παρουσιάσεις

Σας παρουσιάζουμε ό,τι καλύτερο έχει να επιδείξει η σύγχρονη αγορά φορτηγών.

Tα καλύτερα Φορτηγά: Top 10 αγοράς!

Τετάρτη, 29 Δεκεμβρίου 2021

Δείτε ένα μεγάλο αφιέρωμα με ό,τι πιο ασφαλές, άνετο και «καθαρό» έχει να επιδείξει η αυτοκινητοβιομηχανία στην αγορά των μεσαίων και βαρέων φορτηγών, οχήματα που ικανοποιούν απόλυτα τις αυξημένες απαιτήσεις της σύγχρονης εφοδιαστικής αλυσίδας.

Τα στρατιωτικά Unimog, Arocs και Zetros στις εγκαταστάσεις της Mercedes-Benz Ελλάς.

Τα Mercedes Arocs, Unimog & Zetros του στρατού!

Πέμπτη, 23 Δεκεμβρίου 2021

Η Mercedes-Benz Ελλάς φιλοξένησε πρόσφατα στις εγκαταστάσεις της τρία ειδικά διασκευασμένα φορτηγά οχήματα. Πρόκειται για τα άκρως σκληροτράχηλα Unimog, Arocs και Zetros που έχουν εξελιχθεί ειδικά για αμυντικούς σκοπούς και χρήση από τα διάφορα σώματα των ενόπλων δυνάμεων.

Το Mercedes-Benz Unimog U 2010 με εκχιονιστήρα K1. Ο μηχανισμός ανύψωσης και κατεβάσματος του εκχιονιστήρα λειτουργούσε με χειροκίνητο τροχό μπροστά από το καπό.

Το 1ο εκχιονιστικό Mercedes-Benz Unimog

Παρασκευή, 17 Δεκεμβρίου 2021

Ο Γερμανός μηχανικός Alfred Schmidt πριν από 70 χρόνια, μεταμόρφωσε το Mercedes-Benz Unimog στο ικανότερο εκχιονιστικό όχημα του κόσμου. Δείτε τη συναρπαστική ιστορία του πώς μια ανάγκη και μια λαμπρή ιδέα, γέννησαν δύο θρύλους της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας.

Αίσθηση θέλει να προκαλέσει η Daimler Truck στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία, με τα χαρακτηριστικά του αυτόνομου φορτηγού Επιπέδου 4 που εξελίσσει.

Το πιο προηγμένο αυτόνομο φορτηγό θα είναι της Daimler

Τετάρτη, 8 Δεκεμβρίου 2021

Με βάση το Freightliner Cascadia, η Daimler Truck αναπτύσσει μια επεκτάσιμη πλατφόρμα αυτόνομου φορτηγού Επιπέδου 4, που φέρει μια σειρά από καινοτόμες ασφαλιστικές δικλίδες, ώστε να αποφεύγονται οι πιθανές αστοχίες σε κρίσιμους τομείς της αρχιτεκτονικής του.

Η υπερκατασκευή του SOD Rise 4x4 είναι αφαιρούμενη, ώστε το όχημα να ξαναγίνει ένα κανονικό Mercedes-Benz Unimog.

Το Unimog των 900 χιλιάδων

Δευτέρα, 6 Δεκεμβρίου 2021

Κάποια αυτοκινούμενα τροχόσπιτα είναι πολυτελή και άλλα είναι παντός καιρού και εδάφους. Κανένα, όμως, δεν συνδυάζει τα παραπάνω όπως το SOD Rise 4x4, η μετατροπή δηλαδή ενός Mercedes-Benz Unimog σε ένα στιλάτο διαμέρισμα επί τροχών, αξίας 900.000 ευρώ!

Στόλοι οχημάτων και φορτηγά. Δείτε τα πορίσματα μεγάλης πανευρωπαϊκής έρευνας βιωσιμότητας της Goodyear στον κλάδο των μεταφορών.

