Τιμές με Leasing Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης
Υπάρχουν after market ανταλλακτικά που είναι εφάμιλλης ποιότητας με τα γνήσια; Δείτε την απάντηση.

Υπάρχουν after market ανταλλακτικά που είναι εφάμιλλης ποιότητας με τα γνήσια; Δείτε την απάντηση.

Ανταλλακτικά σαν της μάνας του

14.148 Επισκέψεις στο άρθρο

Η στιγμή που θα χρειαστεί να αγοράσεις ανταλλακτικά για το αυτοκίνητό σου αναπόφευκτα θα έρθει. Διαβάστε τα μυστικά των after market ανταλλακτικών χωρίς έκπτωση στην ποιότητα.

ΧΑΡ. ΖΕΡΒΟΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.
ΤΡΑΝΤΑΣ Α.Ε.

Ο περιορισμός του κόστους χρήσης του αυτοκινήτου αποτελεί κύριο μέλημα των ιδιοκτητών οχημάτων και ειδικά όταν πρόκειται για παλαιότερα οχήματα, που βρίσκονται εκτός εργοστασιακής εγγύησης. 

Ειδικά για αυτά τα αυτοκίνητα, η μεγαλύτερη βαρύτητα δίνεται στη μείωση τους κόστους συντήρησης ή στη επισκευή από μια ενδεχόμενη βλάβη ή σύγκρουση. 
Για όλες αυτές τις περιπτώσεις, η επιλογή ανταλλακτικών από ανεξάρτητους κατασκευαστές αποτελεί μια αρκετά συμφέρουσα πρακτική. Αλλωστε τα after market ανταλλακτικά σε αρκετές περιπτώσεις είναι εξίσου ποιοτικά με τα γνήσια. 

Κοινοποίησέ το »

Τι είναι τα after market ανταλλακτικά

Τα OEM ανταλλακτικά είναι ακριβώς ίδια ανταλλακτικά με τα γνήσια και διατίθενται στις συσκευασίες του κατασκευαστή.

Τα OEM ανταλλακτικά είναι ακριβώς ίδια ανταλλακτικά με τα γνήσια και διατίθενται στις συσκευασίες του κατασκευαστή.

    Πρόκειται για ανταλλακτικά αυτοκινήτων επώνυμων και ποιοτικών κατασκευαστών, οι οποίοι όμως δεν διατηρούν συμβόλαια προμήθειας ανταλλακτικών αυτοκινήτων με τις αυτοκινητοβιομηχανίες. Τα ανταλλακτικά αυτά είναι ισάξια με τα γνήσια και τα OEM, ενώ συνήθως είναι πιο φθηνά. Θα πρέπει βέβαια πάντα να γίνεται έλεγχος πως πληρούν τις προδιαγραφές του κατασκευαστή. 
    Όσον αφορά τα ανταλλακτικά ΙΑΜ (Independent After Market), αυτά δηλαδή που διατίθενται απΆευθείας από τους κατασκευαστές θα συναντήσουμε τα:
    - Πρώτης τοποθέτησης
    Ανταλλακτικά ΟΕ και OES, με τη διαφορά ότι, η συσκευασία τους φέρει τα διακριτικά και το λογότυπο του κατασκευαστή εξαρτημάτων(π.χ. BOSCH, NGK, PHILIPS, SKF, MONROE, LUK  κτλ.)
    - Β. Εφάμιλλης ποιότητας (Matching Quality)
    Ανταλλακτικά, που κατασκευάζονται με ίδιες ποιοτικές προδιαγραφές με τα ΟΕ και διατίθενται από προμηθευτές πρώτου εξοπλισμού ή από προμηθευτές after market .
    - Γ. ¶λλα ανταλλακτικά after market
    Τα συγκεκριμένα ανταλλακτικά, αποτελούν την οικονομικότερη εναλλακτική, ωστόσο ελλοχεύει σε κάποιες περιπτώσεις, να πρόκειται για ανταλλακτικά αμφιβόλου ποιότητας.

    Η μεγαλύτερη έκθεση ανταλλακτικών παγκοσμίως

    H έκθεση Automechanica έλαβε χώρα στη Σαγκάη της Κίνας, 2-5 Δεκεμβρίου του προηγούμενου έτους.

    H έκθεση Automechanica έλαβε χώρα στη Σαγκάη της Κίνας, 2-5 Δεκεμβρίου του προηγούμενου έτους.

    Η κα. Κούτρα, αντιπρόσωπος της Ι&Κ ΚΟΥΤΡΑ Ο.Ε., έδωσε το παρών στην έκθεση Automechanica.

    Η κα. Κούτρα, αντιπρόσωπος της Ι&Κ ΚΟΥΤΡΑ Ο.Ε., έδωσε το παρών στην έκθεση Automechanica.

