Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Το νέο Mercedes-Benz Viano 3,5 V6

4.694 Επισκέψεις στο άρθρο (30/5/2011)

Φέρει το σήμα με το αστέρι, αποδίδει 258 ίππους και 340 Nm ροπής μέσω ενός V6 βενζινοκινητήρα Euro5 προδιαγραφών, προσφέρει άπλετη πολυτέλεια και άνεση στους 8 επιβάτες του, διαθέτει την τελευταία λέξη ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας και ακούει στο όνομα Mercedes-Benz Viano!

Το νέο Viano φαίνεται πως δεν αρκέστηκε μόνο στα παραπάνω, καθώς στην έκδοση της δοκιμής διαπιστώσαμε ότι ακόμη και ένα αυτοκίνητο με χαρακτήρα μεταφοράς ατόμων, μπορεί να προσφέρει στιγμές οδηγικής απόλαυσης στον οδηγό του, χάρη στον V6 βενζινοκινητήρα του και φυσικά στο εξαιρετικό αυτόματο κιβώτιο της Mercedes-Benz.

Εσωτερικό υπεράνω πάσης πολυτέλειας

Η παραμονή εντός των τειχών του Mercedes-Benz Viano δεν έχει να ζηλέψει απολύτως τίποτα από αυτή σε ένα ξενοδοχείο 5 αστέρων, καθώς τα μπεζ δερμάτινα και αναπαυτικά καθίσματα σε συνδυασμό με όλες τις προσφερόμενες ανέσεις και ευκολίες, αλλά και τις συνολικές διαστάσεις του εσωτερικού του, συντελούν στη δημιουργία μιας γενικότερης αίσθησης πολυτέλειας και άνεσης.
Στο ταμπλό έχουν χρησιμοποιηθεί κορυφαίας ποιότητας υλικά, με «κερασάκι στην τούρτα» τη μαύρη ξύλινη επένδυση που το διαπερνά κατά μήκος, ενώ την παράσταση κλέβουν η οθόνη του ηχοσυστήματος που βρίσκεται στην κεντρική κονσόλα, το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων της γερμανικής εταιρείας καθώς και το τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών.
Παράλληλα, η πρόσβαση στον εσωτερικό διάκοσμο του Viano πραγματοποιείται πολύ εύκολα μέσω των συρόμενων πλαϊνών θυρών, με την 3η σειρά καθισμάτων να διαμορφώνει και τις τελικές διαστάσεις του χώρου των αποσκευών.
Πλούσιος θεωρείται, τόσο ο βασικός εξοπλισμός με τον οποίο διατίθεται το Viano, όσο και ο πρόσθετος εξοπλισμός του οχήματος της δοκιμής.

Με εντυπωσιακή οδική συμπεριφορά

To Mercedes-Benz Viano αποδεικνύεται εξαιρετικό και στο δρόμο και φυσικά, τίποτα δεν είναι τυχαίο, καθώς το πλαίσιο παρουσιάζει αξιοθαύμαστη στιβαρότητα, ενώ και η ρύθμιση των αναρτήσεων συντελεί στην όσο το δυνατόν μεγαλύτερη απορρόφηση των κραδασμών.
Το Viano όμως της δοκιμής εμφανίζει μερικά πλεονεκτήματα ακόμη, καθώς χάρη στον εξαιρετικό V6 βενζινοκινητήρα που αποδίδει 258 ίππους και στο εύκολο στη χρήση αυτοματοποιημένο κιβώτιο ταχυτήτων, επιτυγχάνει εξαιρετικές επιδόσεις (τηρουμένων των αναλογιών, δηλαδή των διαστάσεων) και χωρίς υπερβολή ευχαριστεί τον οδηγό του όσο και τους επιβαίνοντες.
Επίσης, τα φρένα αποτελούν ένα ακόμη δυνατό στοιχείο του γερμανικού μοντέλου, ενώ οι πάντα καλοδεχούμενες ηλεκτρονικές βοήθειες, όπως το EBD, το ABS, το ASR, το Brake Assist κ.α., δημιουργούν ένα επιπλέον αίσθημα ασφάλειας και σιγουριάς σε κάθε περίπτωση.
Κατά τη διάρκεια της δοκιμής του, είχαμε τη δυνατότητα να διαπιστώσουμε όλα τα παραπάνω και ακόμη περισσότερα, αφού, εκτός από το εθνικό οδικό δίκτυο, επιχειρήσαμε να το δοκιμάσουμε και εντός πόλης και πιο συγκεκριμένα στο κέντρο της πρωτεύουσας, χωρίς και πάλι να μας προβληματίσει στο ελάχιστο, χάρη και στην βοήθεια των προειδοποιητικών περιμετρικών αισθητήρων!

Θηριώδης V6 βενζινοκινητήρας

Το Viano που μας παραχωρήθηκε, εφοδιαζόταν από τον εξαιρετικό V6 βενζινοκινητήρα των 3.498 κ.εκ. που αποδίδει 258 ίππους στις 5.900 σ.α.λ. και 340 Nm ροπής στις 2.500- 5.000 σ.α.λ. και παράλληλα καλύπτει τις Euro5 προδιαγραφές για εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.
Σαφέστατα, το πρώτο στοιχείο που κλέβει την παράσταση είναι η ελαστικότητα του εν λόγω κινητήρα σε όλο το φάσμα στροφών λειτουργίας του, καθώς και τα αντίστοιχα αποθέματα ροπής που συντελούν καθοριστικά στις εξαιρετικές επιδόσεις του Viano.
Όπως ήδη προαναφέραμε, ο συγκεκριμένος κινητήρας συνεργάζεται άψογα με το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων της Mercedes-Benz και τα αποτελέσματα γίνονται άμεσα αντιληπτά!