Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Το πρωτότυπο Future Bus της Mercedes-Benz βασίζεται σε ένα 12μετρο σασί του Citaro.

«Future Bus» με CityPilot: Αυτόνομες αστικές συγκοινωνίες

Με το πρωτότυπο αστικό λεωφορείο «Future Bus» που η Mercedes-Benz Buses παρουσίασε στην 66η ΙΑΑ μας παρέχει μια πρόγευση των μελλοντικών αστικών συγκοινωνιών καθώς το εν λόγω όχημα είναι σε θέση να «επικοινωνεί» με το περιβάλλον χάρη στη χρήση του διαδικτύου, ειδικών καμερών και πολλαπλών αισθητήρων.
Παράλληλα, το σύστημα «CityPilo» βασίζεται στο αντίστοιχο «Highway Pilot» που η εταιρεία είναι παρουσιάσει με το πρωτότυπο αυτόνομο φορτηγό της πριν από μια 2ετία, στην προηγούμενη ΙΑΑ.
Το CityPilot είναι σε θέση να ανιχνεύει στοιχεία όπως οι φωτεινοί σηματοδότες αλλά και διάφορα εμπόδια κατά τη διαδρομή του οχήματος όπως π.χ. οι πεζοί, προκειμένου να διαμορφώσει μια ασφαλή κίνηση για το όχημα. Φυσικά, είναι σε θέση να προσεγγίζει αυτόνομα τις στάσεις του λεωφορείου κατά μήκος της διαδρομής, ενεργοποιώντας τις πόρτες για την επιβίβαση και αποβίβαση των επιβατών.
Προκειμένου να επιτύχει όλα τα παραπάνω, το CityPilot κάνει χρήση μιας… ντουζίνας καμερών καθώς και πολλαπλών ραντάρ μικρής ή μεγάλης εμβέλειας αλλά και δεδομένων που λαμβάνει μέσω GPS για τον ακριβή καθορισμό της θέσης του οχήματος σε ειδικούς ψηφιακούς χάρτες.
Επιπρόσθετα, αξίζει να αναφέρουμε πως το πρωτότυπο «Future Bus» που παρουσιάστηκε στην ΙΑΑ 2016, βασίστηκε σε μια 12μετρη έκδοση του Citaro με πολλαπλές ωστόσο τροποποιήσεις σε ότι αφορά στη σχεδίαση αμαξώματος και εσωτερικού.
Τέλος, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε πως, νωρίτερα μέσα στο 2016 (Ιούλιος), το Mercedes-Benz FutureBus με CityPilot πραγματοποίησε την πρώτη πιλοτική διαδρομή του σε ειδικά διαμορφωμένη λεωφορειολωρίδα στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας όπως, για μια απόσταση 20 χλμ., κινήθηκε με ταχύτητες έως και 70 χλμ./ώρα, χωρίς να απαιτείται η επέμβαση του οδηγού στον χειρισμό του οχήματος.

 

 

ΕΚΘΕΣΕΙΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