Τιμές με Leasing Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης
elastika
Leasing

Και το ανανεωμένο Hilux στη Φρανκφούρτη

5.908 Επισκέψεις στο άρθρο (14/9/2011)

Η ανανεωμένη γενιά του δημοφιλούς μοντέλου, πρόκειται να κάνει την επίσημη πρώτη της, στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης (15 – 25 Σεπτεμβρίου) και αναμένεται να κλέψει τις εντυπώσεις, με την ουσιαστική του αναβάθμιση τόσο σχεδιαστικά, όσο και σε επιμέρους τομείς.

Σε σχέση με το υπάρχον μοντέλο, το νέο Hilux εμφανίζει ένα εντελώς νέο εμπρόσθιο τμήμα όπου τόσο το κάλυμμα το κινητήρα, η μάσκα, τα φωτιστικά σώματα αλλά και ο προφυλακτήρας έχουν επανασχεδιαστεί πλήρως.
Αντίστοιχα νέα είναι τα φτερά τόσο των πίσω όσο και εμπρόσθιων τροχών ενώ θα προσφέρονται και νέες ζάντες αλουμινίου (και όχι μόνο) με διαστάσεις 15 ή 17 ιντσών.
Στο εσωτερικό του ανανεωμένου ιαπωνικού ελαφρού ημιφορτηγού έχει δοθεί μεγάλη σημασία στην αναβάθμιση του επιπέδου άνεσης των επιβατών και το το Hilux f/l παραπέμπει άμεσα σε επιβατικό μοντέλο. Την παράσταση κλέβουν ο νέος πίνακας οργάνων, τα νέα διακοσμητικά και η νέα οθόνη αφής 6.1″.

Αυτό όμως που έχει σημασία είναι πως ακόμα και οι βασικές 2WD εκδόσεις του Toyota Hilux από το 2012 θα προσφέρονται με τον 2,5λιτρο πετρελαιοκινητήρα D-4D που αποδίδει ισχύ 144 ίππων και μέγιστη ροπή 343 Nm από τις 2.000 σ.α.λ.
Το εν λόγω μηχανικό σύνολο (που είναι διαθέσιμο και στην χώρα μας ήδη), προσφέρει αυξημένη ισχύ κατά 24 ίππους σε σχέση με την έκδοση των 120 ίππων του D-4D κινητήρα ωστόσο η μέση κατανάλωση καυσίμου του είναι μειωμένη κατά 1,0λτ/100 χλμ. (στα 7,3 λτ./100χλμ.) ενώ και οι εκπομπές CO2 του έχουν μειωθεί κατά 26 g/km στα 193 g/km.
Φυσικά περιττεύει να τονίσουμε πως στην γκάμα του ανανεωμένου Toyota Hilux θα εξακολουθήσουν να είναι διαθέσιμες και οι εκδόσεις με τον κινητήρα των 3,0 λτ. Ωστόσο όλοι τα μηχανικά σύνολα του ιαπωνικού Pick-Up υιοθετούν το ειδικό φίλτρο μικροσωματιδίων με αποτέλεσμα να καλύπτουν τις προδιαγραφές ρύπων της Euro 5.