Τιμές με Leasing Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Νέο Transit Connect BEV

2.058 Επισκέψεις στο άρθρο (6/11/2009)

Η Ford Motor Company, σε συνεργασία με τη Azure Dynamics, πρόκειται να λανσάρει στην αγορά το ηλεκτρικό ελαφρύ επαγγελματικό Transit Connect Van (BEV) μπαταρίας το 2010, το οποίο αποτελεί το πρώτο όχημα παραγωγής από την επιταχυμένη στρατηγική ηλεκτρικών οχημάτων της εταιρείας.

Η Ford Motor Company ανακοίνωσε τη συνεργασία με την Azure Dynamics Corporation για τη δημιουργία ενός γνήσιου ηλεκτρικού Ford Transit Connect Van μπαταρίας, με προορισμό τις αγορές των ΗΠΑ και του Καναδά το 2010.
Η Azure θα ενσωματώσει το αποκλειστικό σύστημα ηλεκτροκίνησης μπαταρίας Force Drive στο Transit Connect Van για χρήση σε επαγγελματικούς στόλους και στη λιανική. Η συνεργασία με τη Azure Dynamics για το Transit Connect BEV θα βασιστεί στην υπάρχουσα επαγγελματική σχέση μεταξύ Ford και Azure και στην κοινή εμπειρία τους με την προμηθεύτρια μπαταριών Johnson Controls-Saft.

«Διαπιστώνουμε αυξανόμενο ενδιαφέρον για τα ηλεκτρικά οχήματα και εφαρμόζουμε μία επιθετική στρατηγική προκειμένου να τα φέρουμε στην αγορά» δήλωσε η Nancy Gioia, director of Global Electrification της Ford. «Η συνεργασία μας με την Azure για ένα γνήσιο ηλεκτρικό Transit Connect μπαταρίας θα μας επιτρέψει να προσφέρουμε στους επαγγελματίες πελάτες μας μία πρόσθετη επιλογή για μεταφορές χωρίς περιβαλλοντικές επιπτώσεις», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

Το Transit Connect BEV θα βασιστεί στην παγκόσμια πλατφόρμα επαγγελματικών οχημάτων Ford στο πλαίσιο του παγκόσμιου προϊοντικού οράματος «One Ford» της εταιρίας. Είναι το πρώτο από τέσσερα ηλεκτρικά οχήματα της Ford, τα οποία θα κυκλοφορήσουν την επόμενη τριετία σε Αμερική και Καναδά, μεταξύ των οποίων:

-Ηλεκτρικό Transit Connect Van μπαταρίας το 2010
-Ηλεκτρικό επιβατικό Ford Focus μπαταρίας το 2011
-Υβριδικό όχημα επόμενης γενιάς το 2012
-Plug-In υβριδικό το 2012

Η Azure Dynamics ασχολείται με την ανάπτυξη τεχνολογίας υβριδικής ηλεκτρικής και ηλεκτρικής κίνησης για λεωφορεία και επαγγελματικά φορτηγά, όπως το Balance Hybrid Electric, το οποίο βασίζεται στο ανοικτό και γυμνό πλαίσιο Ford E-450 για την μεσαία κατηγορία (medium duty) επαγγελματικών οχημάτων.

«Η ευκαιρία συνεργασίας με τη Ford για το Transit Connect BEV είναι ένα μεγάλο βήμα προόδου για την Azure και την αγορά ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων (LCV)», δήλωσε ο Scott Harrison, Azure Dynamics CEO. «Για την Azure αποτελεί μία σημαντική εξέλιξη της υπάρχουσας σχέσης με τη Ford. Από τη σκοπιά της βιομηχανίας, βλέπουμε τους διαχειριστές στόλων διανομών και οχημάτων κοινής ωφέλειας να στρέφονται σε μικρότερα, πιο αποδοτικά οχήματα. Το Transit Connect BEV θα φτάσει στην αγορά σε μία ιδανική στιγμή για να ικανοποιήσει αυτή την αναπτυσσόμενη τάση».

Η Azure Dynamics, που έχει την έδρα της στο Oak Park, Mich. θα ενσωματώσει το αποκλειστικό της σύστημα ηλεκτροκίνησης με μπαταρία Force Drive στο Transit Connect BEV, το οποίο στοχεύει σε αυτονομία τουλάχιστον 80 μιλίων, με μία πλήρη φόρτιση και μηδενικές εκπομπές ρύπων. Τα εξαρτήματα του Force Drive έχουν χρησιμοποιηθεί μέχρι τώρα σε πάνω από 40 οχήματα και έχουν "γράψει" πάνω από 25 εκατομμύρια μίλια στο δρόμο.

Η Azure Dynamics επέλεξε την Controls-Saft σαν προμηθεύτρια κυψελών μπαταριών ιόντων λιθίου και μονάδων μπαταριών για το Transit Connect BEV.
Η Azure Dynamics και η Ford χρησιμοποιούν σήμερα την τεχνολογία μπαταριών Johnson Controls-Saft για άλλα προϊόντα.
Το Transit Connect BEV θα υιοθετήσει την ίδια δοκιμασμένη τεχνολογία κυψελών του στόλου υβριδικών plug-in Ford Escape το οποίο ήδη κυκλοφορεί.