ΕΚΘΕΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ
Τιμές με Leasing Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Επιτυχημένο εμπορικά το Iveco LMV

1.712 Επισκέψεις στο άρθρο (9/1/2008)

Μια ιδιαίτερα επιτυχημένη εμπορική πορεία εξακολουθεί να διατηρεί το Iveco Light Multirole Vehicle (LMV) ένα μοντέλο της Ιταλικής εταιρείας που προορίζεται για χρήση στις ένοπλες δυνάμεις με κυριότερα χαρακτηριστικά του την υψηλή ασφάλεια που προσφέρει.

Το Iveco LMV είναι ένα όχημα προορισμένο για στρατιωτικές επιχειρήσεις που διακρίνεται για το κορυφαίο επίπεδο ασφάλειας που προσφέρει στους επιβαίνοντες σε αυτό καθώς και το υψηλό τεχνολογικό του υπόβαθρο. Το προσωνύμιο που οι ένοπλες δυνάμεις της Ιταλίας έχουν προσδώσει στο LMV είναι «Lince» ενώ οι αντίστοιχες της Μ. Βρετανίας το αποκαλούν «Panther».

Το LMV σχεδιάζεται και παράγεται εξ ολοκλήρου στις εγκαταστάσεις της Iveco Defence Vehicles στο Bolzano της Ιταλίας και θεωρείται ένα από τα καλύτερα εξοπλισμένα στρατιωτικά οχήματα κατά ναρκών παντός είδους.

Πέραν των ενόπλων δυνάμεων της Ιταλίας και της Μ. Βρετανίας που προαναφέραμε, παραγγελίες για το LMV έχουν πραγματοποιηθεί από το Βέλγιο, τη Κροατία, την Νορβηγία και την Τσεχία.

Εφοδιασμένο με ένα υπερτροφοδοτούμενο Common-Rail κινητήρα με ισχύ 190 ίππων ο οποίος συνδυάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων έξι σχέσεων, το LMV εφοδιάζεται με σύστημα μόνιμης τετρακίνησης, δισκόφρενα σε όλους τους τροχούς, ανεξάρτητη ανάρτηση στον εμπρός και πίσω άξονα ενώ διακρίνεται για την εξελιγμένη δομή του αμαξώματος του που το καθιστά ιδανικό (όσον αφορά την θωράκιση του) απέναντι σε νάρκες κατά προσωπικού ή κατά τεθωρακισμένων οχημάτων.

Τέλος αξίζει να σημειώσουμε πως το LMV είναι ένα ιδιαίτερα ευέλικτο όχημα που έχει εξελιχθεί προκειμένου να είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις χρήσεων σε μια τεράστια κλίμακα γεωγραφικών και κλιματικών συνθηκών με χαρακτηριστική τη δυνατότητα κίνησης του σε θερμοκρασίες από –23 έως και 49 βαθμούς Κελσίου. Το μεικτό βάρος του ορίζεται στους 7,0t. και το ωφέλιμο φορτίο στα 2.300 κιλά. Ανάλογα με τη χρήση για την οποία προορίζεται, προσφέρεται σε δύο τύπους αμαξώματος με 2 ή 4 πόρτες.