Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Ορισμένες εκ των σημαντικότερων επιχειρήσεων από τον κλάδο της συσκευασίας και...

...των Logistics γενικότερα, έδωσαν το παρών στη 4η Εφοδιαστική Αλυσίδα.

Το ραντεβού για την επόμενη Έκθεση για την Εφοδιαστική Αλυσίδα, ανανεώθηκε για το 2015.

4η Διεθνής Έκθεση «Εφοδιαστική Αλυσίδα»: Στο επίκεντρο των εξελίξεων

2.213 Επισκέψεις στο άρθρο (24/4/2013)

Για μια ακόμη χρονιά, η 4η έκθεση «Εφοδιαστική Αλυσίδα: Μεταποίηση – Συσκευασία – Logistics 2013» που διοργανώθηκε στο Metropolitan Expo από τις 5 – 8 Απριλίου, συγκέντρωσε τα φώτα της δημοσιότητας και οι σημαντικότεροι εκπρόσωποι του εμπορίου, της συσκευασίας, της βιομηχανίας, της διακίνησης και της εφοδιαστικής αλυσίδας γενικότερα, έδωσαν το παρών και αντάλλαξαν απόψεις και προτάσεις για το μέλλον του κλάδου και την περαιτέρω ανάπτυξη του.

Περισσότεροι από 100 εκθέτες από όλους τους τομείς που αφορούν στον κλάδο της εφοδιαστικής αλυσίδας και των Logistics της ελληνικής αγοράς, συμμετείχαν σε άρτια οργανωμένα περίπτερα στην κορυφαία έκθεση της ελληνικής αγοράς για το συγκεκριμένο χώρο. 
Η 4η «Εφοδιαστική Αλυσίδα» βρέθηκε για μια ακόμη χρονιά στο επίκεντρο των εξελίξεων και αποτέλεσε εκ νέου το σημείο συνάντησης της επιχειρηματικότητας. 
Στις εξαιρετικές εγκαταστάσεις του Metropolitan Expo, πλησίον του διεθνούς αερολιμένα «Ελ. Βενιζέλος», οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά και να ενημερωθούν σχετικά με όλες τις νέες εξελίξεις, υπηρεσίες και προϊόντα του χώρου, ενώ συγχρόνως, τους δόθηκε η ευκαιρία να συνομιλήσουν με επιχειρηματίες, ακαδημαϊκούς και business specialists από όλους τους… κρίκους που επηρεάζουν την αλυσίδα της εμπορικής και λειτουργικής διαχείρισης μιας επιχείρησης. 
Παράλληλα όμως, στη διάρκεια και των τριών ημερών που διήρκεσε η έκθεση, συνδιοργανώθηκαν από το περιοδικό Supply Chain & Logistics εξαιρετικά ενδιαφέρουσες ημερίδες και σημαντικά workshops, με συμμετοχή ορισμένων από τις πιο αξιόλογες εταιρείες ή φορείς του ευρύτερου χώρου της βιομηχανίας και των Logistics. 
Τέλος, δεν πρέπει να παραβλέψουμε πως, η φετινή έκθεση τελέστηκε υπό την αιγίδα των υπουργείων Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Μεταφορέων, Υποδομών & Δικτύων και Ναυτιλίας & Αιγαίου. 
Φυσικά, το Auto Τρίτη Επαγγελματικά δεν μπορούσε να λείπει από τη συγκεκριμένη διοργάνωση, την οποία και υποστήριξε ως χορηγός επικοινωνίας. 

Με εξαιρετική επιτυχία ολοκληρώθηκαν τα «Logi.C 2013»
Μια από τις σημαντικότερες δράσεις που έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια της 4ης Εφοδιαστικής Αλυσίδας ήταν τα πολύ-συνέδρια Logi.C που υποστηρίχθηκαν από φορείς όπως οι: Ελληνική Εταιρεία Logistics, Κυπριακή Εταιρεία Logistics, Κρητική Εταιρεία Logistics, ILME, Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Διεθνούς Διαμεταφοράς & Επιχειρήσεων Logistics Ελλάδος, Ομοσπονδία Φορτηγών Αυτοκινήτων Ελλάδος, Πανελλήνια Ένωση Επιχειρήσεων Διαμεταφοράς, Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, Ένωση Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων, Ελληνική Ένωση Βιομηχανιών Ψύχους, Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος, Σύνδεσμος Βιομηχανιών Πλαστικών Ελλάδος, Σύνδεσμος Εκτυπωτικών Μέσων Επικοινωνίας Ελλάδος κ.ά. 
Με πλούσια θεματολογία, κατά τη διάρκεια των ημερίδων και των στοχευμένων workshops που διοργανώθηκαν, παρουσιάστηκαν προτάσεις για βέλτιστες πρακτικές και δράσεις αναφορικά με τα Logistics και όχι μόνο, ενώ για την παρουσία τους και τη συμβολή τους, τα εν λόγω συνέδρια τίμησαν επιχειρήσεις που παρείχαν εξειδικευμένες υπηρεσίες στον κλάδο και πανεπιστημιακούς καθηγητές, καθώς και εκπροσώπους της Πολιτείας και πολυεθνικών εταιρειών που παρείχαν την απαραίτητη τεχνογνωσία και τις πληροφορίες που επιβάλλεται να ακολουθηθούν από τις επιχειρήσεις που επιθυμούν όχι μόνο να επιβιώσουν, αλλά και να αναπτυχθούν, μετατρέποντας την οικονομική κρίση σε ευκαιρία ανάπτυξης. 

Το πρόγραμμα των ημερίδων κατά τη διάρκεια της 4ης Εφοδιαστικής Αλυσίδας
Σάββατο 6 Απριλίου
Ημερίδα: “ H συσκευασία ως στοιχείο καινοτομίας & εργαλείο επιχειρηματικότητας ”. Συνδιοργάνωση: CLA
Εσπερίδα: “Outsourcing your companyΆs needs… increase your profit”: Συνδιοργάνωση: beyond the Best
Workshop: “Πράσινες συνδυασμένες Εμπορευματικές Μεταφορές στη Ν.Α. Ευρώπη: Υφιστάμενη κατάσταση & προκλήσεις”. Συνδιοργάνωση: Υπ. Υποδομών-Μεταφορών-Δικτύων – Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Κυριακή 7 Απριλίου
Ημερίδα: “Χτίζοντας δυναμικές εφοδιαστικές αλυσίδες εξαγωγών σε Ευρώπη-Αφρική-Ασία”. Συνδιοργάνωση: Planning 
Εσπερίδα: “Οδηγός Επιβίωσης & Ανάπτυξης για Οδικούς Μεταφορείς”. Συνδιοργάνωση: Project You
Workshop: “Intermodal Green Supply Chain: Η χρήση των εναλλακτικών καυσίμων LPG-CNG στις μεταφορές”. Συνδιοργάνωση: Logistics Way

Δευτέρα 8 Απριλίου
Workshop: “Supply Chain & Logistics Snapshot – Παρουσίαση της έρευνας για την αγορά το 2013”. Συνδιοργάνωση: Boxnet
Διαδραστικό Σεμινάριο: “6 Βήματα για μια Βιώσιμη Εφοδιαστική Αλυσίδα”. Συνδιοργάνωση: Close the Loop