Η βιωσιμότητα σε στόλους οχημάτων & φορτηγά

Παρασκευή, 3 Δεκεμβρίου 2021

Δείτε πώς βλέπουν σήμερα οι ελληνικοί και ευρωπαϊκοί στόλοι οχημάτων το φλέγον ζήτημα της βιωσιμότητας, σύμφωνα με μεγάλη έρευνα που πραγματοποίησε η Goodyear. Ποιες είναι οι λύσεις, οι προσδοκίες και οι τάσεις; Πού εντοπίζονται τα εμπόδια στον κλάδο των μεταφορών;

Το 1ο Actros λανσαρίστηκε το 1996, όταν η Mercedes-Benz γιόρταζε τα 100 χρόνια από τότε που Gottlieb Daimler κατασκεύασε το πρώτο φορτηγό της ιστορίας.

25 χρόνια καινοτομίες για το Mercedes-Benz Actros

Πέμπτη, 18 Νοεμβρίου 2021

Από το 1996, οι πέντε γενιές του Mercedes-Benz Actros λανσάρουν καινοτομίες που ταράζουν τα νερά της βιομηχανίας. Μόνο τυχαίο δεν είναι, λοιπόν, το γεγονός πως το φορτηγό έχει πουλήσει πάνω από 1,4 εκ. μονάδες, ούτε πως κάθε φορά βραβεύεται ως «Φορτηγό της Χρονιάς».

Οι δύο οθόνες δύο υψηλής ανάλυσης των 12,3 ιντσών, είναι τοποθετημένες στις εμπρός κολόνες του οχήματος, ώστε να απαιτείται η ελάχιστη δυνατή μετακίνηση των ματιών του οδηγού από τον δρόμο.

Η Scania αντικαθιστά τους καθρέπτες με κάμερες

Τετάρτη, 17 Νοεμβρίου 2021

Πέντε χρόνια μετά το λανσάρισμα των Scania νέας γενιάς, η εταιρεία προχωρά σε μία ριζική ανανέωση των χαρακτηριστικών των φορτηγών της, στο πλαίσιο της οποίας οι παραδοσιακοί καθρέπτες δίνουν τη θέση τους σε κάμερες και οθόνες, ενώ περισσότερες είναι οι επιλογές και για τις καμπίνες των σουηδικών φο

Μετά τα δρομολόγια μεγάλων αποστάσεων με πούλμαν βιοαερίου, η FlixBus θέλει ως το 2024 να βγάλει στους δρόμους και πούλμαν υδρογόνου.

Πούλμαν υδρογόνου στην Ευρώπη ως το 2024

Τρίτη, 16 Νοεμβρίου 2021

Η γνωστή εταιρεία κινητικότητας, FlixMobility -από κοινού με μεγάλους «παίκτες» της αγοράς- προετοιμάζεται πυρετωδώς ώστε μέχρι το 2024 να έχει ξεκινήσει δρομολόγια μεγάλων αποστάσεων, με πούλμαν κυψελών καυσίμου που θα τροφοδοτούνται με υδρογόνο.

Πολυμελής η οικογένεια του Irizar Group, περιλαμβάνει λεωφορεία, πούλμαν και ένα ηλεκτρικό φορτηγό.

Η πλήρης οικολογική γκάμα της Irizar

Τρίτη, 9 Νοεμβρίου 2021

Μια πλήρη γκάμα λεωφορείων και πούλμαν μικρών, μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων -αλλά και ένα eTruck- διαθέτει η ισπανική Irizar, οχήματα που κινούνται με ηλεκτροκινητήρες, υβριδική τεχνολογία, αλλά και εναλλακτικά καύσιμα και τα οποία εμφανίζουν από μηδενικές έως ιδιαίτερα χαμηλές εκπομπές ρύπων.

Το πρώτο νέο DAF (το κόκκινο XG+) βγαίνει από τη γραμμή παραγωγής. Από αριστερά: Harry Wolters (πρόεδρος της DAF), Andre Verbeek (ιδιοκτήτης του XG+), Niels Verbeek και John Jorritsma (Δήμαρχος του Αϊ

Έναρξη παραγωγής για τα νέα DAF (+vids)

Τρίτη, 9 Νοεμβρίου 2021

Με την παραγωγή του πρώτου φορτηγού νέας γενιάς, ξεκινάει μια νέα εποχή για την DAF Trucks, η οποία με τα τρία ολοκαίνουργια DAF XF, XG και XG+, φιλοδοξεί να ισχυροποιήσει περαιτέρω τη θέση της στην ανταγωνιστική αγορά των βαρέων επαγγελματικών οχημάτων.