Μηχανή Αναζήτησης Βαρέα Επαγγελματικά
Πες ότι σου έσπασε

Πες ότι σου έσπασε

3 112 Επισκέψεις στο άρθρο

Με την προαιρετική, ασφαλιστική υπηρεσία της θραύσης κρυστάλλων, καλύπτονται οι φθορές στα πλαϊνά παράθυρα, στο μπροστινό και πίσω παρμπρίζ, επισκευάζοντας ή αντικαθιστώντας τα κρύσταλλα του αυτοκινήτου σας χωρίς περαιτέρω έξοδα.

Δείτε τις καλύτερες προτάσεις της αγοράς με ένα κλικ

Κοινοποίησέ το »


Η Θραύση Κρυστάλλων είναι μια υπηρεσία στην ασφάλιση Ι.Χ., η οποία σας καλύπτει αν προκληθούν ζημιές στο σημείο που παρκάρατε το αυτοκίνητο ή καθ οδόν, από μια πέτρα που πετάχτηκε από ένα άλλο όχημα. Δεν καλύπτονται τα φανάρια και η ηλιοροφή (εάν δεν υπάρχει ειδική συμφωνία). Σε περιπτώσεις ζημιάς, ο ασφαλισμένος μπορεί είτε να επισκευάσει τη γυάλινη επιφάνεια είτε να την αλλάξει σε κάποια από τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο χώρο. Σε γενικές γραμμές, μπορεί να επισκευαστεί οποιοδήποτε κρύσταλλο, εφόσον η διάμετρος της ζημιάς δεν υπερβαίνει τα 2 εκατοστά, δεν βρίσκεται στο οπτικό πεδίο του οδηγού και δεν είναι σε απόσταση μικρότερη των 10 εκατοστών από την άκρη της γυάλινης επιφάνειας.


Πότε πρέπει να αντικαταστήσετε τα κρύσταλλα του αυτοκινήτου σας; 

Ένα κρύσταλλο αντικαθίσταται σε γενικές γραμμές όταν:

· Έχει υποστεί εκτεταμένη ζημιά, δηλαδή μεγάλη ρωγμή που εκτείνεται στην επιφάνεια του παρμπρίζ, πολλαπλά μικρά σπασίματα ή μεγάλου εμβαδού και βάθους χτύπημα από σύγκρουση με αντικείμενο.

· Έχει σπάσει και η διάμετρος του σπασίματος είναι μεγαλύτερη από ένα νόμισμα των 2 ευρώ.

· Το μικρό σπάσιμο ή η ρωγμή βρίσκονται στο οπτικό πεδίο του οδηγού ή σε απόσταση μικρότερη των 10εκ. από την άκρη του κρυστάλλου.

Εάν το εμπρόσθιο κρύσταλλο του οχήματός σας έχει υποστεί ζημιά, η αντικατάσταση παρμπρίζ είναι αναγκαία για τη δική σας ασφάλεια, καθώς και για να περάσει το όχημα επιτυχώς τον ετήσιο έλεγχο ΚΤΕΟ

Επιδιόρθωση ζημιάς εύκολα και γρήγορα

Οι μεγάλες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο χώρο της επισκευής κρυστάλλων διαθέτουν δίκτυα καταστημάτων και εξειδικευμένο προσωπικό, ώστε η αντιμετώπιση της οποιασδήποτε ζημιάς να γίνεται γρήγορα και εύκολα. Φυσικά, τα πράγματα απλοποιούνται ακόμη περισσότερο στην περίπτωση που διαθέτετε από την ασφαλιστική σας εταιρεία την κάλυψη της θραύσης κρυστάλλων. Σε κάθε περίπτωση, ο οδηγός μπορεί να επικοινωνήσει με το δίκτυο των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο χώρο, ώστε να προγραμματίσει κάποιο ραντεβού (εφόσον η έκταση της ζημιάς το επιτρέπει). 

Από εκεί και πέρα το εξειδικευμένο προσωπικό της εταιρείας που θα απευθυνθείτε αναλαμβάνει να αντικαταστήσει ή να επισκευάσει το κρύσταλλο με γνήσια ανταλλακτικά ή εφάμιλλης ποιότητας πιστοποιημένα υλικά (ανάλογα την περίπτωση), δίνοντας εγγυήσεις τόσο για το προϊόν όσο και για την εργασία. Στην περίπτωση που κάποιος δε διαθέτει κάλυψη για θραύση κρυστάλλων, το κόστος ζημιάς εξαρτάται από τον τύπο του αυτοκινήτου και του κρυστάλλου κ.ά.

Info 
Aκόμα κι ένα μικρό σπάσιμο ή μια μικρή ρωγμή στο παρμπρίζ μπορεί ανα πάσα στιγμή να μετατραπεί σε μεγάλη ρωγμή. Όταν ένα μικρό χτύπημα ή ρωγμή επισκευάζεται, το παρμπρίζ επανέρχεται στην αρχική του κατάσταση. Επίσης, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι τα δίκτυα μεγάλων εταιρειών επισκευής κρυστάλλων λειτουργούν 24 ώρες στο 24ωρο, για 7 ημέρες την εβδομάδα. 

Τα έγγραφα που θα πρέπει να έχετε 

Πριν επισκεφτείτε ένα κατάστημα επισκευής παρμπρίζ, φροντίστε να έχετε μαζί σας: 

· Aδεια κυκλοφορίας 
· Ασφαλιστήριο συμβόλαιο 
· Δίπλωμα οδήγησης 
· Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας

Κοινοποίησέ το »

προϊοντα αυτοκινητου - ΘΡΑΥΣΗ ΚΡΥΣΤΑΛΛΩΝ