Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Το νέο Renault Kangoo ZE απέσπασε τους 104 (από τους 168 συνολικά) βαθμούς της σχετικής Επιτροπής και βραβεύτηκε με τον τίτλο Van of the Year για το 2013.

Το ωφέλιμος όγκος φόρτωσης για το Kangoo ZE κυμαίνεται από τα 3,0- 3,5 κ.μ. και για το Kangoo Maxi ZE από τα 4,0- 4,6 κ.μ. αντίστοιχα.

Οι μεταφορικές δυνατότητες του ηλεκτροκίνητου Kangoo δεν μειώνονται καθώς οι μπαταρίες είναι τοποθετημένες κάτω από το δάπεδο του οχήματος.

Ο ηλεκτροκινητήρας του νέου Kangoo ZE αποδίδει ισχύ 60 ίππων και 226 Nm ροπής και προσφέρει αυτονομία 170 χλμ. για μεικτό κύκλο κίνησης.

Van of the Year 2012 το Renault Kangoo ZE

3.776 Επισκέψεις στο άρθρο (25/11/2011)

Μια σημαντική επιτυχία σημείωσε το ηλεκτροκίνητο Renault Kangoo ZE καθώς ανακηρύχθηκε ως το «Van of the Year 2012». Φυσικά είναι η πρώτη φορά που ηλεκτροκίνητο όχημα κερδίζει αυτό το βραβείο.

Οι 22 δημοσιογράφοι από τις διάφορες αγορές της ΕΕ που συμμετέχουν την αρμόδια επιτροπή για το «Van of the Year» επέλεξαν τελικά το Renault Kangoo ZE (Zero Emissions) ως το κορυφαίο στην κατηγορία του για το 2013.
Το γαλλικό –αμιγώς ηλεκτρικό- ελαφρύ επαγγελματικό συγκέντρωσε 104 από τους συνολικά 168 «πόντους» που θα μπορούσε να του προσφέρουν τα μέλη της Επιτροπής ενώ στις αμέσως επόμενες θέσεις ακολούθησαν οι νέες γενιές των Iveco Daily, Fiat Ducato και VW Caddy.
Πληροφοριακά αξίζει να σημειώσουμε πως το Renault Kangoo συγκαταλέγεται μεταξύ των κορυφαίων σε πωλήσεις ελαφρών επαγγελματικών από το 1998 ενώ πρόσφατα επέκτεινε την γκάμα του με την ηλεκτροκίνητη έκδοση ZE.
Παρά το γεγονός ότι οι συνολικές διαστάσεις του αμαξώματος του αλλά και το ωφέλιμο φορτίο των 650 κιλών παρέμειναν, οι μηχανικοί της γαλλικής εταιρείας κατάφεραν να εφοδιάσουν το Kangoo ZE με έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 44 kW (ισοδύναμο με 60 ίππους) και ροπή 226 Nm που τροφοδοτείται με ενέργεια από μπαταρίες ιόντων λιθίου, χωρητικότητας 22 kWh που εδράζονται κάτω από το δάπεδο του οχήματος. Η μέγιστη αυτονομία του ορίζεται στα 170 χλμ. για μεικτό κύκλο κίνησης.
Μέσα στον Νοέμβριο ξεκίνησε η εμπορική του πορεία στην αγορά της Γαλλίας και της Μ. Βρετανίας όπου οι ιδιοκτήτες του θα μπορούν να ενοικιάζουν (69€/μήνα) τις μπαταρίες για 6.000 μίλια ή 3 έτη.
Φυσικά θα προσφέρεται σε εκδόσεις με απλό ή μακρύ μεταξόνιο (Maxi) με τον ωφέλιμο όγκο για τη μεταφορά εμπορευμάτων να κυμαίνεται από τα 3,0- 3,5 κ.μ. και από τα 4,0- 4,6 κ.μ. αντίστοιχα.