Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Το πρώτο ηλεκτρικό φορτηγό

7.150 Επισκέψεις στο άρθρο (12/9/2016)

Με την παρουσίαση του πρωτότυπου φορτηγού «e Truck» η Mercedes-Benz μας προσφέρει μια πρόγευση των μελλοντικών φορτηγών αστικών μεταφορών που μεταξύ άλλων, θα είναι πλήρως ηλεκτροκίνητα!

Οκλάδος των φορτηγών οχημάτων (αλλά και των επαγγελματικών οχημάτων γενικότερα) που επιχειρούν σε αστικό περιβάλλον, αναμένεται να αντιμετωπίσει σημαντικές νέες προκλήσεις στο άμεσο προσεχές διάστημα. 
Σύμφωνα με στοιχεία του Ο.Η.Ε., μέχρι το 2050 ο παγκόσμιος πληθυσμός της Γης θα έχει ανέλθει στα 9 δις ενώ, το 70% εξ αυτών, θα κατοικούν στις μεγαλουπόλεις. 
Όπως είναι φυσικό, οι βέλτιστες λύσεις για την προστασία και βελτίωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, η μείωση των εκπομπών θορύβου κ.ο.κ., θα αποκτήσουν ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα σε τομείς όπως οι διανομές προϊόντων, η αποκομιδή απορριμμάτων κ.ά.
Χαρακτηριστικό είναι εξάλλου το γεγονός ότι ήδη, διάφορες σύγχρονες μεγαλουπόλεις όπως το Λονδίνο ή το Παρίσι, έχουν εισαγάγει ειδικές ζώνες όπου απαγορεύονται οχήματα που δεν πληρούν συγκεκριμένες –αυστηρές- προδιαγραφές αναφορικά με τις εκπομπές ρύπων και θορύβου ενώ, στο προσεχές μέλλον εξετάζεται το ενδεχόμενο να απαγορευτεί πλήρως η κυκλοφορία οχημάτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης, στο κέντρο τους. 
Με βάση όλα τα παραπάνω, η πρόκριση της χρήσης αμιγώς ηλεκτροκίνητων οχημάτων είναι μια από τις πιο βιώσιμες –και συνάμα αποδοτικές- λύσεις και η Mercedes-Benz, μια εκ των κορυφαίων εταιρειών στην κατασκευή επαγγελματικών οχημάτων όλων των τύπων, δεν θα μπορούσε παρά να πρωτοστατεί και σε αυτόν τον τομέα. 
Για τον λόγο αυτό, στην 66η ΙΑΑ 2016 που θα διοργανωθεί από 22 – 29 Σεπτεμβρίου, ένα από τα βασικότερα εκθέματα στο περίπτερο της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, αναμένεται να είναι το πρωτότυπο ηλεκτροκίνητο βαρύ φορτηγό αστικών διανομών, με την ονομασία (προς το παρόν) «Urban e Truck», το οποίο θα πραγματοποιήσει και το παγκόσμιο ντεμπούτο του!