Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Μια από τις πιο εντυπωσιακές παρουσίες στο περίπτερο της Mercedes-Benz, ήταν το πρωτότυπο «Urban eTruck» που πραγματοποίησε την παγκόσμια πρεμιέρα του.

Urban eTruck: Ολιστική αναθεώρηση των αστικών διανομών

Με την παγκόσμια πρεμιέρα του εν λόγω πρωτότυπου στην 66η ΙΑΑ, η Mercedes-Benz Trucks επιδεικνύει τις δυνατότητες και τις προοπτικές που η ηλεκτροκίνηση, η «ψηφιοποίηση» των μεταφορών αλλά και οι νέες σχεδιαστικές φόρμες, μπορούν να φέρουν στον κλάδο των βαρέων επαγγελματικών οχημάτων του μέλλοντος.
Το τριαξονικό αυτό πρωτότυπο φορτηγό με μεικτό βάρος 26t. εκπέμπει μηδενικούς ρύπους και θόρυβο κατά την κίνηση του ωστόσο, είναι απόλυτα ανταγωνιστικό σε σχέση με ένα σύγχρονο φορτηγό με κινητήρα εσωτερικής καύσης, αναφορικά με τις μεταφορικές του δυνατότητες και την αποδοτικότητα του.

Εντυπωσιακή σχεδίαση
Η εντυπωσιακή σχεδιαστική ταυτότητα του Urban eTruck βασίζεται στις έντονες καμπύλες γραμμές, χωρίς εμφανείς διαχωρισμούς μεταξύ των διαφόρων μερών της καμπίνας και του αμαξώματος ενώ στοιχεία όπως οι ειδικές κάμερες στην οροφή της καμπίνας, έχουν αντικαταστήσει συμβατικές λύσεις όπως οι πλευρικοί καθρέπτες.
Παράλληλα, αξίζει να αναφέρουμε πως ο εμπρός αεραγωγός στη μάσκα του πρωτότυπου, έχει αντικατασταθεί από μια ειδική μαύρη οθόνη με υψηλής ευκρίνεις λυχνίες LEDs που είναι σε θέση να προβάλλουν διάφορα μηνύματα, από το λογότυπο της εταιρείας μέχρι τον τύπο της χρήσης την οποία πραγματοποιεί.

Αυτονομία έως και 200 χλμ.
Σε σχέση με τις αντίστοιχες συμβατικές εκδόσεις φορτηγών, το Urban eTruck είναι βαρύτερο κατά 1.700 κιλά ωστόσο, αν η ΕΕ εγκρίνει τελικά την αύξηση του μεικτού βάρους για τα ηλεκτροκίνητα – υβριδικά φορτηγά κατά 1,0t. στο προσεχές μέλλον, το μειονέκτημα αυτό ουσιαστικά εξαλείφεται.
Για την κίνηση του, το πρωτότυπο αυτό φορτηγό κάνει χρήση δύο ηλεκτροκινητήρων, τοποθετημένων στις πλήμνες των τροχών του πίσω άξονα, με απόδοση 2 x 125 kW (περίπου 335 ίπποι) και ροπή 2 x 500 Nm.
Αναλόγως των απαιτήσεων χρήσης, οι συστοιχίες μπαταριών ιόντων λιθίου έχουν χωρητικότητα 212 kW και επαρκούν για αυτονομία έως και 200 χλμ.
Με την χρήση προηγμένων τεχνολογικών καινοτομιών, το Urban eTruck είναι σε θέση να βελτιστοποιήσει τις συνθήκες χρήσης του, σε πολλές περιπτώσεις αυτόματα, με αποτέλεσμα την βελτίωση της αυτονομίας του αλλά και των διαδικασιών logistics που η εταιρεία ακολουθεί ενώ φυσικά, μπορεί να τροποποιηθεί και η χωρητικότητα των μπαταριών, εφόσον αυτό απαιτείται.
 

 

ΕΚΘΕΣΕΙΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