Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης
Renault Trucks: «Χατ Τρικ» βραβείων για οικολογικό ντοκιμαντέρ

Renault Trucks: «Χατ Τρικ» βραβείων για οικολογικό ντοκιμαντέρ

2.175 Επισκέψεις στο άρθρο (1/4/2024)

- Τρία βραβεία για ντοκιμαντέρ 7 επεισοδίων που αφορά το αποτύπωμα άνθρακα στις μεταφορές
- Το 7% του CO2 στην Ευρώπη έρχεται από τις μεταφορές
- Εξοικονόμηση πόρων και απαλλαγή από ρύπους η δέσμευση του προέδρου

Τρία βραβεία για ντοκιμαντέρ 7 επεισοδίων που αφορά το αποτύπωμα άνθρακα στις μεταφορές

Ούτε ένα ούτε δυο, αλλά τρία (!) βραβεία κατάφερε να κατακτήσει η Renault Trucks στον αγώνα της για την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης γύρω από τη μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος στον κλάδο των οδικών εμπορευματικών μεταφορών.

Συγκεκριμένα, η Renault Trucks και το πρακτορείο Alunites για το ντοκιμαντέρ τους κέρδισαν:  το ασημένιο βραβείο «Grand Prix Stratégies for Engagement Communication» στην κατηγορία «Brand Communication - Company Transformation», αλλά και δύο βραβεία Top/Com: το χρυσό «Grand Prix» στην κατηγορία «Corporate Business Digital Section και το «Prix Spécial de l'Expression» («Ειδικό Βραβείο Έκφρασης»).

Το 7% του CO2 στην Ευρώπη έρχεται από τις μεταφορές

Βεβαίως, όλα οφείλονται στο δημιούργημα «The Good Move, Committed to Decarbonisation» («Η Καλή Κίνηση, Δεσμευμένη στην Απαλλαγή από τον ¶νθρακα»), ένα εγχείρημα των επτά επεισοδίων – και των 8 λεπτών ανά επεισόδιο – το οποίο μεταδόθηκε για πρώτη φορά στα τέλη του 2023, με στόχο την ευαισθητοποίηση της κοινή γνώμης γύρω από το κλίμα.

Λαμβάνοντας, εξάλλου, ως δεδομένο αφενός πως το 90 % των βασικών αγαθών παγκοσμίως μεταφέρονται οδικώς, αφετέρου ότι το 7 % του συνολικού αποτυπώματος άνθρακα στην Ευρωπαϊκή Ένωση προέρχεται από τα φορτηγά, εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς πόσο κομβική στην καθημερινότητα των σύγχρονων κοινωνιών είναι η περιβαλλοντική συνέπεια γύρω από το ζήτημα.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Εξοικονόμηση πόρων και απαλλαγή από ρύπους η δέσμευση του προέδρου

Παρόλο που ο πρόεδρος της Renault Trucks, Bruno Blin, πρωταγωνιστεί στο ντοκιμαντέρ (παρέα με έναν υπάλληλο της εταρείας), στη σειρά κάνουν την εμφάνισή τους και ουκ ολίγοι ειδικοί όπως ο γεωκλιματολόγος Jean Jouzel, ο γεωμορφολόγος – ερευνητής στο CNRS Ludovic Ravanel κ.ο.κ. «Επειδή δεν μπορούμε πλέον να αρκεστούμε σε μικρά βήματα, στη Renault Trucks έχουμε αναλάβει δεσμεύσεις για την απαλλαγή της βιομηχανίας μας από τις εκπομπές άνθρακα και την εξοικονόμηση πόρων, με πολλές συγκεκριμένες δράσεις που έχουν ήδη τεθεί σε εφαρμογή. Φυσικά, απομένουν ακόμη πολλά να γίνουν. Αυτό είναι που ήθελα να μοιραστώ και να καταγράψω σε αυτή τη σειρά», δήλωσε ο ισχυρός άντρας της διάσημης γαλλικής εταιρείας εμπορικών φορτηγών.