    • H έκθεση Automechanica έλαβε χώρα στη Σαγκάη της Κίνας, 2-5 Δεκεμβρίου του προηγούμενου έτους.
    • Η κα. Κούτρα, αντιπρόσωπος της Ι&Κ ΚΟΥΤΡΑ Ο.Ε., έδωσε το παρών στην έκθεση Automechanica.

    H Automechanica αποτελεί τη μεγαλύτερη έκθεση ανταλλακτικών παγκοσμίως και η κα. Κούτρα, που την επισκέφτηκε μας φέρνει όλα τα νεότερα του τομέα, από τη μακρινή Σανγκάη.


    1. Ποιο είναι το θέμα της έκθεσης Automechanica; 
    H Automechanica είναι η μεγαλύτερη εμπορική έκθεση για την αυτοκινητοβιομηχανία στον τομέα after sales και ΟΕΜ ανταλλακτικών. Καλύπτει ένα ευρύ φάσμα προϊόντων ανταλλακτικών, προϊόντων, εξοπλισμών και tuning, παρουσιάζοντας κάθε χρόνο καινούριες ιδέες και προτάσεις. 
    2. Συνήθως οι περισσότεροι άνθρωποι του κλάδου του αυτοκινήτου επισκέπτονται κάθε Σεπτέμβριο την έκθεση Automechanica στην Φρανκφούρτη. Εσείς πώς αποφασίσατε να πάτε στην μακρινή Σανγκάη;
    Έχουμε επισκεφθεί επανειλημμένες φορές της έκθεση της Φρανκφούρτης, οπότε φέτος αποφασίσαμε να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω και να πάμε στην Σανγκάη. Η έκθεση εκεί είναι πολύ καλύτερη με περισσότερα εργοστάσια και καλύτερες προοπτικές συνεργασίας. Αλλωστε πολλές εταιρείες στη Γερμανία προμηθεύονται τα προϊόντα τους από την Κίνα.
    3. Ποια είναι τα νέα που μας φέρνετε για τον κλάδο των ανταλλακτικών;
    Διαπιστώσαμε πως αμέσως μετά την κυκλοφορία ενός νέου μοντέλου παράγεται ταχύτατα μεγάλη γκάμα ανταλλακτικών, εξίσου καλής ποιότητας όπως τα original και σε πολλές περιπτώσεις με μεγαλύτερη εγγύηση από τις αντιπροσωπείες.
    4. Υπήρχαν αρκετοί επώνυμοι οίκοι ανταλλακτικών σε αυτή την μεγάλη έκθεση της αυτοκίνησης;
    Όλοι οι μεγάλοι οίκοι ανταλλακτικών είχαν παρουσία στην έκθεση γιατί πλέον όλοι έχουν εργοστάσια στην Κίνα, για να μειώσουν το χρόνο και το κόστος παραγωγής.
    5. Έχετε αποκλειστική αντιπροσώπευση κάποιων εξ αυτών; 
    Εμείς εισάγουνε αποκλειστικά εταιρείες όπως η Vika, η οποία καλύπτει μια μεγάλη ποικιλία ανταλλακτικών και την DPA, η οποία παράγει μέρη φανοποιΐας.  Επίσης έχουμε και αποκλειστική αντιπροσώπευση κάποιων εταιρειών, από τιε οποίες προμηθευόμαστε κάποια original ανταλλακτικά και αυτό είναι που διαφοροποιεί την εταιρεία μας, από τους υπόλοιπους στο χώρο.  
    6. Πείτε μας δύο λόγια για την εταιρεία σας; Ποιους τύπους ανταλλακτικών εμπορεύεστε και γιατί;
    Η εταιρεία υφίσταται από το 1989. Ξεκίνησε από τον Απόστολο Κούτρα, τον πατέρα μου, ο οποίος και ήταν 33 χρόνια διευθυντής ανταλλακτικών στη ΒΙΑΜΑΡ, τη γενική αντιπροσωπεία της Skoda. Σήμερα έχει αναπτυχθεί απόλυτα «μετρώντας» πλέον 4 καταστήματα με το ένα κατάστημα να λειτουργεί και ως συνεργείο. Κύρια δραστηριότητα είναι η εμπορία ανταλλακτικών, για την οποία κάνουμε εισαγωγές από Ιταλία, Κίνα, Γερμανία και Τσεχία. Το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων μας περιλαμβάνει τόσο γνήσια ανταλλακτικά, όσο και after market και σε χονδρική και σε λιανική αγορά.
    7. Η οικονομική ύφεση έχει επηρεάσει τον κλάδο των ανταλλακτικών; Αναφερόμαστε και στις εταιρείες αλλά και στους καταναλωτές.
    Φυσικά, πλέον οι πελάτες σκέφτονται 2 και 3 φορές πριν αγοράσουν κάποιο ανταλλακτικό ψάχνοντας για τη χαμηλότερη τιμή και την καλύτερη ποιότητα.  Όσον αφορά τις εταιρείες, η κατάσταση έχει αρχίσει να ξεκαθαρίζει και να μένουν στην αγορά αυτές που μπορούν να ανταπεξέλθουν. Πλέον οι εταιρείες δεν στοκάρουν τα προϊόντα τους με αποτέλεσμα να υπάρχουν ελλείψεις και καθυστερήσεις στην αγορά. Εμείς έχουμε καταφέρει να διατηρήσουμε στην ποιότητα των προϊόντων μας και να έχουμε ένα αρκετά μεγάλο στοκ για τη βέλτιστη ικανοποίσης των πελατών μας.  

