Τιμές με Leasing Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Τα νέα Scania Citywide προσφέρονται σε εκδόσεις με δύο ή τρεις άξονες και ως αρθρωτά.

Το αμάξωμα των Citywide είναι κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από αλουμίνιο με αποτέλεσμα την μείωση του συνολικού απόβαρου του οχήματος.

Τόσο σχεδιαστικά όσο και σε θέματα χωροταξικής διαρρύθμισης, το εσωτερικό των νέων Citywide κερδίζει άμεσα τις εντυπώσεις.

Ο χώρος "εργασίας" του οδηγού προσφέρει αυξημένη άνεση ενώ διακρίνεται για την κορυφαία εργονομία του.

Τα νέα αστικά λεωφορεία της Scania

4.762 Επισκέψεις στο άρθρο (4/11/2011)

Στην πρόσφατη Busworld, η Scania επεφύλασσε μια σημαντική παρουσίαση για τους επισκέπτες της καθώς στο περίπτερο της πραγματοποίησαν την παγκόσμια πρεμιέρα τους τα νέα αστικά λεωφορεία Citywide.

Τα νέα αστικά και περιαστικά λεωφορεία της Scania έχουν να επιδείξουν σημαντικές καινονοτομίες τόσο στην σχεδίαση όσο και την δομή του αμαξώματος τους ενώ δεν θα μπορούσαν παρά να καλύπτουν τουλάχιστον τις προδιαγραφές EEV, αναφορικά με τις εκπομπές ρύπων τους.
Η νέα γκάμα οχημάτων της Scania στην συγκεκριμένη κατηγορία λεωφορείων φέρει την ονομασία Citywide και αποτελείται από δύο εκπροσώπους με τους κωδικούς LF (Low floor) και LE (low entry).
Το σχεδιαστικό τμήμα της σουηδικής εταιρείας προσπάθησε και πέτυχε ένα ευχάριστο και φιλόξενο εσωτερικό για τους επιβάτες ενώ και ο χώρος για τον οδηγό διακρίνεται για την κορυφαία εργονομία και ασφάλεια που προσφέρει.
Παράλληλα η γκάμα των κινητήρων όλων των Citywide προσφέρεται σε εκδόσεις που μπορούν να καταναλώσουν εναλλακτικούς τύπους καυσίμου όπως το diesel, το biodiesel, το φυσικό αέριο κ.ά. Τέλος αξίζει να σημειώσουμε πως το αμάξωμα των νέων Citywide κατασκευάζεται εξ ολοκλήρου από αλουμίνιο με σαφή οφέλη στην μείωση του συνολικού απόβαρου του λεωφορείου αλλά και την αύξηση του ποσοστού ανακυκλώσιμων μερών του.

Ξεχωριστή σχεδίαση αμαξώματος
Τα νέα Citywide διακρίνεται για το δυναμικό και κομψό σχεδιασμό του αμαξώματος τους ενώ υιοθετούν και αρκετά στυλιστικά στοιχεία από άλλα οχήματα της γκάμας των λεωφορείων αλλά και φορτηγών της Scania. Το χαρακτηριστικό σχήμα «Τ» που δημιουργείται στο εμπρόσθιο τμήμα του οχήματος από την μάσκα και τα φωτιστικά σώματα καθώς και οι –πλήρως κρυμμένες- πρώτες πλευρικές κολώνες του αμαξώματος (A-Pillars) συνδυάζονται αρμονικά με τις μεγάλες γυάλινες επιφάνειες. Οι έντονες καμπύλες είναι εμφανείς τόσο στο πλευρικό όσο και το πίσω τμήμα του οχήματος όπου δεσπόζει το μεγάλο σύστημα προβολής ηλεκτρονικών επιγραφών.
Όπως και στην πλειοψηφία των ανταγωνιστών του, τόσο τα εμπρός όσο και τα πίσω φωτιστικά σώματα του Citywide κάνουν εκτεταμένη χρήση λυχνιών τύπου LEDs ενώ και ο εμπρός προφυλακτήρας αποτελείται από τρία τμήματα προκειμένου να μειωθεί το κόστος αντικατάστασης του σε περίπτωση ατυχήματος.

¶νετοι χώροι για οδηγό και επιβάτες
Ο χώρος για τον οδηγό διαφέρει σημαντικά σε χρωματικές αποχρώσεις από τον αντίστοιχο για τους επιβάτες ενώ η θέση του έχει τοποθετηθεί πιο πίσω και πιο χαμηλά, με αποτέλεσμα να προσφέρεται αυξημένος χώρος για τα γόνατα ακόμα και τους ιδιαίτερα μεγαλόσωμους.
Σε ότι αφορά τους επιβάτες, οι υπεύθυνοι της Scania έχουν καταφέρει να προσφέρουν πληρέστατες λύσεις αναφορικά με την χωροταξική διαρρύθμιση ενώ ένα από τα βασικότερα χαρακτηριστικά του Citywide είναι η βέλτιστη είσοδος του φυσικού φωτός παντού, στοιχείο που συμβάλλει σημαντικά στο επίπεδο άνεσης που απολαμβάνουν οι επιβάτες.

Οι εκδόσεις των νέων Citywide
Όπως προαναφέραμε, το Citywide προσφέρεται σε εκδόσεις με χαμηλό δάπεδο και χαμηλό κατώφλι επιβίβασης. Οι πρώτες (Citywide LF) είναι διαθέσιμες με δύο άξονες αλλά και μια 18μετρη τριαξονική (αρθρωτή).
Η γκάμα των κινητήρων τους περιλαμβάνει ένα 9λιτρο μηχανικό σύνολο με ισχύ 230 ή 280 ίππων που καλύπτει τις προδιαγραφές EEV. Παράλληλα προσφέρονται και εκδόσεις του συγκεκριμένου κινητήρα με καύσιμο την βιοαιθανόλη ή το φυσικό αέριο (270 ίππων). Ανάλογα με τις απαιτήσεις, ο εν λόγω κινητήρας συνεργάζεται με αυτόματα κιβώτια 5 ή 6 σχέσεων της ZF.
Τα Scania Citywide LE (Low Entry) είναι διαθέσιμα με δύο ή τρεις άξονες καθώς και σε μια 3αξονική –αρθρωτή- έκδοση με μήκος 18 μέτρων. Σε αυτές τις εκδόσεις, ο κινητήρας των 9 λτ. προσφέρεται με ισχύ 230, 280 ή 320 ίππων ενώ πέραν των αυτόματων κιβωτίων (5 ή 6 σχέσεων) της ZF υπάρχει και η δυνατότητα επιλογής του υπερσύγχρονου Scania Opticruise των 8 σχέσεων.