Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Iveco Daily: Αναβαθμισμένο σε όλους τους τομείς

29.346 Επισκέψεις στο άρθρο (25/9/2012)

Μεικτό βάρος έως και 7,0t.

Η νέα γενιά του Iveco Daily διατίθεται από τις αρχές του τρέχοντος έτους και στην ελληνική αγορά διατηρώντας αναλλοίωτες τις ιδιαιτερότητες και τα πλεονεκτήματα που το έχουν καταξιώσει ως ένα από τα πιο επιτυχημένα μοντέλα στην κατηγορία του σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.
Ωστόσο, σε σχέση με τα παρελθόν, το νέο Daily έχει να επιδείξει σημαντικά νέα στοιχεία όπως είναι η πλήρως αναβαθμισμένη σχεδίαση του αμαξώματος αλλά και του εσωτερικού, η νέα γκάμα κινητήρων που περιλαμβάνει μηχανικά σύνολα με ισχύ έως και 205 ίππων, νέα κιβώτια ταχυτήτων καθώς και εκδόσεις με σύστημα Start & Stop το οποίο συμβάλλει θετικά στη μείωση της μέσης κατανάλωσης καυσίμου αλλά και τις εκπομπές ρύπων.
Σύμφωνα με τα όσα ανακοινώνει η ιταλική εταιρεία, το νέο Daily προσφέρεται σε περισσότερες από 7.000 εκδόσεις με μεικτό βάρος του να κυμαίνεται από τους 3,2t. έως και τους 7,0t.

Εντελώς νέο εσωτερικό και μεγαλύτεροι χώροι
Τόσο ο πίνακας οργάνων, όσο και η κεντρική κονσόλα έχουν επανασχεδιαστεί πλήρως, ενώ έχει βελτιωθεί η εργονομία όλων των χειριστηρίων, συμπεριλαμβανομένου και του επιλογέα ταχυτήτων.
Το κάθισμα του οδηγού είναι πλήρως ρυθμιζόμενο ενώ σημαντική δουλεία έχει γίνει και στην ηχομόνωση της καμπίνας.
Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε πως το νέο Iveco Daily έχει να επιδείξει έναν πληρέστατο εξοπλισμό άνεσης και ασφάλειας, ενώ τα προηγμένα ηλεκτρονικά συστήματα με τα οποία εφοδιάζεται, είναι σε θέση να προσφέρουν σημαντική βοήθεια στον οδηγό ακόμα και κάτω από τις πιο πολύπλοκες και επικίνδυνες συνθήκες κίνησης.

Περισσότερες από 7.000 εκδόσεις!
Το νέο Daily προσφέρεται σε εκδόσεις Van και Chassis σε περισσότερες από 7.000 παραλλαγές αμαξώματος με μεικτό βάρος από 3,2- 7,0t.
Ως Van το Daily έχει να επιδείξει τρία μήκη μεταξονίου από 3,0- 3,95μ., τέσσερα μήκη αμαξώματος και τρεις διαφορετικούς τύπους οροφής.
Το ωφέλιμο εσωτερικό ύψος ανέρχεται έως και στα 2,1μ., ενώ ο ωφέλιμος όγκος κυμαίνεται από τα 4,7- 17,2 κ.μ.
Ανάλογα με την έκδοση του, το Daily Van μπορεί να υποστηρίξει φορτία με βάρος από 1.025- 4.140 κιλά, ενώ στις εκδόσεις Chassis, το ωφέλιμο φορτίο διαμορφώνεται αντίστοιχα από τα 1.000 κιλά έως και τα 4.645 κιλά αντίστοιχα.

Νέα μηχανικά σύνολα ισχύος έως και 205 ίππων
Η πληρέστατη γκάμα κινητήρων του νέου Daily περιλαμβάνει μια νέα έκδοση του 3,0λιτρου κινητήρα με ισχύ 205 ίππων και ροπή 470 Nm.
Νέος είναι επίσης και ο πετρελαιοκινητήρας των 2,3 λτ. που αποδίδει ισχύ 147 ίππων και ροπή 350 Nm αλλά και η έκδοση του 3,0λιτρου κινητήρα με ισχύ 146 ίππων και ροπή 370 Nm που καλύπτει τις προδιαγραφές EEV αναφορικά με τις εκπομπές ρύπων.
Σε ό,τι αφορά στα κιβώτια ταχυτήτων, η Iveco προσφέρει μηχανικά κιβώτια 5 ή 6 σχέσεων (νέο) καθώς και το 6τάχυτο αυτόματο κιβώτιο Agile. Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε πως, στον εξοπλισμό του νέου ιταλικού μοντέλου είναι διαθέσιμα μεταξύ άλλων και συστήματα όπως το Start&Stop για τον κινητήρα.