Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης
Σύστημα μετάδοσης: πότε δείχνει πρόβλημα;

Σύστημα μετάδοσης: πότε δείχνει πρόβλημα;

3.117 Επισκέψεις στο άρθρο

Ξεκίνα σήμερα να αναγνωρίζεις τα προβλήματα στο σύστημα μετάδοσης, με ποιους τρόπους μπορείς να το προστατεύεις και πως ακριβώς λειτουργεί.

ΧΑΡ. ΖΕΡΒΟΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.
ΤΡΑΝΤΑΣ Α.Ε.

5 τρόποι που σου δείχνει ότι έχει πρόβλημα

Κοινοποίησέ το »


Όπως σε κάθε άλλο σύστημα του αυτοκινήτου, έτσι και στη μετάδοση, υπάρχουν ενδείξεις ότι «κάτι δε πάει καλά». Οι 5 συχνότερες από αυτές είναι οι εξής:

Δεν «μπαίνει» η ταχύτητα: ίσως το κοινότερο από όλα τα προβλήματα, είναι η «άρνηση» του λεβιέ να «κουμπώσει», πολλές φορές από την 1η κιόλας ταχύτητα.

Οσμή καμμένου: πρόκειται για σημάδι υπερθέρμανσης του συστήματος μετάδοσης. Αυτή η μυρωδιά οφείλεται στο γνωστό ως υγρό μετάδοσης.

Θόρυυβος όταν έχεις «νεκρά»: μπορεί να είναι κάτι απλό όπως έλλειψη των υγρών που αναφέραμε πριν ή κάποια σοβαρότερη μηχανική βλάβη που χρειάζεται έλεγχο από ειδικό.

Ο λεβιές επιστρέφει στη «νεκρά» μόνος του: περιττό να αναφέρουμε πόσο επικίνδυνο είναι αυτό αν συμβεί ενώ οδηγείς. Συνεργείο ΑΜΕΣΑ.

Λαμπάκι μηχανής στο ταμπλό: Παρόλο που πολλοί σχετίζουν αυτή την ένδειξη με πρόβλημα στον κινητήρα, υπάρχει περίπτωση να δείχνει βλάβη στο σύστημα μετάδοσης.

Ειδικά σε αμάξια νέας τεχνολογίας, υπάρχουν αισθητήρες που «πιάνουν» τις δονήσεις του κινητήρα, ακόμα και αν εσύ δεν τις αντιλαμβάνεσαι οι  οποίες, μερικές φορές οφείλονται σε προβληματικό σύστημα μετάδοσης.

Απλά tips πρόληψης βλαβών του συστήματος μετάδοσης

1) Έλεγχε συχνά τα επίπεδα, το χρώμα και την οσμή των υγρών μετάδοσης

2) ¶λλαζε τακτικά τα υγρά και το φίλτρο μετάδοσης

3) Μην βάζεις ποτέ υγρά πάνω από το επιτρεπτό όριο

4) Αν κολλήσεις στην άμμο, μην αλλάζεις απότομα και συνεχώς ταχύτητες

5) Όταν παρκάρεις, πρώτα τραβάς χειρόφρενο και μετά βάζεις ταχύτητα 

Λίγα λόγια για τη λειτουργία του

Το σύστημα μετάδοσης είναι υπεύθυνο για τη «μετάδοση» , όπως λέει και η λέξη, της ισχύος, από τον κινητήρα στους τροχούς του αυτοκινήτου.

Ο κύριος ρόλος του είναι να ελέγχει την ποσότητα ροπής και ταχύτητας που φτάνει στους τροχούς.

Για παράδειγμα, αν προσπαθείς να ανέβεις μια ανηφόρα, χρειάζεσαι περισσότερη ροπή, την οποία πετυχαίνεις χαμηλώνοντας τις στροφές του συστήματος μετάδοσης.

Κοινοποίησέ το »

προϊοντα αυτοκινητου - ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ

  • ΑΦΟΙ ΔΗΜΟΚΑ

    ΑΦΟΙ ΔΗΜΟΚΑ

    Η εταιρεία «ΑΦΟΙ ΔΗΜΟΚΑ» προσφέρει ολοκληρωμένη τεχνική υποστήριξη για λεωφορεία, είτε αυτό είναι service, είτε είναι η εύρεση ανταλλακτικών, γνήσιων ή μεταχειρισμένων. Επιπλέον, είναι η επίσημη εταιρία-αντιπρόσωπος της γνωστής βελγικής VanHool στην Ελλάδα.
     2103460288 Περισσότερα
  • ΕΜΑΝ FULLER A.E.

    ΕΜΑΝ FULLER A.E.

    Η EMAN FULLER A.E. δραστηριοποιείται στον χώρο του εμπορίου ανταλλακτικών εδώ και 43 χρόνια. Εξειδικεύεται στα φορτηγά, λεωφορεία αλλά και τις μηχανές θαλάσσης ΜΑΝ. 
     210 5130136 Περισσότερα
  • ΔΗΜ. ΜΕΛΑΝΙΔΗΣ & ΣΙΑ ΟΕ

    ΔΗΜ. ΜΕΛΑΝΙΔΗΣ & ΣΙΑ ΟΕ

    Στην ΔΗΜ. ΜΕΛΑΝΙΔΗΣ & ΣΙΑ ΟΕ θα βρείτε μεταχειρισμένα Ιαπωνικά - Ευρωπαϊκά ανταλλακτικά, σε άριστη κατάσταση, τα οποία εισάγει αποκλιεστικά από Ιαπωνία και Ευρώπη. Όλα σε ανταγωνιστικές τιμές και με την παράδοση να γίνεται γρήγορα στο χώρο σας
     2106612556 Περισσότερα
  • ΖΕΡΒΟΣ ΧΑΡ. & ΣΙΑ ΟΕ

    ΖΕΡΒΟΣ ΧΑΡ. & ΣΙΑ ΟΕ

    Η εταιρεία Zervos Truck & Car δραστηριοποιείται για 40 χρόνια στον χώρο της εμπορίας ανταλλακτικών φορτηγών και στον κλάδο των αξεσουάρ και εξοπλισμού τους. Θα βρείτε τα πάντα από αξεσουάρ - ανταλλακτικά φορτηγού! Διαθέτουν πάνω από 10.000 προϊόντα!
     2105157374 Περισσότερα
  • ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

    ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

    Η «Σωτηρόπουλος Νικόλαος» ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της στον κλάδο της ανύψωσης και της διακίνησης μέσα στην δεκαετία του 1980.
     2103460714 Περισσότερα
  • Σταυρόπουλος Trailers

    Σταυρόπουλος Trailers

    Η Σταυρόπουλος Trailers έχει σαν αποκλειστική της δραστηριότητα την κατασκευή τρέιλερ μεταφοράς σκαφών από 3.μ έως 12μ καθώς και μπαγκαζιέρες μεταφοράς αποσκευών σε πολλές διαστάσεις.
     2105141515 Περισσότερα