Τιμές με Leasing Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Πρεμιέρα για το νέο SsangYong Pick-Up

5.160 Επισκέψεις στο άρθρο (3/3/2011)

Η 81η Διεθνής Έκθεση της Γενεύης αποτέλεσε τελικά το σκηνικό για την παγκόσμια πρεμιέρα του νέου ελαφρού επαγγελματικού της SsangYong. Προς το παρόν το εν λόγω όχημα είναι απλώς ένα ακόμα πρωτότυπο με την ονομασία SUT1 Concept ωστόσο οι πληροφορίες αναφέρουν πως θα λανσαριστεί στην Ευρώπη μέσα στο 2012.

Όπως έχουμε αναφέρει ήδη, η SsangYong προετοιμάζει το λανσάρισμα της νέας γενιάς του Actyon Sports Pick-Up μέσα στο 2012 και ήδη στην Διεθνή Έκθεση της Γενεύης παρουσιάστηκε ένα ενδιαφέρον πρωτότυπο που αποτελεί τον προπομπό του.
Σε σχέση με το υπάρχον μοντέλο που αναμένεται να αντικαταστήσει στην γκάμα της κορεατικής εταιρείας, το SUT 1 Concept έχει να επιδείξει ίδιο μήκος μεταξονίου (3.060 χλστ.) και πλάτος αμαξώματος (1.755 χλστ.). Ωστόσο τόσο το συνολικό μήκος του είναι αυξημένο κατά 20 χλστ. (4.985 χλστ.) ενώ και το ύψος του είναι αυξημένο κατά 10 χλστ. (1.910 χλστ.) αντίστοιχα.
Μέχρι στιγμής δεν έχει καταστεί σαφές να θα προσφέρεται και σε άλλες εκδόσεις πέραν της διπλοκάμπινης που είναι και η μοναδική στην περίπτωση του Actyon Sports ωστόσο το σίγουρο είναι πως πρόκειται για ένα πλήρως αναβαθμισμένο σχεδιαστικά όχημα, με πληρέστερο εξοπλισμό άνεσης και ασφάλειας καθώς και πιο προηγμένα τεχνολογικά, μηχανικά μέρη.
Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι σε αντίθεση με το Actyon Sports που εφοδιάζεται με έναν 2,0λιτρο πετρελαιοκινητήρα με ισχύ 141 ίππων και ροπή 310 Nm, το SUT 1 Concept επιδεικνύει έναν εντελώς νέο υπερτροφοδοτούμενο πετρελαιοκινητήρα –επίσης 2,0 λτ.- ο οποίος ωστόσο αποδίδει ισχύ 153 ίππων και μέγιστη ροπή 360 Nm. Το εν λόγω μηχανικό σύνολο καλύπτει τις προδιαγραφές της Euro 5 ενώ θα συνεργάζεται με μηχανικά και αυτόματα κιβώτια έξι σχέσεων. Φυσικά περιττεύει να προσθέσουμε πως θα υπάρχουν διαθέσιμες εκδόσεις με μετάδοση της κίνησης τόσο 4x2 όσο και 4x4.
Ακόμα είναι πολύ νωρίς για να μπορούμε να προσδιορίσουμε με ακρίβεια τον ακριβή χρόνο έναρξης των πωλήσεων του νέου μοντέλου της SsangYong στην ευρωπαϊκή αγορά, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί λογικά πριν τα μέσα του 2012.