται μεταξύ άλλων και με το σύστημα πολυμέσων (infotainment). Στη συγκεκριμένη οθόνη προβάλλονται επίσης και τα δεδομένα των λήψεων από τις πολλαπλές κάμερες με τις οποίες μπορεί να εφοδιαστεί το νέο FH, με τον οδηγό να είναι σε θέση να επιλέξει έως και τέσσερις προβολές ταυτόχρονα. 
Φυσικά, για τον έλεγχο διαφόρων λειτουργιών του οχήματος, ο οδηγός μπορεί να κάνει χρήση και των πολλαπλών χειριστηρίων επί του τιμονιού, ή να το πράξει και μέσω φωνητικών εντολών. 
Στον ιδιαίτερα πλήρη εξοπλισμό άνεσης και ασφάλειας που ενσωματώνει η καμπίνα Globetrotter XL του νέου FL, αξίζει να αναφέρουμε τον αυτόματο κλιματισμό, το ειδικό κλιματιστικό μηχάνημα στάθμευσης (I-Park Cool) καθώς και τον θερμαντήρα της καμπίνας. 
Παράλληλα, υπάρχουν διάφορες θήκες (ανοικτές ή κλειστές) σε διάφορα σημεία της καμπίνας ενώ κάτω από τα δύο ευμεγέθη κρεβάτια υπάρχουν επιπρόσθετοι αποθηκευτικοί χώροι (όπως φυσικά και στην οροφή της καμπίνας) που μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν ένα ψυγείο τροφίμων κ.ά. 
Μάλιστα, χαρακτηριστικό των ατελείωτων ανέσεων που μπορεί να προσφέρει το νέο Volvo FH είναι το γεγονός πως στον εξοπλισμό του περιλαμβάνονται ακόμη στοιχεία όπως καφετιέρα, φούρνο μικροκυμάτων ή και προ-εγκατάσταση για την τοποθέτηση τηλεόρασης. 
Καταλήγοντας, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε τον νέο επιλογέα για το υπερσύγχρονο αυτόματο κιβώτιο «I-Shift» που εκτός της πιο εργονομικής θέσης στην οποία βρίσκεται, διευκολύνει περαιτέρω τις μετακινήσεις εντός της καμπίνας.