Τιμές με Leasing Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Σημαντική συνεργασία για τη Scania

1.989 Επισκέψεις στο άρθρο (13/11/2009)

Η Scania ολοκλήρωσε την παράδοση 60 αστικών λεωφορείων στη Busslink, έναν φορέα της δημόσιας εταιρείας μεταφορών Västtrafik στο Γκέτεμποργκ, με κινητήρες οι οποίοι λειτουργούν με χρήση μεθυλαιθέρα (RME), ένα καύσιμο το οποίο συμβάλλει στη μείωση εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

Πρόκειται για την δεύτερη μεγάλη συνεργασία της Scania με τη Busslink κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους, καθώς είχε προηγηθεί η παραγγελία 85 αρθρωτών λεωφορείων τα οποία χρησιμοποιούν ως καύσιμο την αιθανόλη, για παροχή υπηρεσιών στην Storstockholms Lokaltrafik (SL), τον κύριο φορέα δημόσιων μεταφορών στην περιοχή της Στοκχόλμης.

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους της σουηδικής εταιρείας, οι πωλήσεις λεωφορείων Scania για την τρέχουσα χρονιά, ξεπερνούν τις 225 και αφορούν κυρίως σε λεωφορεία για αστική χρήση, τα οποία ξεχωρίζουν για τη δυνατότητα να προσφέρουν μια πλήρη γκάμα κινητήρων οι οποίοι για την λειτουργία τους συνδυάζουν το πετρέλαιο με ανανεώσιμα καύσιμα.

Τα δύο ή τριών αξόνων λεωφορεία τα οποία προορίζονται για το Γκέτεμποργκ, είναι της σειράς Scania OmniLink, θα έχουν παραδοθεί την άνοιξη του 2010 και θα ξεκινήσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες του από τον Ιούνιο του ίδιου έτους.
Να σημειωθεί επίσης ότι 18 από τα λεωφορεία έχουν σχεδιαστεί ειδικά για αστικές μεταφορές, ενώ 42 από αυτά θα χρησιμοποιηθούν περιφερειακά.