Μηχανή Αναζήτησης Βαρέα Επαγγελματικά
Toyota: Εισβάλλει στην αγορά των φορτηγών υδρογόνου

Toyota: Εισβάλλει στην αγορά των φορτηγών υδρογόνου

  • Toyota: Εισβάλλει στην αγορά των φορτηγών υδρογόνου
  • Toyota: Εισβάλλει στην αγορά των φορτηγών υδρογόνου

Toyota: Εισβάλλει στην αγορά των φορτηγών υδρογόνου

8.451 Επισκέψεις στο άρθρο (17/5/2023)

Η Toyota ένωσε τις δυνάμεις της με την VDL Groep (VDL) για να εισχωρήσει στην αγορά βαρέων φορτηγών υδρογόνου μηδενικών εκπομπών στην Ευρώπη, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία κυψελών καυσίμου της Toyota.

Πρώτος στόχος η απανθρακοποίηση των logistics

Η συνεργασία της Toyota Motor Europe (TME) με την ολλανδική VDL Groep (VDL) στοχεύει στην επιτάχυνση της απαλλαγής από τις ανθρακούχες εκπομπές του τομέα της οδικής εφοδιαστικής, ένας σημαντικός παράγοντας για την επίτευξη των στόχων της Toyota προς την πλήρως απανθρακοποίηση έως το 2040.
 

Τα πλεονεκτήματα του υδρογόνου είναι το «κλειδί» για τις οδικές μεταφορές

Οι Ιάπωνες βλέπουν σημαντικές δυνατότητες στη χρήση φορτηγών υδρογόνου για την απαλλαγή από τις ανθρακούχες διαδρομές της εφοδιαστικής αλυσίδας. Η χαμηλότερη μάζα συστημάτων υδρογόνου επιτρέπει βαρύτερο ωφέλιμο φορτίο και ο γρήγορος ανεφοδιασμός υδρογόνου είναι απαραίτητος για μεταφορά με υψηλή χρήση. Να σημειωθεί πως, το υδρογόνο μπορεί να ανεφοδιάσει ένα φορτηγό τόσο γρήγορα όσο το ντίζελ, με τη ζήτηση τους για μεγαλύτερους όγκους υδρογόνου να τα τοποθετούν ως βασικούς συντελεστές στην ωρίμανση βιώσιμων υποδομών γύρω από βασικές διαδρομές.
 

Σύντομα το 1ο φορτηγό υδρογόνου της VDL με τεχνολογία Toyota

Η VDL Groep θα κατασκευάσει το πρώτο φορτηγό κυψελών καυσίμου μέχρι το καλοκαίρι του 2023, ακολουθούμενα από περισσότερα οχήματα που θα παραχθούν και θα αξιολογηθούν στις διαδρομές logistics της Toyota Ευρώπης το φθινόπωρο του 2023. Το έργο θα ενοποιήσει τις γνώσεις σχετικά με τον τρόπο ανάπτυξης φορτηγών κυψελών καυσίμου, υποστηρίζοντας περαιτέρω το μακροπρόθεσμο όραμα της εταιρείας για την απαλλαγή των logistics από τις ανθρακούχες εκπομπές και τη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα της Toyota πέρα ​​από την ηλεκτροκίνηση των επιβατικών οχημάτων.
 

Τα υδρογονοκίνητα φορτηγά θα μειώσουν κατά πολύ τις συνολικές εκπομπές CO2

Τα φορτηγά κυψελών καυσίμου διαδραματίζουν επίσης βασικό ρόλο στην ανάπτυξη του ευρύτερου ευρωπαϊκού οικοσυστήματος υδρογόνου, υποστηρίζοντας σθεναρά την απαλλαγή από τις ανθρακούχες μεταφορές και την οικολογική ενεργειακή μετάβαση. Τα βαρέα οχήματα είναι ζωτικής σημασίας για τη δημιουργία υγιούς προσφοράς και δυναμικής ζήτησης για υδρογόνο. Ο κερδοφόρος βρόχος ανάδρασης θα τονώσει την ανάπτυξη μιας βιώσιμης υποδομής, επιτρέποντας παράλληλα την εμφάνιση άλλων νέων εφαρμογών κινητικότητας. Η υποδομή για φορτηγά υδρογόνου μπορεί απλώς να επεκταθεί σε άλλα οχήματα υδρογόνου που μπορούν να χρησιμοποιούν τους ίδιους σταθμούς ανεφοδιασμού υδρογόνου. Αυτή η δράση, είναι μία από τις πολλές που η Toyota υλοποίησε πρόσφατα με πολλούς συνεργάτες, συμπεριλαμβανομένων αυτών για ελαφρά επαγγελματικά οχήματα, σκάφη, τρένα και λεωφορεία, με στόχο να επιταχύνει τη μετάβαση στο υδρογόνο.
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Ακολουθήστε το PRO.Autotriti στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε