ΕΚΘΕΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ Βαρέα Επαγγελματικά
Τιμές Επαγγελματικών Μηχανή Αναζήτησης
Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

«Πράσινα» αστικά Scania στη Στοκχόλμη

2.308 Επισκέψεις στο άρθρο (12/11/2007)

Ξεκίνησε η παράδοση των πρώτων αστικών λεωφορείων με κινητήρες αιθανόλης –3ης γενιάς- της Scania στον αντίστοιχο οργανισμό αστικών συγκοινωνιών της Στοκχόλμης (Σουηδία). Τα εν λόγω οχήματα της Scania εκπέμπουν κατά 90% λιγότερους ρύπους σε σχέση με τα πετρελαιοκίνητα.

PRO.autotriti Team

Παραδόθηκαν τα πρώτα 10 αστικά λεωφορεία της Scania στην εταιρεία Busslink που έχει επιφορτιστεί με τη λειτουργία των αστικών λεωφορείων στο κέντρο της Στοκχόλμης. Τα εν λόγω οχήματα εφοδιάζονται με –3ης γενιάς- κινητήρες που κάνουν χρήση αιθανόλης ως καύσιμο και προσφέρουν μειωμένους κατά 90%, ρύπους σε σχέση με τα αντίστοιχα οχήματα που χρησιμοποιούν ως καύσιμο το πετρέλαιο κίνησης.

Η προσπάθεια για σταδιακή αντικατάσταση των συμβατικών αστικών λεωφορείων της Στοκχόλμης με αντίστοιχα πιο οικολογικά προς το περιβάλλον (χάρη στους υβριδικούς κινητήρες ή τους εναλλακτικούς τύπους καυσίμων) έχει ξεκινήσει από τις αρχές της δεκαετίας του ’90. Αντίστοιχα η Scania έχει να επιδείξει σαφέστατα βήματα προόδου προς αυτή την κατεύθυνση από τις αρχές της δεκαετίας του ’80. Λογικό φαντάζει λοιπόν το γεγονός ότι η Scania έχει να επιδείξει μέχρι στιγμής περισσότερα από 600 λεωφορεία στις αστικές συγκοινωνίες μεγαλουπόλεων της Σουηδίας. ¶λλωστε δεν πρέπει να παραβλέπουμε το γεγονός ότι από το 2010 και έπειτα στις αστικές συγκοινωνίες της Στοκχόλμης θα χρησιμοποιούνται μόνο οχήματα που βασίζονται σε καύσιμα από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Τα πρώτα 10 αστικά λεωφορεία που η Scania παρέδωσε στην εταιρεία Busslink εφοδιάζονται με υπερτροφοδοτούμενους κινητήρες οι οποίοι χάρη στην τεχνολογία EGR και τη χρήση αιθανόλης ως καυσίμου, είναι σε θέση να καλύψουν τόσο τις προδιαγραφές της Euro 5 (η οποία θα τεθεί σε ισχύ το 2009) όσο και αυτές των EEV που αφορούν σε οχήματα που δραστηριοποιούνται ως επί το πλείστον σε αστικό περιβάλλον.