Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Ο πρόεδρος της Volvo Trucks, Claes Nilsson, με το βραβείο του International Truck of the Year 2014 μπροστά από το Volvo FH.

Ο πρόεδρος της Volvo Trucks, Claes Nilsson (αριστερά), παραλαμβάνει το βραβείο από τον πρόεδρο της επιτροπής, κ. G. Griffini.

Το νέο Ford Transit Connect απέσπασε τον τίτλο του «Van of the Year 2014» κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Εκθέσεως COMTRANS στην Μόσχα.

Με τον τίτλο αυτό, η Ford είναι η πρώτη που κατακτά τον διαγωνισμό δύο σερί χρονιές ενώ ισοφάρισε και την καλύτερη επίδοση με πέντε συνολικά βραβεύσεις.

Μεταξύ των στοιχείων που οδήγησαν στην βράβευση του νέου Transit Connect ήταν και ο 1.000άρης EcoBoost που έχει ανακηρυχθεί κορυφαίος βενζινοκινητήρας το 2012 – 2013.

Διεθνές Σαλόνι Επαγγελματικών Οχημάτων Μόσχας 2013 (COMTRANS): Τα νέα «Truck & Van of the Year» για το 2014

3.239 Επισκέψεις στο άρθρο (10/10/2013)

Τα Volvo FH Euro6 και Ford Transit Connect απέσπασαν τον τίτλο του «International Truck of the Year 2014» και «International Van of the Year 2014» κατά τη διάρκεια του Σαλονιού Επαγγελματικών Οχημάτων της Μόσχας.

Το Σαλόνι Επαγγελματικών Οχημάτων της Μόσχας (COMTRANS 2013) διοργανώθηκε από 10 – 13 Σεπτεμβρίου με την συμμετοχή της συντριπτικής πλειοψηφίας των κατασκευαστών ελαφρών και βαρέων επαγγελματικών που δραστηριοποιούνται στην εν λόγω αγορά. 
Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφέρουμε πως η αγορά επαγγελματικών οχημάτων της Ρωσίας συγκαταλέγεται μεταξύ τόσο των μεγαλύτερων σε όγκο, όσο και των ταχύτερα αναπτυσσόμενων σε παγκόσμιο επίπεδο και συγκαταλέγεται στο B.R.I.C. (Brazil, Russia, India, China), όπως ονομάζεται ανεπίσημα, το γκρουπ με τις τέσσερις κορυφαίες αγορές για τα επαγγελματικά οχήματα στον κόσμο. 
Από μόνο του, το γεγονός αυτό καθιστά την COMTRANS 2013 μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα έκθεση παρά το γεγονός ότι σαφέστατα επισκιάστηκε από την 65η Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης (ΙΑΑ 2013) που συνέπεσε χρονικά (12-22/09). 
Η COMTRANS 2013 διοργανώθηκε εκ νέου στο IEC Crocus Expo της Μόσχας, με το συνολικό εμβαδό των εγκαταστάσεων της να αυξάνεται κατά 40% σε σχέση με το 2011 και να ορίζεται στα 69.320 τ.μ.
Περισσότερες από 447 εταιρείες παρουσίασαν όλες τις νέες τεχνολογίες, υπηρεσίες και μοντέλα τους σε περισσότερους από 25.280 ειδικούς από τον χώρο του επαγγελματικού οχήματος (δημοσιογράφους, εκπροσώπους εταιρειών κ.ά.) καθώς και σε δεκάδες χιλιάδες επισκεπτών. 
Εταιρείες κατασκευής οχημάτων όπως οι Citroen, Fiat Professional, Peugeot Professionnel, Mercedes-Benz, Nissan, Isuzu, MAN Truck & Bus, Renault Trucks, Scania, DAF, Iveco, Volvo Trucks, Scania καθώς και οι κορυφαίοι εγχώριοι κατ σκευαστές όπως οι Kamaz, GAZ Group, Nefaz κ.ά. συμμετείχαν με τις τελευταίες προσθήκες στη γκάμα των επαγγελματικών οχημάτων τους χωρίς να παραβλέπουμε την παρουσία εταιρειών όπως οι Alcoa, Continental, Hankook, Koegel, Voith, Webasto κ.ά. 

