Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Το πιο eXTReme Nemo είναι εδώ

3.369 Επισκέψεις στο άρθρο (8/7/2010)

Το γνωρίσαμε ως ιδανικό συνεργάτη κάθε επαγγελματία στην έκδοση Van, στη συνέχεια μας φανέρωσε τις επιβατικές αρετές του στην έκδοση Combi (και Multispace) και πλέον ήρθε η ώρα να ανακαλύψουμε τι κρύβεται πίσω από την εκτός δρόμου «αμφίεση» της έκδοσης Multispace XTR.

Ο λόγος για το Citroen Nemo 1,4i Multispace XTR. Αναμφισβήτητα το κυρίαρχο στοιχείο το οποίο διαφοροποιεί τη συγκεκριμένη έκδοση από τις υπόλοιπες (πέραν της τιμής και του εξοπλισμού) είναι η εξωτερική εμφάνιση, με τα μαύρα προστατευτικά τμήματα περιμετρικά του αμαξώματος, την ποδιά στον εμπρός προφυλακτήρα και από το τρίτο πλευρικό παράθυρο, τις ράγες οροφής για φορτία βάρους έως 100 κιλών, τους τροχούς 15 ιντσών και την μεγάλη απόσταση από το έδαφος και μάλιστα χωρίς να έχει 4κίνηση. Οι συγκεκριμένες διαφοροποιήσεις προσδίδουν μια πιο δυναμική εμφάνιση στο μοντέλο της Citroen, χωρίς να αλλοιώνεται στο ελάχιστο ο πολυχρηστικός χαρακτήρας του αυτοκινήτου, το οποίο να σημειωθεί ότι έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει με άνεση έως 5 επιβάτες και αποσκευές από 360 έως 890 λίτρα, παρά τις συμπαγείς διαστάσεις του.

Με πρακτικότητα και ευρυχωρία

Ο εσωτερικός διάκοσμος του Nemo Multispace XTR διακρίνεται για την άνεση την οποία προσφέρει στους επιβαίνοντες σε αυτό, ενώ και η σχεδίαση του ταμπλό είναι ενδιαφέρουσα και σύγχρονη. Η κεντρική κονσόλα ξεχωρίζει για την εργονομική διάταξη της, τα χειριστήρια είναι βολικά ως προς τη χρήση τους, ενώ το ίδιο συμβαίνει και με τον –ψηλά τοποθετημένο- επιλογέα ταχυτήτων.
Τα υλικά τα οποία έχουν χρησιμοποιηθεί είναι ανθεκτικά με ικανοποιητική ποιότητα, ενώ και η θέση οδήγησης δεν θα δημιουργήσει προβλήματα ή δυσκολίες στον οδηγό.
Παράλληλα αξιοσημείωτη είναι η πρακτικότητα κατά μήκος της καμπίνας των επιβατών, με τους πολλούς αποθηκευτικούς χώρους, καθώς και ο πλούσιος βασικός εξοπλισμός με τον οποίο είναι διαθέσιμη η συγκεκριμένη έκδοση και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και ABS, 4 αερόσακους, υδραυλικό και ρυθμιζόμενο τιμόνι, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός, ηλεκτρικούς καθρέφτες, κεντρικό κλείδωμα, προβολείς ομίχλης, ράδιο CD με δυνατότητα αναπαραγωγής mp3 και air condition.

Μεγάλοι χώροι, πανεύκολη πρόσβαση

Πέραν των πολύ καλών χώρων που είναι διαθέσιμοι για τους επιβάτες στα ενδότερα του Nemo, αντίστοιχα ισχύει το ίδιο και για τον χώρο των αποσκευών, με μεγάλη χωρητικότητα η οποία κυμαίνεται από 360 έως 890 λίτρα (με ρίψη των πίσω καθισμάτων), με την πρακτικότητα του επίπεδου και με χαμηλό κατώφλι πορτ- μπαγκάζ να ξεχωρίζει, ενώ και οι δύο πίσω συρόμενες θύρες, διευκολύνουν ακόμη περισσότερο την είσοδο και έξοδο των επιβατών.

¶νετο, ευέλικτο και ασφαλές

Το μικρό μήκος του Nemo (3.970 χλστ.) εξασφαλίζει αρκετά καλή ευελιξία (με τον κύκλο στροφής στα 9,9 μέτρα), ενώ η ψηλή θέση οδήγησης και τα μεγάλα εμπρός παράθυρα προσφέρουν εξαιρετική ορατότητα.
Επιπροσθέτως η μαλακή ανάρτηση προσφέρει άνεση, αν και δε λείπουν κάποιες αναπηδήσεις από τον πίσω ημιάκαμπτο άξονα. Σε πιο γρήγορους ρυθμούς είναι σταθερό, ενώ παράλληλα το τιμόνι ικανοποιεί από πλευράς αίσθησης, καθώς και τα πολύ καλά φρένα με την αποτελεσματικότητά τους.
Το 8βάλβιδο μηχανικό σύνολο των 1,4 λτ., απόδοσης 80 ίππων, ικανοποιεί και με το παραπάνω με την ελαστικότητά του σε αστικούς ρυθμούς κίνησης. Ωστόσο σε συνθήκες ταξιδιού είναι οριακά επαρκές, αφού ακόμα και με έντονη πίεση του πεντάλ του γκαζιού, ανεβάζει με δυσκολία ταχύτητα.