Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Η πρώτη από τις τρεις συνολικά προσφυγές της Περιφέρειας Ηπείρου θα εκδικαστεί την ερχόμενη Τρίτη.

Αντιδράσεις για τα διόδια στην Εγνατία

1.912 Επισκέψεις στο άρθρο (15/6/2018)

Αρνητικές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η αύξηση των διοδίων της Εγνατίας Οδού, με την πρώτη προσφυγή της Περιφέρειας Ηπείρου να έχει ήδη κατατεθεί. Επίσης το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης εξέφρασε τη στάση του με ανακοίνωση που χαρακτηρίζει την εν λόγω αύξηση ως «αναπτυξιακή ταφόπλακα».

Λίγες μέρες μετά τις πληροφορίες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας για την αύξηση των τιμών διοδίων στην Εγνατία Οδό, που αναμένεται να αγγίξει έως και το 150% σε κάποιους σταθμούς, έρχονται και οι πρώτες αντιδράσεις από φορείς της Βορείου Ελλάδος. Πιο συγκεκριμένα, η πρώτη από τις τρεις προσφυγές, που κατέθεσε η Περιφέρεια Ηπείρου μαζί με δήμους και πολίτες, θα εκδικαστεί την ερχόμενη Τρίτη 19 Ιουνίου.

Με την εν λόγω προσφυγή η Περιφέρεια ζητά την απαλλαγή των κατοίκων της Ηπείρου από την καταβολή διοδίων στους σταθμούς διοδίων του αυτοκινητόδρομου που βρίσκονται εντός των γεωγραφικών της ορίων. Σημειώνεται, μάλιστα, πως αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλες προσφυγές με το ίδιο αίτημα, καθώς και άλλοι Περιφερειάρχες, όπως επί παραδείγματι ο κ. Τζιτζικώστας, ζήτησαν τα στοιχεία του φακέλου από την Περιφέρεια Ηπείρου για να προβούν και εκείνοι σε αντίστοιχες ενέργειες.

Εκτός αυτού, έντονες αντιδράσεις προκλήθηκαν και από το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, καθώς σε ανακοίνωση την οποία εξέδωσε έκανε λόγο για «αναπτυξιακή ταφόπλακα» στη Βόρεια Ελλάδα και όχι μόνο. Σύμφωνα με τους ανθρώπους του ΒΕΘ η κοινή υπουργική απόφαση των κ. Τσακαλώτου και κ. Σπίρτζη μόνο αρνητικές επιπτώσεις θα επιφέρει στην περιφερειακή, αλλά και στην εθνική οικονομία καθώς επιβαρύνεται τόσο ο επιχειρηματικός κόσμος, όσο και τα νοικοκυριά. Ενδεικτικό της κατάστασης είναι πως η αύξηση των διοδίων θα έχει άμεση επίπτωση στο κόστος της μεταφοράς των προϊόντων και πρώτων υλών ακόμη και κατά 20%-30%.