Τιμές με Leasing Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης
elastika
Leasing

Μ.Βρετανία: Aύξηση στις πωλήσεις pick-up

1.887 Επισκέψεις στο άρθρο (4/9/2007)

Σύμφωνα με τα στοιχεία της EurotaxGlass, σημαντική αύξηση παρουσίασε η αγορά των ελαφρών επαγγελματικών στην Μ.Βρετανία το τελευταίο 4μηνο, έναντι της αντίστοιχης περιόδου πέρυσι. Το μεγαλύτερο ποσοστό στις πωλήσεις δε, καταλαμβάνουν τα 4κίνητα διπλοκάμπινα pick-up.

To γεγονός αποτέλεσε αντικείμενο μελέτης για τους αναλυτές της αγοράς αυτοκινήτων, οι οποίοι κατέληξαν στο ότι υπεύθυνος για την διαμόρφωση αυτής της τάσης είναι…ο καιρός. Οι πρωτοφανείς βροχοπτώσεις και τα πλημμυρικά φαινόμενα που έπληξαν το καλοκαίρι όλη την Μ.Βρετανία, είχαν ως αποτέλεσμα την καταστροφή πολλών Ι.Χ. και την δημιουργία ιδιαίτερα δύσκολων συνθηκών κυκλοφορίας στο οδικό δίκτυο.
Πολλοί ήταν αυτοί που προτίμησαν να διαθέσουν τις αποζημιώσεις που καταβλήθηκαν από τις ασφαλιστικές εταιρείες για την αντικατάσταση των οχημάτων τους, αγοράζοντας ένα τετρακίνητο pick-up που υπερτερεί σαφώς σε τέτοιες συνθήκες έναντι ενός συμβατικού επιβατικού.

Αν και οι ειδικοί θεωρούν το φαινόμενο παροδικό, δεν αποκλείεται η αγορά να παρουσιάσει μακροπρόθεσμες διακυμάνσεις και ανακατανομή στην αξία και το μερίδιο πωλήσεων των επιβατικών Ι.Χ.