Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Mercedes-Benz Vario: Αειθαλές… σε πείσμα των καιρών

29.385 Επισκέψεις στο άρθρο (25/9/2012)

Μεικτό βάρος έως και 7,49t.

Παρά το γεγονός ότι, το Vario έχει να συμπληρώσει αρκετές δεκαετίες εμπορικής πορείας, εξακολουθεί να αποτελεί μια από τις πιο αξιόπιστες προτάσεις της κατηγορίας.
Με τις εξαιρετικές μεταφορικές δυνατότητες να αποτελούν το βασικότερο προσόν του, το γερμανικό μοντέλο αποδεικνύει περίτρανα πως η… φουτουριστική σχεδίαση δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση ένα από τα βασικά κριτήρια επιλογής του νέου «συνεργάτη» για έναν επαγγελματία.
Με ένα πιστό κοινό να εξακολουθεί να… ορκίζεται στις έτσι και αλλιώς, αναμφισβήτητες αρετές του, το Vario συνεχίζει σε αμείωτους ρυθμούς να προσφέρει λύσεις σε μια μεγάλη γκάμα επιχειρήσεων.
Η γκάμα των εκδόσεων του περιλαμβάνει οχήματα με μεικτό βάρος από 5,99- 7,49t. και περισσότερες από 60 παραλλαγές με αναρίθμητες επιλογές αμαξωμάτων. Επιπρόσθετα, η υποστήριξη πολλαπλών τύπων υπερκατασκευών αποτελούσε πάντοτε ένα από τα ισχυρά πλεονεκτήματα του Vario έναντι του ανταγωνισμού.

Κατασκευαστική αρτιότητα και σχεδίαση χωρίς υπερβολές
Ανάλογα με την έκδοση του αμαξώματος, στο εσωτερικό του Vario μπορούν να φιλοξενηθούν έως και 7 επιβάτες (στις διπλοκάμπινες εκδόσεις του). Οι χώροι που έχουν διασφαλιστεί, σε καμία περίπτωση δεν επιφέρουν τυχόν παραχωρήσεις ως προς την άνεση του, ενώ η σχεδίαση του ταμπλό και της κεντρικής κονσόλας μπορεί να μην εντυπωσιάζει με την πρώτη ματιά ωστόσο, όλα τα χειριστήρια είναι τοποθετημένα σε σημεία με καλή εργονομία ενώ πολλοί και πλήρως εκμεταλλεύσιμοι είναι οι χώροι για τα μικροαντικείμενα όπως π.χ. τα έγγραφα. Τα καθίσματα είναι μεγάλων διαστάσεων και αναπαυτικά, ενώ ο εξοπλισμός άνεσης και ασφάλειας καλύπτει επαρκώς τις απαιτήσεις μιας μεγάλης γκάμας χρήσεων.

Μεικτό έως και 7,49t. και πολλαπλοί τύποι μεταξονίου
Όπως προαναφέραμε, το Vario έχει να επιδείξει περισσότερες από 60 διαφορετικές εκδόσεις με πολλαπλά μήκη μεταξονίου.
Στις εκδόσεις Van, ο εκπρόσωπος της Mercedes-Benz προσφέρεται με τέσσερα διαφορετικά μήκη μεταξονίου και με ωφέλιμο όγκο φόρτωσης που ανέρχεται έως και στα 17,4 κ.μ.
Το μέγιστο φορτίο που το γερμανικό ελαφρύ φορτηγό είναι σε θέση να υποστηρίξει, ανέρχεται έως και στα 3.895 κιλά για τις εκδόσεις Van, ενώ η οροφή προσφέρεται σε δύο εκδόσεις ως προς το ύψος της.

Κινητήρες BlueTec με ισχύ έως και 177 ίππων
Η γκάμα των κινητήρων του Vario περιλαμβάνει τρεις επιλογές με ισχύ από 129 έως και 177 ίππους.
Χάρη στη τεχνολογία BlueTec που προϋποθέτει την χρήση διαλύματος AdBlue κατά τη διαδικασία επεξεργασίας των καυσαερίων, ο 4κύλινδρος πετρελαιοκινητήρας των 4,25 λτ. προσφέρει ισχύ 129, 156 και 177 ίππων με αντίστοιχα αποθέματα ροπής 500, 610 και 675 Nm από τις χαμηλές στροφές λειτουργίας του. Όπως προαναφέραμε, καλύπτει τις προδιαγραφές ρύπων της Euro5, ενώ συνεργάζεται με ένα μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων.