Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Τα υγραεριοκίνητα ελαφρά επαγγελματικά

10.007 Επισκέψεις στο άρθρο (21/11/2011)

Όπως σε αρκετές χώρες της ΕΕ, έτσι και στην ελληνική, το υγραέριο (Liquified Petroleum Gas) αποτελεί μια οικονομική, φιλική προς το περιβάλλον και αποδοτική λύση ως καύσιμο για τα επαγγελματικά οχήματα. Για το λόγο αυτό, αρκετές εταιρείες προσφέρουν συγκεκριμένες εκδόσεις των μοντέλων τους με διασκευές που φέρουν την εργοστασιακή εγγύηση του κατασκευαστή.

Το περιορισμένο κόστος της τιμής/ λίτρο του LPG έναντι του πετρελαίου κίνησης και φυσικά της αμόλυβδης βενζίνης, αποτελεί ένα σημαντικό δέλεαρ για την επιχείρηση που αναζητά απεγνωσμένα τρόπους μείωσης των λειτουργικών της εξόδων.
Αν και οι διασκευές, όπως ονομάζονται οι εργασίες τοποθέτησης συστημάτων υγραεριοκίνησης σε αυτοκίνητα, έχουν αυξηθεί με ραγδαίους ρυθμούς και στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια, δεν είναι λίγες και οι εταιρείες που προσφέρουν ετοιμοπαράδοτα οχήματα, κατευθείαν από την γραμμή παραγωγής.
Με αυτόν τον τρόπο, πέραν του ότι εξασφαλίζουν εργοστασιακή εγγύηση στον πελάτη τους, του προσφέρουν ένα «εργαλείο» με σημαντικά αυξημένη αυτονομία, χαμηλότερους ρύπους και φυσικά, περιορισμένο κόστος χρήσης, δεδομένης της χαμηλότερης τιμής του LPG.
Στην ελληνική αγορά, οι εταιρείες που στην παρούσα φάση, προσφέρουν οχήματα με υγραέριο ως εναλλακτικό τύπο καυσίμου είναι οι Mercedes-Benz, Piaggio, Sokon, UAZ και VW, με την τελευταία να προσφέρει ουσιαστικά ένα πρόγραμμα διασκευής, εγκεκριμένο από τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία που προορίζεται για όλα τα ελαφρά επαγγελματικά της με κινητήρες βενζίνης (δηλαδή μόνο το Caddy).