Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Παράλληλα όμως, το νέο Sprinter μπορεί να εφοδιαστεί μια εντυπωσιακή γκάμα νέων ηλεκτρονικών συστημάτων ελέγχου της οδικής του συμπεριφορά που για πρώτη φορά είναι διαθέσιμα σε όχημα της κατηγορίας του.

    Ποτέ άλλοτε τόσο καλά εξοπλισμένο

    5.890 Επισκέψεις στο άρθρο (22/1/2014)

    Η νέα γενιά του Mercedes-Benz Sprinter έχει να επιδείξει μια ευρεία γκάμα από προηγμένα ηλεκτρονικά συστήματα που υιοθετούνται για πρώτη φορά από μοντέλο της κατηγορίας των Van. 
    Μεταξύ αυτών αναφέρουμε τα Crosswind Assist, Collision Prevention Assist, Blind Spot Assist, Highbeam Assist και Lane Keeping Assist για τα οποία έχουμε αναφερθεί εκτενέστερα σε παλαιότερα άρθρα τα περιοδικού μας ωστόσο, ο κατάλογος δεν τελειώνει εκεί. 
    Ανάλογα με τις απαιτήσεις του ιδιοκτήτου του, το νέο Sprinter περιλαμβάνει ακόμη στοιχεία όπως τα ABS, ASR, EBD, BAS, Load Adaptive Control, Roll Over Mitigation, καθώς και ένα εξελιγμένο σύστημα πέδησης με ξεχωριστές λειτουργίες ανάλογα με το αν ο δρόμος είναι βρεγμένος ή όχι κ.ά. 
    Όλα τα παραπάνω ελέγχονται από το νέας γενιάς Adaptive ESP9i που παρέχεται στον βασικό εξοπλισμό του μοντέλου. 
    Στο δρόμο ωστόσο, όλα τα παραπάνω μεταφράζονται σε μια εξαιρετική οδική συμπεριφορά κάτω από όλες τις συνθήκες και μια πολύ καλή ποιότητα κύλισης παρά το γεγονός ότι το όχημα που είχαμε στη διάθεση μας ήταν άφορτο. 
    Η ισχύς των φρένων και το στήσιμο των αναρτήσεων κερδίζουν τις εντυπώσεις ενώ, το Eco Start-Stop που αναλαμβάνει να απενεργοποιήσει τον κινητήρα όταν το όχημα ακινητοποιείται είναι πολύ καλό και άμεσο στις αντιδράσεις του. 
    Το σίγουρο είναι πάντως πως, ο οδηγός του νέου Sprinter θα παραμείνει ξεκούραστος και χαλαρός ακόμη και σε ιδιαίτερα απαιτητικά δρομολόγια ενώ η εργονομία των διαφόρων χειριστηρίων, το περιμετρικό οπτικό πεδίο και η παθητική του ασφάλεια δεν επιδέχονται αρνητικής κριτικής.