Τιμές με Leasing Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Το νέο VW eT! δεν αναμένεται να βγεί σύντομα σε μαζική παραγωγή ωστόσο ενσωματώνει πολλαπλές τεχνολογικές καινοτομίες που μπορεί να δούμε σε μελλοντικά επαγγελματικά.

Η ηλεκτρικά ελεγχόμενη πλευρική συρόμενη πόρτα μπορεί να προσφέρει πρόσβαση τόσο στον χώρο για τον οδηγό και τον συνοδηγό...

... όσο και στον χώρο φόρτωσης του οχήματος καθώς αποτελείται από δύο φύλλα που μπορούν να ανοίξουν διαδοχικά ή και ξεχωριστά.

Τα κάθετα τοιχώματα της καρότσας επιτρέπουν την υποστήριξη πολλαπλών αποθηκευτικών λύσεων στο εσωτερικό του οχήματος.

Οι τοποθέτηση των τεσσάρων ηλεκτροκινητήρων στους τροχούς διασφαλίζει την βέλτιστη χωροταξική διαρρύθμιση στο εσωτερικό του οχήματος.

Μέσω ενός ειδικού χειριστηρίου -joystick- στο ταμπλό (μπροστά από τον συνοδηγό) μπορεί κάποιος να χειριστεί το eT! χωρίς να κάθεται στην θέση του οδηγού.

Το ηλεκτρικό πρωτότυπο VW eT!

2.813 Επισκέψεις στο άρθρο (22/11/2011)

Ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον –πλήρως ηλεκτροκίνητο- πρωτότυπο, επαγγελματικό όχημα με την ονομασία «eT!» παρουσίασε η VW. Μεταξύ άλλων, το εν λόγω μοντέλο μπορεί να κινηθεί και… χωρίς οδηγό.

Το πρωτότυπο με την ονομασία eT! που η VW παρουσίασε πρόσφατα δεν αναμένεται να κυκλοφορήσει στους δρόμους στο άμεσο προσεχές διάστημα ωστόσο, αποτελεί μια μελέτη της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας πάνω στα αμιγώς ηλεκτροκίνητα επαγγελματικά οχήματα του μέλλοντος που θα μπορούν να καλύψουν διάφορες μεταφορικές χρήσεις εντός των πόλεων, χωρίς να επιβαρύνουν στο παραμικρό το περιβάλλον.
Σχεδιαστικά το eT! παραπέμπει αρκετά στο Transporter ως προς την δομή του εμπρόσθιου τμήματος του ωστόσο μια από τις σημαντικότερες διαφορές με αυτό είναι η πλευρική συρόμενη πόρτα. Θέλοντας να διασφαλίσουν την όσο το δυνατόν πιο άνετη πρόσβαση στο εσωτερικό του οχήματος (τόσο στην καμπίνα των επιβατών όσο και στον χώρο φόρτωσης), οι σχεδιαστές της VW εξέλιξαν μια ηλεκτρικά ελεγχόμενη θύρα που ανοίγει σε δύο φάσεις.
Στην πρώτη επιτρέπει την είσοδο στον χώρο για τον οδηγό και τον συνοδηγό ενώ το άνοιγμα της συνεχίζει να επεκτείνεται ώσπου να επιτρέψει την πρόσβαση και στον χώρο φόρτωσης. Ουσιαστικά πρόκειται δηλαδή για μια δίφυλλη συρόμενη πόρτα που ελέγχεται ηλεκτρονικά.
Για την κίνηση του eT! φροντίζουν τέσσερις ηλεκτροκινητήρες που εδράζονται απευθείας στους τροχούς με αποτέλεσμα να διασφαλίζεται ζωτικός χώρος για την μεταφορά περισσότερων προϊόντων στο εσωτερικό του οχήματος.
Το πρωτότυπο VW eT! έχει ωστόσο να επιδείξει ορισμένες εξαιρετικά ενδιαφέρουσες διευκολύνσεις στον κάτοχο του καθώς εφοδιάζεται με τις λειτουργίες «Follow Me» και «Come To Me».
Ουσιαστικά μπορούμε να πούμε πως μέσω ενός δαιδαλώδους συστήματος αισθητήρων και ρομποτικών συστημάτων, το eT! είναι σε θέση να… ακολουθεί τον οδηγό του ή ακόμα και να… σπεύσει σε αυτόν κατόπιν εντολής! Παράλληλα οι τεχνολογικές καινοτομίες του VW eT! δεν σταματούν εκεί καθώς οι υπεύθυνοι της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας έχουν τοποθετήσει ένα ειδικό χειριστήριο (joystick) μπροστά από τον συνοδηγό με το οποίο μπορεί κάποιος να οδηγήσει το eT! καθησμένος στην θέση του συνοδηγού.