Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

O οδηγός έχει στη διάθεση του αρκετές ακόμη τεχνολογικές λύσεις για διάφορες διαδικασίες κατά τη διάρκεια του δρομολογίου όπως το σύστημα αναγνώρισης (με κάμερα) για τη ζεύξη με trailer.

    Η τεχνολογία στην υπηρεσία της ασφάλειας και της αποδοτικότητας

    25.806 Επισκέψεις στο άρθρο (4/11/2020)

    Με γνώμονα τη διασφάλιση της ελάχιστης δυνατής κατανάλωσης καυσίμου και του βέλτιστου επίπεδου ασφάλειας για όλους τους χρήστες του δρόμου, κάτω από όλες τις συνθήκες κίνησης και φορτίου, η Volvo Trucks έχει εξοπλίσει το νέο FH με μια πληθώρα νέων καινοτομιών που διευκολύνουν και συνεπικουρούν το έργο του οδηγού. 
    Μεταξύ αυτών αξίζει να αναφέρουμε τους νέους, πιο λεπτούς σε δομή και σχεδίαση, καθρέπτες καθώς και τη γωνιακή κάμερα στον συνοδηγό που παρέχει συμπληρωματικές λήψεις για τα όσα συμβαίνουν στις πλευρές του οχήματος. 
    Παράλληλα, βελτιωμένη είναι η λειτουργία του αυτόματου πιλότου (σε ταχύτητες κίνησης ακόμη και από 0 χλμ./ώρα) ενώ το νέο σύστημα «Downhill Cruise Control» καθορίζει με άνεση τη μέγιστη ταχύτητα κίνησης και αποτρέπει την υπέρβαση του ακόμη και σε έντονες κατωφέρειες. 
    Πέραν αυτών, συναντάμε τα –υποχρεωτικά- συστήματα EBS, ABS, EPS καθώς και πολλαπλές ακόμη τεχνολογίες όπως τα συστήματα υποβοήθησης διατήρησης λωρίδας ή αλλαγής αυτής, ελέγχου της εγρήγορσης του οδηγού, χωρίς φυσικά να παραβλέπουμε το Volvo Dynamic Steering, που αποφορτίζει σημαντικά τους οδηγούς μέσω του ηλεκτρονικά ελεγχόμενου συστήματος διεύθυνσης. 
    Φυσικά, το σύστημα «I-See» επιτρέπει στο όχημα να γνωρίζει χρήσιμες πληροφορίες αναφορικά με την τοπογραφία της διαδρομής που ακολουθείται προκειμένου να διατηρεί χαμηλά την κατανάλωση καυσίμου, αξιοποιώντας την κινητική ενέργεια του οχήματος ενώ το ίδιο ισχύει και για τη λειτουργία του συστήματος «I-Cruise» με την πρόσθετη λειτουργία «I-Roll». 
    Πέραν αυτών, ο οδηγός έχει στη διάθεση του αρκετές ακόμη τεχνολογικές λύσεις για διάφορες διαδικασίες κατά τη διάρκεια του δρομολογίου όπως το σύστημα ηλεκτρονικά ελεγχόμενης ανάκλησης της καμπίνας για την πρόσβαση στον χώρο του κινητήρα, το σύστημα αναγνώρισης (με κάμερα) για τη ζεύξη με trailer, το σύστημα ελέγχου θερμοκρασίας για το trailer σε περίπτωση που είναι ψυχόμενο) και πολλά άλλα.