Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Το νέο Toyota Hilux κατάφερε να αποσπάσει συνολική βαθμολογία 5 αστέρων στα Crash-Tests του Euro NCAP.

Ιδιαίτερα καλή ήταν η επίδοση του στην προστασία όλων των επιβατών του (ενηλίκων και ανηλίκων) κατά τη διάρκεια των πλευρικών συγκρούσεων…

… αλλά και των ακόμη πιο σοβαρών περιπτώσεων όπως π.χ. η πλευρική σύγκρουση με στύλο.

5άστερο το νέο Toyota Hilux

4.752 Επισκέψεις στο άρθρο (2/9/2016)

Εξαιρετική ήταν η επίδοση του νέου Toyota Hilux (με Safety Pack) στις δοκιμές ελεγχόμενης πρόσκρουσης του Euro NCAP όπου απέσπασε συνολική βαθμολογία πέντε αστέρων!

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ

Ποσοστό επιτυχίας: 93%

Σύνολο βαθμών: 35,6

Η καμπίνα των επιβατών παρέμεινε σταθερή κατά την εμπρόσθια πρόσκρουση του οχήματος. Οι ενδείξεις στα ανδρείκελα έδειξαν καλή προστασία στα γόνατα και τους μηρούς του οδηγού και του συνοδηγού και το ίδιο προβλέπεται πως θα ισχύσει για διαφορετικούς σωματότυπους επιβατών σε διάφορες θέσεις.

Ο μετωπικός αερόσακος του οδηγού δεν ενεργοποιήθηκε πλήρως με αποτέλεσμα το κεφάλι του σχετικού ανδρείκελου να έρθει σε επαφή με το τιμόνι, μέσα από τον αερόσακο. Αν και οι ενδείξεις καταπόνησης του ανδρείκελου δεν ήταν ανησυχητικές, η εν λόγω εξέλιξη κρίθηκε ως επαρκής.

Αντίστοιχα, η προστασία για τον θώρακα του οδηγού στην εμπρόσθια πρόσκρουση ήταν επαρκής ενώ οριακή ήταν και η προστασία για τον θώρακα του πίσω επιβάτη.

Τόσο κατά την πλευρική πρόσκρουση του οχήματος όσο και στην πιο σοβαρή πρόσκρουση σε στύλο, το Hilux απέσπασε το μέγιστο των βαθμών χάρη στη βέλτιστη προστασία όλων των επιβατών.

Το ίδιο ίσχυσε και τις συγκρούσεις με το πίσω μέρος του οχήματος όπου τα προσκέφαλα προστάτεψαν καλά τον αυχένα των επιβατών.

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΝΗΛΙΚΩΝ

Ποσοστό επιτυχίας: 82%

Σύνολο βαθμών: 40,3

Στην εμπρόσθια πρόσκρουση του οχήματος, το Hilux εμφάνισε οριακή ως περιορισμένη προστασία στον αυχένα (έντονη καταπόνηση) και τον θώρακα του ανδρείκελου που προσομοιώνει παιδιά ηλικίας 6 ετών.

Η προστασία για τα παιδιά ηλικίας 10 ετών ήταν καλή εκτός από την επαρκή προστασία για τον αυχένα τους ενώ, πολύ καλή ήταν και η προστασία τους στις πλευρικές προσκρούσεις.

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΕΖΩΝ

Ποσοστό επιτυχίας: 83%

Σύνολο βαθμών: 35

Το κάλυμμα του κινητήρα διασφάλισε καλή ή επαρκή προστασία για το κεφάλι των πεζών σε όλες τις επιφάνειες του, με ορισμένα πιο «φτωχά» αποτελέσματα στο εμπρόσθιο μέρος του και στις βάσεις των εμπρός κολώνων της καμπίνας των επιβατών.

Καλή ήταν η προστασία για γόνατα και τη λεκάνη των επιβατών από τον προφυλακτήρα.

ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Ποσοστό επιτυχίας: 63%

Σύνολο βαθμών: 7,6

Το Toyota Hilux εφοδιάζεται με σύστημα υπενθύμισης της χρήσης των ζωνών ασφαλείας σε όλες τις θέσεις ενώ πληρέστατος ήταν και ο εξοπλισμός του σε όλους τομείς με στοιχεία που προειδοποιούν κατά την αλλαγή λωρίδας κυκλοφορίας, σύστημα αυτόνομης επιβράδυνσης του οχήματος κ.ο.κ.