    Κοινοποίησέ το »

    προϊοντα αυτοκινητου - ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ

    • Σταυρόπουλος Trailers

      Σταυρόπουλος Trailers

      Η Σταυρόπουλος Trailers έχει σαν αποκλειστική της δραστηριότητα την κατασκευή τρέιλερ μεταφοράς σκαφών από 3.μ έως 12μ καθώς και μπαγκαζιέρες μεταφοράς αποσκευών σε πολλές διαστάσεις.
       2105141515 Περισσότερα
    • POWER CLEAN

      POWER CLEAN

      Η εταιρεία Power Clean βασίζετε στην τεχνογνωσία αλλά και στην πολυετή εμπειρία που διαθέτει στον τομέα της απολίπανσης μεταλλικών εξαρτημάτων και στην κατασκευή ειδικών συσκευών καθαρισμού. Καθαρισμός DPF, ψυγείων, τεποζίτων & εξαρτημάτων με top εξοπλισμό !
       210 5584319 Περισσότερα
    • ΖΕΡΒΟΣ ΧΑΡ. & ΣΙΑ ΟΕ

      ΖΕΡΒΟΣ ΧΑΡ. & ΣΙΑ ΟΕ

      Η εταιρεία Zervos Truck & Car δραστηριοποιείται για 40 χρόνια στον χώρο της εμπορίας ανταλλακτικών φορτηγών και στον κλάδο των αξεσουάρ και εξοπλισμού τους. Θα βρείτε τα πάντα από αξεσουάρ - ανταλλακτικά φορτηγού! Διαθέτουν πάνω από 10.000 προϊόντα!
       2105157374 Περισσότερα
    • ΔΗΜ. ΜΕΛΑΝΙΔΗΣ & ΣΙΑ ΟΕ

      ΔΗΜ. ΜΕΛΑΝΙΔΗΣ & ΣΙΑ ΟΕ

      Στην ΔΗΜ. ΜΕΛΑΝΙΔΗΣ & ΣΙΑ ΟΕ θα βρείτε μεταχειρισμένα Ιαπωνικά - Ευρωπαϊκά ανταλλακτικά, σε άριστη κατάσταση, τα οποία εισάγει αποκλιεστικά από Ιαπωνία και Ευρώπη. Όλα σε ανταγωνιστικές τιμές και με την παράδοση να γίνεται γρήγορα στο χώρο σας
       2106612556 Περισσότερα
    • ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

      ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

      Η «Σωτηρόπουλος Νικόλαος» ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της στον κλάδο της ανύψωσης και της διακίνησης μέσα στην δεκαετία του 1980.
       2103460714 Περισσότερα
    • CHRIS PAN

      CHRIS PAN

      Στον CHRIS PAN θα βρεις γνήσια μεταχειρισμένα ανταλλακτικά IVECO Stralis Euro 5 & Euro 6 S-Way & Hi Way για τράκτορες, μηχανές, σασμάν, καμπίνες, διαφορικά, μάσκες, ντεπόζιτα κ.ο.κ
       210-5584017 Περισσότερα
    • ΕΜΑΝ FULLER A.E.

      ΕΜΑΝ FULLER A.E.

      Η EMAN FULLER A.E. δραστηριοποιείται στον χώρο του εμπορίου ανταλλακτικών εδώ και 43 χρόνια. Εξειδικεύεται στα φορτηγά, λεωφορεία αλλά και τις μηχανές θαλάσσης ΜΑΝ. 
       210 5130136 Περισσότερα
    • ΑΦΟΙ ΔΗΜΟΚΑ

      ΑΦΟΙ ΔΗΜΟΚΑ

      Η εταιρεία «ΑΦΟΙ ΔΗΜΟΚΑ» προσφέρει ολοκληρωμένη τεχνική υποστήριξη για λεωφορεία, είτε αυτό είναι service, είτε είναι η εύρεση ανταλλακτικών, γνήσιων ή μεταχειρισμένων. Επιπλέον, είναι η επίσημη εταιρία-αντιπρόσωπος της γνωστής βελγικής VanHool στην Ελλάδα.
       2103460288 Περισσότερα