Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

H νέα ναυαρχίδα της DC στις ΗΠΑ

1.930 Επισκέψεις στο άρθρο (4/5/2007)

Η Freightliner, θυγατρική της DaimlerChrysler, παρουσίασε τη νέα ναυαρχίδα της στα βαρέα φορτηγά με την ονομασία Cascadia. Το νέο αυτό «μουράτο» φορτηγό υιοθετεί πολλές καινοτομίες τόσο σε ότι αφορά τους κινητήρες όσο και την αρχιτεκτονική του ηλεκτρικού- ηλεκτρονικού συστήματος.

Η εταιρεία Freightliner δραστηριοποιείται στη κατασκευή βαρέων φορτηγών για την αγορά των ΗΠΑ και είναι θυγατρική της DaimlerChrysler όπως και οι Sterling, Western Star, Mercedes-Benz και Mitsubishi Fuso (σε ότι αφορά πάντα στον κλάδο των φορτηγών.

Αξίζει να σημειώσουμε πως η Freightliner διατηρεί ένα μεγάλο μερίδιο επί των συνολικών πωλήσεων βαρέων φορτηγών στην άλλη όχθη του Ατλαντικού και για τον λόγο αυτό στην επίσημη παρουσίαση του στο Σάρλοτ της Β. Καρολίνας, παρευρέθη και o κ. Andreas Renschler, υπεύθυνος για τον τομέα των φορτηγών και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου DaimlerChrysler.

Το Cascadia βασίζεται σε μια εντελών νέα πλατφόρμα ενώ η τεχνολογία Run Smart του διασφαλίζει περιορισμένο κόστος χρήσης, συντήρησης και επισκευής. Παράλληλα το εν λόγω φορτηγό που διακρίνεται για την εντυπωσιακή και δυναμική σχεδίαση της καμπίνας, εφοδιάζεται με τη νέα αρχιτεκτονική του ηλεκτρικού- ηλεκτρονικού συστήματος του.

Η γκάμα των κινητήρων του καλύπτει χωρίς προβλήματα τις προδιαγραφές της EPA 2007 (αντίστοιχες με της Euro 5) σε ότι αφορά τις εκπομπές ρύπων ενώ η εκτεταμένη χρήση αλουμινίου στη κατασκευή της καμπίνας και άλλων μηχανικών του μερών, έχει ως αποτέλεσμα τη σημαντική μείωση του συνολικού βάρους του οχήματος.

Η έναρξη της παραγωγής του τοποθετείται χρονικά μέσα στον Αύγουστο του τρέχοντος έτους.