Τιμές με Leasing Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Αποκαλυπτήρια για το νέο Nissan NV400

5.131 Επισκέψεις στο άρθρο (15/3/2011)

Το Διεθνές Σαλόνι Επαγγελματικών Οχημάτων του Μπέρμιγχαμ (12-14/4) επέλεξε η Nissan για να παρουσιάσει το νέο ελαφρύ επαγγελματικό της, το NV400 και παράλληλα να σηματοδοτήσει την έναρξη των πωλήσεων του στην ΕΕ. Προς το παρόν πάντως η ιαπωνική εταιρεία δεν έχει ανακοινώσει λεπτομέρειες για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του.

Η αρχή έγινε με το –ήδη βραβευμένο- Nissan NV200 και πλέον η πλήρης ανανέωση της γκάμας των ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων της ιαπωνικής εταιρείας συνεχίζεται με τον «μεγαλύτερο αδελφό» του, το NV400.

Το εν λόγω νέο μοντέλο της Nissan είναι μεγαλύτερο σε διαστάσεις από το NV200 και θα προσφέρεται σε εκδόσεις με μεικτό βάρος έως 3,5t. Βασικό του γνώριμα είναι η επιβλητική σχεδίαση του αμαξώματος που ιδιαίτερα σε ότι αφορά στο εμπρόσθιο τμήμα, παραπέμπει άμεσα σε μοντέλα όπως το ανανεωμένο Nissan Navara.

Όπως προαναφέραμε, η Nissan δεν έχει ακόμα ανακοινώσει επίσημα πληροφορίες αναφορικά με τα τεχνικά χαρακτηριστικά του NV400 ωστόσο θεωρείται μάλλον βέβαιο πως θα εφοδιάζεται μεταξύ άλλων και με τον πετρελαιοκινητήρα των 2,5 λτ. της Renault που αποδίδει ισχύ 120 ίππων και μέγιστη ροπή 300 Nm. Παράλληλα φήμες αναφέρουν πως θα είναι διαθέσιμο στον εξοπλισμό του και αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων έξι σχέσεων.

Σε ότι αφορά τις τελευταίες εξελίξεις από το στρατόπεδο της Nissan αξίζει να προσθέσουμε πως οι υψηλά ιστάμενοι της εταιρείες έχουν ανακοινώσει ότι η Nissan θα λανσάρει στην ευρωπαϊκή αγορά μέσα στο 2013 και ένα ηλεκτροκίνητο ελαφρύ επαγγελματικό το οποίο κατά πάσα πιθανότητα θα αποτελεί έκδοση του NV200 και θα βασίζεται στην τεχνολογία ηλεκτροκινητήρων που η Nissan έχει εξελίξει και παρουσιάσει μέχρι στιγμής με το επιβατικό Leaf.