Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Ο κορυφαίος εκπρόσωπος της Mercedes-Benz στα υπέρ-βαρέα φορτηγά, το Actros-SLT είναι πλέον διαθέσιμος και σε εκδόσεις Euro6.

Χάρη στη νέα λειτουργία «Heavy», το αυτόματο κιβώτιο PowerShift 3 είναι σε θέση να διαχειριστεί τις απαιτήσεις που δημιουργεί η μεταφορά έως και 250t. φορτίου.

Η κορυφαία έκδοση του -6κύλινδρου σε σειρά- OM 473 αποδίδει ισχύ 625 ίππων καθώς και 3.000 Nm ροπής από τις 1.100 σ.α.λ.

Νέο «heavy-duty» SLT τώρα και Euro6

5.344 Επισκέψεις στο άρθρο (20/9/2013)

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η Mercedes-Benz, σύντομα ξεκινά η διάθεση του νέου κορυφαίου εκπροσώπου της στα υπέρ-βαρέα φορτηγά, του SLT, με κινητήρες Euro6.

Χωρίς αμφιβολία, το «σημείο αναφοράς» στην γκάμα των βαρέων επαγγελματικών οχημάτων της Mercedes-Benz είναι το «SLT», ο ειδικά εξελιγμένος τράκτορας για χρήση σε υπερβαρέες εφαρμογές.

Σύμφωνα με την πιο πρόσφατη ανακοίνωση της γερμανικής εταιρείας, η νέα έκδοση του SLT που εφοδιάζεται με κινητήρες τεχνολογίας Euro6 είναι πλέον διαθέσιμη και θα προσφέρεται σε δύο παραλλαγές, το Actros-SLT και το Arocs-SLT.

Σε αντίθεση με το παρελθόν όπου οι εκδόσεις SLT βασίζονταν μόνο στο Actros, με την προσθήκη των εκδόσεων Arocs-SLT, η Mercedes-Benz είναι πλέον σε θέση να καλύψει μια ακόμη μεγαλύτερη γκάμα εφαρμογών όπου απαιτείται η χρήση ενός heavy-duty οχήματος με «τιτάνιες» δυνατότητες έλξης φορτίων.

 

Ο ισχυρότερος των κραταιών

Ουσιαστικά, οι εκδόσεις SLT συγκεντρώνουν τα βέλτιστα χαρακτηριστικά και τις κορυφαίες τεχνολογικές καινοτομίες που η Mercedes-Benz έχει να επιδείξει στην γκάμα των βαρέων επαγγελματικών οχημάτων της.

Διαθέσιμες με τρεις ή τέσσερις άξονες και πνευματική ή μη ανάρτηση, οι εκδόσεις SLT εφοδιάζονται πλέον με την ισχυρότερη έκδοση του 6κύλινδρου –σε σειρά- κινητήρα OM 473 που αποδίδει ισχύ 625 ίππων και μέγιστη ροπή 3.000 Nm από τις 1.100 σ.α.λ.

Πέραν όμως της… κτηνώδους απόδοσης του, ο εν λόγω κινητήρας διακρίνεται για την εξαιρετικά περιορισμένη μέση κατανάλωση καυσίμου ενώ, φυσικά καλύπτει απόλυτα τις προδιαγραφές ρύπων που θέτει η Euro6.

Πέραν αυτού, οι νέες εκδόσεις SLT της Mercedes-Benz έχουν να επιδείξουν σημαντικές νέες τεχνολογικές καινοτομίες όπως ο συμπλέκτης turbo retarder που επιτρέπει την απροβλημάτιστη εκκίνηση του οχήματος σε όλες τις περιπτώσεις.

Επιπλέον, το κιβώτιο ταχυτήτων PowerShift 3 που περιλαμβάνεται στον βασικό εξοπλισμό, φέρει μια νέα ειδική ρύθμιση «Heavy» που έχει εξελιχθεί ειδικά για να επιτρέπει την διαχείριση μεγάλων φορτίων ροπής προκειμένου οι εκδόσεις SLT να είναι σε θέσει να υποστηρίξουν την μεταφορά φορτίων με βάρος έως και 250t.!

Τέλος αναφορικά με τους τύπους της καμπίνας, οι εκδόσεις Actros-SLT θα είναι διαθέσιμες με τις GigaSpace και BigSpace ενώ οι εκδόσεις Arocs-SLT με τις BigSpace (πλάτος 2,4μ.) και StreamSpace (πλάτος 2,3μ.).

Οι παραδόσεις των εκδόσεων Actros-SLT με αερανάρτηση και των Arocs-SLT ξεκινούν τον Δεκέμβριο του 2013 ενώ οι εκδόσεις του Arocs-SLT με κίνηση σε όλους τους τροχούς θα είναι διαθέσιμες από τον Απρίλιο του 2014.