Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Ο κατασκευαστικός κλάδος στο επίκεντρο

6.162 Επισκέψεις στο άρθρο (2/7/2019)

Η BAUMA που διοργανώνεται ανά 3ετία στο εκθεσιακό κέντρο του Μονάχου δεν είναι μόνο η μεγαλύτερη διεθνής έκθεση για τον κλάδο των κατασκευών αλλά και από τις μεγαλύτερες εκθέσεις σε παγκόσμιο επίπεδο γενικότερα. Ωστόσο, στο αφιέρωμα που ακολουθεί, επικεντρωνόμαστε αμιγώς στα οχήματα που παρουσιάστηκαν σε αυτήν από τις διεθνείς αυτοκινητοβιομηχανίες του κλάδου.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της διοργάνωσης του 2016, η τελευταία BAUMA κυριολεκτικά έσπασε όλα τα σχετικά ρεκόρ καθώς συγκέντρωσε 3.425 εκθέτες από 58 διαφορετικές χώρες ενώ συνολικά 583.736 επισκέπτες από 219 χώρες έδωσαν το παρόν σε αυτήν. Παράλληλα, το συνολικό εμβαδόν των εγκαταστάσεων ανήλθε στα 605.000 τ.μ., που ουσιαστικά είναι μεγαλύτερο από μια μέση –μικρή- πόλη της Γερμανίας! 
Παρά την εντυπωσιακή επιτυχία της προηγούμενης έκθεσης, η φετινή BAUMA 2019 ήταν κατά πολύ μεγαλύτερη(!) και πιο επιτυχημένη και μια μικρή αναφορά στα σχετικά στοιχεία, κυριολεκτικά… ζαλίζει! 

Η φετινή BAUMA σε αριθμούς
Πιο συγκεκριμένα, στη φετινή διοργάνωση που πραγματοποιήθηκε από 8 – 14 Απριλίου, ο συνολικός αριθμός των εκθετών ανήλθε στους 3.702 (από 63 διαφορετικές χώρες) με τον αριθμό των επισκεπτών να υπερβαίνει αντίστοιχα τα 600.000 άτομα από 200 χώρες σε παγκόσμιο επίπεδο (περισσότερες και από όσες συμμετέχουν στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών)!
Παράλληλα, οι εγκαταστάσεις της ήταν μεγαλύτερες από ποτέ καθώς αξιοποιήθηκαν πλήρως 614.000 τ.μ., όπου φιλοξενήθηκαν 13.000 φορτηγά και 600 μηχανήματα βαρέως τύπου. Παράλληλα, περισσότερα από 21.500 αυτοκίνητα και 1.000 λεωφορεία έδωσαν ταυτόχρονα το παρόν στους χώρους στάθμευσης των επισκεπτών κατά τη διάρκεια της έκθεσης… 
Πέραν αυτού, ορισμένα από τα περίπτερα που φιλοξενήθηκαν κατά τη διάρκεια της BAUMA 2019, ξεκίνησαν να κατασκευάζονται από τον Οκτώβριο του 2018(!) ενώ, η εταιρεία Liebherr που συμμετείχε σε αυτή, επιστράτευσε συνολικά 1.500 εργαζόμενους της κατά τη διάρκεια της έκθεσης! 

Εντυπωσιακές νέες προτάσεις σε όλους τους τύπους οχημάτων
Χωρίς να θέλουμε να επεκταθούμε στο… κύριο μενού της BAUMA 2019 που ουσιαστικά περιλαμβάνει τα ειδικά μηχανήματα έργου και τα θηριώδη dumpers που σχετίζονται με τις πιο απαιτητικές εργασίες στον κατασκευαστικό κλάδο, στις σελίδες που ακολουθούν σας προσφέρουμε μια μικρή γεύση από τις νέες προτάσεις, τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που οι κορυφαίες εταιρείες στον κλάδο της κατασκευής βαρέων επαγγελματικών οχημάτων, παρουσίασαν σε αυτή. Δεκάδες ειδικά εξελιγμένα και εξοπλισμένα φορτηγά οχήματα, όλων των τύπων, έδωσαν το παρόν με προηγμένες τεχνολογικές καινοτομίες, που στόχο έχουν φυσικά την βελτίωση της άνεσης, της ασφάλειας και προπάντων της αποδοτικότητας των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον πολυεπίπεδο και άκρως απαιτητικό κλάδο των κατασκευών.