Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Πρεμιέρα για το νέο Ford Fiesta Van

2.097 Επισκέψεις στο άρθρο (1/10/2008)

Η Ford επέλεξε την 62η Διεθνή Έκθεση ΙΑΑ για να πραγματοποιήσει την παγκόσμια πρεμιέρα του νέου Ford Fiesta Van. Βασισμένο στην τρίθυρη έκδοση της νέας γενιάς του δημοφιλούς μικρού, το Fiesta Van θα προσφέρει ωφέλιμο χώρο φόρτωσης άνω του 1 κ.μ. και πλούσιο επίπεδο εξοπλισμού.

Οι πωλήσεις της νέας γενιάς του Ford Fiesta Van στην αγορά της Μ. Βρετανίας αναμένεται να ξεκινήσουν την άνοιξη του 2009 ενώ ακόμα δεν υπάρχουν σαφείς πληροφορίες από την ελληνική αντιπροσωπεία.

Βασισμένο στην τρίθυρη έκδοση της νέας γενιάς του Fiesta, το νέο mini-vanette διαφοροποιείται σε σχέση με τις αντίστοιχες επιβατικές εκδόσεις χάρη στην αντικατάσταση των πίσω πλευρικών παραθύρων από μεταλλικές επιφάνειες στο χρώμα του αμαξώματος, ενώ και τα καθίσματα της πίσω σειράς έχουν αφαιρεθεί.

Σύμφωνα με τον κατασκευαστή, ο ωφέλιμος χώρος φόρτωσης έχει όγκο άνω του 1,0 κ.μ. ενώ το μέγιστο μήκος του ορίζεται στα 1.300 χλστ. Αντίστοιχα το πλάτος του ορίζεται στα 1.278 χλστ. (1.004 χλστ. μεταξύ των θόλων) και το ύψος του στα 936 χλστ. αντίστοιχα.

Η γκάμα των κινητήρων του θα περιλαμβάνει έναν 16βάλβιδο βενζινοκινητήρα 1,25 λτ. της οικογένειας Duratec με ισχύ 82 ίππων και δύο πετρελαιοκινητήρες Duratorq 1,4 και 1,6 λίτρων με απόδοση 68 και 90 ίππων αντίστοιχα.

Τέλος ένα από τα χαρακτηριστικότερα στοιχεία του νέου Ford Fiesta Van αναμένεται να είναι το πληρέστατο επίπεδο εξοπλισμού άνεσης και ασφάλειας στον οποίο μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνονται στοιχεία όπως ABS με EBD, ESP, Emergency Brake Assist (EBA) κ.ά.