Τιμές με Leasing Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης
elastika
Leasing

Νέο Toyota Hilux 2,5lt. με ισχύ 144 ίππων

3.362 Επισκέψεις στο άρθρο (12/11/2009)

Το Hilux είναι το πιο δημοφιλές Pick-Up στην γηραιά ήπειρο με μερίδιο αγοράς της τάξης του 25% στην κατηγορία του. Προκειμένου να το διατηρήσει άκρως ανταγωνιστικό, η Toyota προσφέρει πλέον στην γκάμα εκδόσεων του και έναν νέο κινητήρα 2,5 λτ. με αυξημένη ισχύ 144 ίππων.

Όπως προαναφέραμε, το Toyota Hilux έχει να επιδείξει μια ιδιαίτερα επιτυχημένη εμπορική πορεία σε παγκόσμιο επίπεδο ενώ στο σύνολο των πωλήσεων στην ΕΕ κατέχει την πρώτη θέση στην κατηγορία του με μερίδιο της τάξης του 25% (όπως άλλωστε και στην ελληνική αγορά).

Δεδομένου ωστόσο ότι ο ανταγωνισμός έχει αναβαθμιστεί σημαντικά πρόσφατα η ιαπωνική εταιρεία αποφάσισε να «θωρακίσει» το ελαφρύ ημιφορτηγό της προκειμένου να το διατηρήσει άκρως ανταγωνιστικό και στο άμεσο μέλλον.

Για τον λόγο αυτό η Toyota ανακοίνωσε πως στην γκάμα κινητήρων του Hilux προστίθεται πλέον και ένας νέος υπερτροφοδοτούμενος πετρελαιοκινητήρας D-4D, χωρητικότητας 2,5 λίτρων ο οποίος εμφανίζει αυξημένη ισχύ και ροπή σε σχέση με την υπάρχουσα έκδοση του που προσφέρεται και στην χώρα μας.

Η βελτιωμένη έκδοση του 2,5λιτρου κινητήρα προσφέρει αυξημένη ισχύ κατά 24 ίππους (144 ίπποι πλέον) ενώ και η μέγιστη ροπή της έχει αυξηθεί κατά 18 Nm (343 Nm συνολικά). Οι βασικότερες αλλαγές σε σχέση με την «απλή» έκδοση του D-4D των 2,5 λίτρων εστιάζονται στο σύστημα τροφοδοσίας καυσίμου και ως αποτέλεσμα έχουν την καλύτερη απόκριση του μηχανικού συνόλου στο πάτημα του πεντάλ του γκαζιού και φυσικά στην απόδοση του.

Τα αυξημένα επίπεδα ιπποδύναμης και ροπής του εξελιγμένου κινητήρα των 2,5 λίτρων έχουν ως αποτέλεσμα την μείωση του χρόνου που απαιτείται από μια 4x4 έκδοση του οχήματος για να επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα κατά 2,5 δλ. (πλέον 12,5 δλ.) ενώ και η τελική ταχύτητα έχει αυξηθεί κατά 15 χλμ./ώρα στα 170 χλμ./ώρα. Παρά την βελτιωμένη απόδοση της όμως, η βελτιωμένη έκδοση του D-4D των 2,5 λίτρων διατηρεί τις ίδιες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα με την έκδοση των 120 ίππων (219 g/χλμ.).

Στην παρούσα φάση η ελληνική αντιπροσωπεία της Toyota δεν έχει ανακοινώσει επίσημα πότε θα ξεκινήσει και στην χώρα μας η διάθεση των νέων εκδόσεων του Hilux με τον 2,5λιτρο πετρελαιοκινητήρα των 144 ίππων.