Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης
Ευρωπαϊκή περιοδεία για το πλήρως ηλεκτρικό φορτηγό της Renault Trucks

Ευρωπαϊκή περιοδεία για το πλήρως ηλεκτρικό φορτηγό της Renault Trucks

  • Ευρωπαϊκή περιοδεία για το πλήρως ηλεκτρικό φορτηγό της Renault Trucks
  • Ευρωπαϊκή περιοδεία για το πλήρως ηλεκτρικό φορτηγό της Renault Trucks

Ευρωπαϊκή περιοδεία για το πλήρως ηλεκτρικό φορτηγό της Renault Trucks

2.262 Επισκέψεις στο άρθρο (12/4/2024)

- Diamond Echo θα ονομάζεται το πρώτο 100 % ηλεκτρικό φορτηγό που θα περιοδεύσει στην Ευρώπη
- 10.000 χιλιόμετρα, με 60 στάσεις σε 7 χώρες θα πραγματοποιήσει μέσα σε 4 μήνες
- Η Renault Trucks προάγει την οικολογική συνείδηση

Diamond Echo θα ονομάζεται το πρώτο 100 % ηλεκτρικό φορτηγό που θα περιοδεύσει στην Ευρώπη

Ένας ύμνος στην ηλεκτροκίνηση θα είναι το Diamond Echo, του οχήματος της Renault Trucks που φέρει τον τιμητικό τίτλο του πρώτου πλήρως ηλεκτρικού φορτηγού που θα καταπιεί… χιλιόμετρα περιοδεύοντας στην Ευρώπη.
Και αν κάτι μπορούμε να πούμε με σιγουριά, τότε αυτό είναι πως σίγουρα στο διάστημα αυτό δε θα περνάει απαρατήρητο στους ευρωπαϊκούς δρόμους, καθώς είναι σχεδιασμένο κατά τέτοιο τρόπο που να φωσφορίζει στο σκοτάδι, μέσα από ένα μηχανισμό που θα ενεργοποιείται όποτε θα έρχεται σε επαφή με κάθε εξωτερικό ηλεκτρικό ερέθισμα.
Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί εδώ πως η πολιτική της Renault Trucks έχει έτσι κι αλλιώς ως σημείο αναφοράς την ηλεκτροκίνηση, μέσα από μια γκάμα ηλεκτρικών οχημάτων, που περιλαμβάνει από ηλεκτρικά ποδήλατα μεταφοράς φορτίων βάρους 650 κιλών, έως τράκτορες με μεικτό 44t., φορτηγά για τον κατασκευαστικό κλάδο κ.ά.

10.000 χιλιόμετρα, με 60 στάσεις σε 7 χώρες θα πραγματοποιήσει μέσα σε 4 μήνες

Η τουρνέ του Diamond Echo έχει ως αφετηρία της τις 11 Απριλίου του 2024, από το εργοστάσιο κατασκευής του (βλ. Bourg-en-Bresse), ενώ αναμένεται να έχει διάρκεια μέχρι τον Ιούλιο, περιλαμβάνοντας 60 στάσεις σε 7 διαφορετικές χώρες και καταναλώνοντας περίπου 10.000 χιλιόμετρα στο σύνολο.
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στο Facebook »

Η Renault Trucks προάγει την οικολογική συνείδηση

Τίποτα βέβαια από αυτά δεν προκαλεί έκπληξη, δεδομένου πως η εταιρεία ήδη έχει δείξει τις προθέσεις της μέσα από την παρουσίαση των νέων ηλεκτρικών φορτηγών της, η παραγωγή των οποίων έχει ήδη ξεκινήσει. Τα T και C, όπως είναι οι κωδικές τους ονομασίες, υπενθυμίζουμε πως θα είναι τελείως ηλεκτρικά οχήματα δίχως εκδόσεις πετρελαίου, ενώ θα έχουν αυτονομία 300 χιλιομέτρων και θα αποδίδουν – στην έκδοση με τους τρεις κινητήρες - 660 ίππους.   
Καλό είναι να υπενθυμίσουμε εδώ φυσικά και το οικολογικό ντοκιμαντέρ  «The Good Move, Committed to Decarbonisation» («Η Καλή Κίνηση, Δεσμευμένη στην Απαλλαγή από τον Ανθρακα»), που κυκλοφόρησε πρόσφατα αναφορικά με το αποτύπωμα του άνθρακα στις μεταφορές και το οποίο φέρει τη σφραγίδα της Renaul Trucks. Ο πρόεδρος της εταιρείας, Bruno Blin, μάλιστα τόνισε επΆ αυτού πως:  «Επειδή δεν μπορούμε πλέον να αρκεστούμε σε μικρά βήματα, στη Renault Trucks έχουμε αναλάβει δεσμεύσεις για την απαλλαγή της βιομηχανίας μας από τις εκπομπές άνθρακα και την εξοικονόμηση πόρων, με πολλές συγκεκριμένες δράσεις που έχουν ήδη τεθεί σε εφαρμογή. Φυσικά, απομένουν ακόμη πολλά να γίνουν. Αυτό είναι που ήθελα να μοιραστώ και να καταγράψω σε αυτή τη σειρά».