Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Η παραγωγή των λεωφορείων όπως το Neoplan Starliner θα μεταφερθεί στην ¶γκυρα της Τουρκίας μέχρι τον Μάρτιο του 2015.

Η Neoplan… μετακομίζει στην Τουρκία

3.989 Επισκέψεις στο άρθρο (22/5/2014)

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωσης της MAN Truck & Bus, η παραγωγή των λεωφορείων της Neoplan αναμένεται να «μεταφερθεί» στην ¶γκυρα της Τουρκίας έως τον Μάρτιο του 2015.

Με επίσημη ανακοίνωση της, η MAN Truck & Bus αποκάλυψε πως μέχρι τον Μάρτιο του επόμενου έτους, η παραγωγή του εργοστασίου της Neoplan (θυγατρική της εταιρείας) στο Plauen της Γερμανίας θα σταματήσει ενώ, τα λεωφορεία της γερμανικής εταιρείας θα παράγονται πλέον από το εργοστάσιο της στην ¶γκυρα της Τουρκίας.

Σε δηλώσεις του σχετικά, ο Διευθύνων Σύμβουλος της MAN Truck & Bus, κ. Anders Nielsen, ανέφερε πως: «Πρόκειται για μια πολύ δύσκολη απόφαση που έπρεπε να πάρουμε. Η δυσχερής οικονομική συγκυρία στις σημαντικές για εμάς αγορές καθώς και η εξαιρετικά χαμηλή ζήτηση για τον κλάδο των λεωφορείων, καθιστούν πλέον οικονομικά μη-βιώσιμη τη διατήρηση της παραγωγής στο εργοστάσιο του Plauen. Χωρίς να έχουμε πλέον κάποια εναλλακτική λύση, αποφασίσαμε να μεταφέρουμε την παραγωγή (στην Τουρκία) προκειμένου να αυξήσουμε την αποδοτικότητα στο δίκτυο μας. Σε συνεργασία με τους εκπροσώπους των εργαζομένων, καταφέραμε να τους διασφαλίσουμε νέες θέσεις εργασίας μέσα στην οικογένεια του Ομίλου Volkswagen».

Πληροφοριακά αξίζει να αναφέρουμε πως στη γραμμή παραγωγής του Plauen απασχολούνται 420 εργαζόμενοι στους οποίους θα προσφερθούν θέσεις εργασίας στο VW Sachsen στο Zwickau.

Στη γραμμή παραγωγής του Plauen κατασκευάζονται τα λεωφορεία Starliner, Cityliner και Jetliner από την γκάμα της Neoplan. Από τον Μάρτιο του 2015, τα εν λόγω μοντέλα θα κατασκευάζονται στην ¶γκυρα όπου ήδη παράγεται το Neoplan Tourliner.

Καταλήγοντας αναφέρουμε πως η γραμμή παραγωγής της ¶γκυρας είναι η πρώτη μονάδα παραγωγής της MAN εκτός Γερμανίας και λειτουργεί από το 1986. Στο εν λόγω εργοστάσιο απασχολούνται 1.700 εργαζόμενοι ενώ, σύμφωνα με δημοσιεύματα, το εργατικό κόστος για την ΜΑΝ στη Τουρκία ανέρχονταν στα 5,17 ευρώ/ώρα και ανά εργάτη για το 2012, την ίδια στιγμή στην Γερμανία ανέρχονταν στα 36,98 ευρώ.