Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Το Citaro NGT εφοδιάζεται με έναν κινητήρα 7,7λτ. που αποδίδει ισχύ 302 ίππων και 1.200 Nm ροπής.

Mercedes-Benz Citato NGT: «Φυσικές» αστικές συγκοινωνίες

Την πρεμιέρα της στην 66η ΙΑΑ 2016 πραγματοποίησε και η έκδοση NGT του αστικού λεωφορείου Mercedes-Benz Citaro.
Εφοδιασμένο με έναν κινητήρα φυσικού αερίου, τον OM 936, με χωρητικότητα 7,7λτ., το εν λόγω αστικό λεωφορείο (διαθέσιμο και σε αρθρωτές εκδόσεις), διακρίνεται για τις ιδιαίτερα περιορισμένες εκπομπές ρύπων του, χωρίς να υπολείπεται σε τίποτα αναφορικά με την απόδοση του σε σχέση με τις αντίστοιχες συμβατικές εκδόσεις.
Πιο συγκεκριμένα, ο 6κύλινδρος κινητήρας του Citaro NGT αποδίδει ισχύ 302 ίππων και μέγιστη ροπή 1.200Nm από τις 1.200 – 1.600 σ.α.λ. ενώ συνεργάζεται με αυτόματο κιβώτιο με μετατροπέα ροπής.
Οι δεξαμενές φυσικού αερίου, που είναι και ο μοναδικός τύπος καυσίμου που χρησιμοποιούν οι εν λόγω εκδόσεις του Citaro είναι κατασκευασμένες από μια ειδική μίξη υλικών με πλαστικό πυρήνα και στρώσεις από ανθρακονήματα ή υαλονήματα να εναλλάσσονται πάνω από αυτόν.
Η εν λόγω τεχνολογική εξέλιξη έχει επιφέρει τη μείωση του βάρους τους σε σχέση με τις αντίστοιχες δεξαμενές πετρελαίου καθώς, επιβαρύνουν με μόλις 485 κιλά το συνολικό απόβαρο του οχήματος σε σχέση με τις –πετρελαιοκινήτητες- εκδόσεις του Citaro.
Όλ;α τα παραπάνω σε συνδυασμό με την εξαιρετική χωροταξική διαρρύθμιση, επιτρέπουν στο Citaro NGT να μεταφέρει έως και 96 επιβάτες (έως και 153 επιβάτες στις αρθρωτές εκδόσεις).

 

 

ΕΚΘΕΣΕΙΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