Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Το νέο DFM Minitruck

3.896 Επισκέψεις στο άρθρο (7/1/2010)

Η νέα πρόταση στα ελαφρά επαγγελματικά πόλης έρχεται από την Κίνα και φέρει την ονομασία «DFM Minitruck». Πρόκειται για ένα φορτηγό τσέπης, καθώς παρά το μέγιστο μήκος των 3.980 χλστ., είναι σε θέση να μεταφέρει ωφέλιμο φορτίο έως και 1.035 κιλών. Κι όλα αυτά με τιμή από 7.500€.

Το νέο DFM Minitruck της κινέζικης αυτοκινητοβιομηχανίας Dongfeng, που πλέον ξεκίνησε την εμπορική του πορεία και στην ελληνική αγορά, είναι ουσιαστικά ένα φορτηγό «μινιατούρα», το οποίο, παρά τις εξαιρετικά μικρές διαστάσεις του (ΜxΠxΥ= 3.980x 1.560x 1.825 χλστ.), είναι σε θέση να μεταφέρει φορτία με βάρος από 720 έως και 1.035 κιλά.
Τα παραπάνω χαρακτηριστικά το καθιστούν μια ιδανική επιλογή για χρήση σε ενδοαστικές μεταφορές, ενώ οι μικροί σε χωρητικότητα βενζινοκινητήρες με τους οποίους εφοδιάζεται, διασφαλίζουν μια περιορισμένη μέση κατανάλωση καυσίμου, χωρίς να επιβάλλουν περιορισμούς αναφορικά με το ωφέλιμο φορτίο που το κινέζικο φορτηγό είναι σε θέση να μεταφέρει.
Η έδραση της καμπίνας πάνω από τον εμπρόσθιο άξονα και τον κινητήρα επιτρέπει τη μέγιστη εκμετάλλευση του μήκους του αμαξώματος και του πλαισίου για την τοποθέτηση της υπερκατασκευής.
Μάλιστα αξίζει να σημειώσουμε, πως το DFM Minitruck προσφέρεται ετοιμοπαράδοτο ως Van, ανοικτό φορτηγό ή ψυγείο, με κόστος αγοράς που κυμαίνεται από τα 7.500 - 10.500€.

Πλήρης γκάμα εκδόσεων

Όπως προαναφέραμε, το DFM Minitruck προσφέρεται σε μια μεγάλη ποικιλία ετοιμοπαράδοτων εκδόσεων από την ελληνική αντιπροσωπεία. Στην γκάμα του περιλαμβάνονται οχήματα Van, φορτηγά με ανοικτή –ανακλινόμενη- καρότσα, αλλά και ψυγεία. Ειδικά στις τελευταίες εκδόσεις, οι μονάδες ψύξης έχουν τη δυνατότητα διατήρησης θερμοκρασιών έως και -6 βαθμών Κελσίου.

Εσωτερικό κατασκευασμένο για σκληρή χρήση

Στην καμπίνα του DFM Minitruck μπορούν να φιλοξενηθούν έως και δύο επιβάτες. Ο εσωτερικός διάκοσμος είναι λιτός και βασικό μέλημα των ανθρώπων της DFM ήταν η δημιουργία ενός λειτουργικού χώρου, που θα αποτελείται από ανθεκτικά υλικά τα οποία θα είναι σε θέση να ανταποκριθούν στην πολυετή σκληρή χρήση.
Δεδομένων των περιορισμένων εξωτερικών της διαστάσεων, οι χώροι που προσφέρει η καμπίνα του Minitruck κρίνονται ικανοποιητικοί, ενώ σε αντίστοιχο επίπεδο κυμαίνεται τόσο η συναρμολόγηση των υλικών, όσο και η εργονομία των διαφόρων χειριστηρίων.
Ωστόσο η επιβίβαση και αποβίβαση του οδηγού (οι συχνές στάσεις θεωρούνται δεδομένες, εξαιτίας της χρήσης για την οποία προορίζεται) είναι εύκολη υπόθεση, χάρη στο μεγάλο άνοιγμα των θυρών. Τέλος, πολύ καλή είναι και η περιμετρική ορατότητα του οδηγού, εξαιτίας των μεγάλων γυάλινων επιφανειών.

Ωφέλιμο φορτίο άνω του 1t.!

To DFM Minitruck προσφέρεται ως ανοικτό φορτηγό (Pickup), ψυγείο ή Van με κλειστή καρότσα. Οι εκδόσεις με ψυκτικό θάλαμο, όπως το μοντέλο που χρησιμοποιήθηκε για τις ανάγκες της φωτογράφησης, προσφέρονται μόνο με τον κινητήρα των 1,3 λτ. και οι εσωτερικές διαστάσεις της υπερκατασκευής ορίζονται στα 2.050x 1.305x 1.290 χλστ. (MxΠxΥ). Αντίστοιχα, το ωφέλιμο φορτίο που μπορούν να μεταφέρουν ανέρχεται στα 1.000 κιλά (950 κιλά απόβαρο).
Οι εκδόσεις με ανοικτή καρότσα προσφέρουν αντίστοιχα χώρο φόρτωσης με διαστάσεις (MxΠxΥ= 2.300x 1.500x 335 χλστ.) και ωφέλιμο φορτίο από 810 - 1.035 κιλά, ενώ οι εκδόσεις Van προσφέρουν χώρο φόρτωσης με διαστάσεις 2.000x 1.320x 1.350 χλστ., ωφέλιμο φορτίο από 720 - 945 κιλά και όγκο 3,7 κ.μ. Οι τελευταίες περιλαμβάνουν στο βασικό εξοπλισμό τους μια μονή πίσω πόρτα και μια πλευρική συρόμενη.

Οικονομικοί κινητήρες με ισχύ έως 83 ίππων

Οι επιλογές στην γκάμα των μηχανικών συνόλων του DFM Minitruck είναι δύο και αφορούν σε βενζινοκινητήρες της Suzuki με χωρητικότητα 1.112 κ.εκ. και 1.310 κ.εκ.
Ο μικρότερος δεν προσφέρεται στις εκδόσεις με ψυκτικό θάλαμο και αποδίδει ισχύ 53 ίππων και μέγιστη ροπή 99 Nm από τις 2.400 σ.α.λ. Αντίστοιχα, το ισχυρότερο μηχανικό σύνολο είναι διαθέσιμο με όλους τους τύπους του Minitruck και αποδίδει ισχύ 83 ίππων (119 Νm/2.200 σ.α.λ.).
Η μέγιστη ταχύτητα που προσφέρουν στο κινέζικο ελαφρύ φορτηγό ανέρχεται στα 135 και 145 χλμ/ώρα, ενώ η μέση κατανάλωση καυσίμου, σύμφωνα με τον κατασκευαστή, ορίζεται στα 5,3 και 5,8 λτ./100 χλμ.