Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Οι νέες εκδόσεις 111 CDI του Mercedes-Benz Citan αποδίδουν ισχύ 110 ίππων και 240 Nm ροπής.

    Ολιγαρκή αλλά αποδοτικά μηχανικά σύνολα

    17.383 Επισκέψεις στο άρθρο (13/3/2014)

    Σε ότι αφορά στην ελληνική αγορά, για την κατηγορία των Vanette, τα οχήματα που καλύπτουν –και μάλιστα με άνεση- το όριο των 5,0 λτ./100 που θέσαμε αναφορικά με την κατανάλωση καυσίμου, είναι τα εξής: 
    - Citroen Nemo & Berlingo
    - Fiat Doblo Cargo & Fiorino
    - Ford Transit Connect
    - Mercedes-Benz Citan
    - Nissan NV200
    - VW Caddy
    Όπως μπορείτε να δείτε και στον πίνακα που έχουμε συμπεριλάβει, παρά το γεγονός ότι η μέση κατανάλωση των μηχανικών συνόλων των εν λόγω οχημάτων δεν υπερβαίνει τα 5,0 λτ./100 χλμ., η απόδοση των πετρελαιοκινητήρων τους κυμαίνεται από τους 70 – 115 ίππους με πολύ καλά αποθέματα ροπής από τις χαμηλές στροφές λειτουργίας τους. Παράλληλα, η πολύ καλή συνεργασία των κινητήρων αυτών με μηχανικά ή και αυτόματα κιβώτια ταχυτήτων με –κυρίως- μακριά κλιμάκωση, δεν επηρεάζει σημαντικά τις επιταχύνσεις από στάση ή εν κινήσει που προσφέρουν, ακόμη και με πλήρες φορτίο. 
    Σε ότι αφορά στις υψηλότερες αποδόσεις που παρατηρούνται στην κατηγορία, το Ford Transit Connect με το νέο πετρελαιοκινητήρα των 1,6λτ. έχει να επιδείξει μέγιστη ισχύ 115 ίππων ενώ το ακολουθούν το Mercedes-Benz Citan με 110 ίππους και το VW Caddy με τον 1,600άρη TDI των 102 ίππων.