Οι κορυφαίοι της χρονιά στα ελαφρά και βαρέα επαγγελματικά
Ενα από τα σημαντικότερα δρώμενα που έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια της COMTRANS, όχι μόνο για την αγορά της Ρωσίας αλλά και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, ήταν η απονομή των βραβείων για το καλύτερο ελαφρύ και βαρύ επαγγελματικό της χρονιάς. 
Πιο συγκεκριμένα, τα μέλη της διεθνούς επιτροπής, απέδωσαν τα παρακάτω βραβεία: 
- «International Truck of the Year 2014» το Volvo FH
- «International Van of the Year 2014» το Ford Transit Connect

«International Truck of the Year 2014» το Volvo FH
Κατά τη διάρκεια της «COMTRANS 2013», η αρμόδια επιτροπή από 25 δημοσιογράφους από όλες της χώρες της ΕΕ, ανακήρυξε το νέο Volvo FH ως το «Truck of the Year» για το έτος 2014.
Αξίζει να σημειώσουμε πως, το συγκεκριμένο βραβείο που παρέλαβε ο πρόεδρος τηςVolvo Trucks, Claes Nilsson, είναι το τρίτο που αποσπά το FH (προηγήθηκαν αυτά του 1994 και του 2000).
Σε δηλώσεις του, ο κ. Nilsson ανέφερε μεταξύ άλλων πως είναι αισθάνεται ιδιαίτερη τιμή και χαρά για το νέο αυτό βραβείο καθώς, ένα έτος πριν (5/9/2012), όταν και πρωτοπαρουσιάστηκε η νέα γενιά του Volvo FH, στόχος της σουηδικής εταιρείας ήταν να παρουσιάσει μια νέα διάσταση στους πελάτες της αναφορικά με τις δυνατότητες και τα οφέλη που επιβάλλεται να προσφέρει ένα επαγγελματικό όχημα σε αυτήν την κατηγορία.
Το νέο Volvo FH με μια ματιά
- Η γκάμα των κινητήρων του περιλαμβάνει επιλογές 13λτ. και 16λτ. που καλύπτουν τις προδιαγραφές της Euro6
- Η τεχνολογία «I-See» είναι σε θέση να προσφέρει μείωση της μέσης κατανάλωσης καυσίμου έως και κατά 5%.
- Το νέο πλαίσιο και η ανεξάρτητη εμπρόσθια ανάρτηση αναβαθμίζουν σημαντικά το «κράτημα» του νέου FH και την κατευθυντικότητα του.
- Η θέση οδήγησης είναι σημαντικά βελτιωμένη χάρη τόσο στις πολλαπλές ρυθμίσεις του καθίσματος αλλά και της κολώνας του τιμονιού όσο και στο ευρύτερο περιμετρικό οπτικό πεδίο.
- Οι εμπρόσθιες κολώνες της καμπίνας (A-Pillars) είναι τοποθετημένες σε πιο κάθετη θέση με αποτέλεσμα την αύξηση του ωφέλιμου εσωτερικού χώρου κατά 300λτ. και της άνεσης που απολαμβάνουν οι επιβαίνοντες στο όχημα.

«International Van of the Year 2014» το Ford Transit Connect
Με τη νέα γενιά του Transit Connect να κατακτά τον συγκεκριμένο τίτλο, η Ford έγινε η πρώτη κατασκευάστρια εταιρεία που αποσπά την πολυπόθητη αυτή διάκριση δύο συνεχόμενες χρονιές. Παράλληλα, ισοφάρισε το ρεκόρ κατακτήσεων του εν λόγω βραβείου με πέντε επιτυχίες. 
Υπενθυμίζουμε πως πέραν της βράβευσης για το 2014, η Ford έχει κατακτήσει τον τίτλο του «International Van of the Year» το 2001 (Transit), το 2003 (προηγούμενη γενιά του Transit Connect), το 2007 (Transit ξανά) και το 2013 (Transit Custom). 
Σε ότι αφορά στον φετινό διαγωνισμό, το νέο Ford Transit Connect απέσπασε 130 πόντους από το μάξιμουμ των 163 που μπορούσαν να δώσουν τα 24 μέλη της Επιτροπής. Η εν λόγω επίδοση το έφερε στην κορυφή μπροστά από τα νέα Mercedes-Benz Sprinter (123 πόντοι) και Renault Kangoo (25 πόντοι) που ήταν και οι κυριότεροι ανταγωνιστές του.
Η ελκυστική σχεδίαση, η οικονομία καυσίμου, η πολύ καλή οδική συμπεριφορά, το υψηλό επίπεδο άνεσης και οι μεγάλες μεταφορικές δυνατότητες ήταν ορισμένα από τα σημεία- κλειδιά που εξασφάλισαν στο νέο Transit Connect τον τίτλο του Van of theYear για το 2014. Παράλληλα δεν μπορούμε να παραλείψουμε πως στην γκάμα των μηχανικών του συνόλων, συγκαταλέγεται ο 1.000άρης βενζινοκινητήρας EcoBoost τηςFord που ήδη έχει αποσπάσει τον τίτλο του International Engine of the Year τόσο το 2012 όσο και το 2013.