Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Tην εικόνα και την «συμπεριφορά» των ταξιτζήδων θέλει να αλλάξει το υπουργείο Μεταφορών.

Αυτά είναι τα νέα πρόστιμα για τα ταξί

2.559 Επισκέψεις στο άρθρο (13/7/2018)

Βαριές ποινές που προβλέπουν μέχρι και αφαίρεση της άδειας για 6 μήνες σε περίπτωση εξύβρισης πελάτη περιλαμβάνουν τα μέτρα που παίρνει το υπουργείο για να αλλάξει μια και καλή την εικόνα των ταξιτζήδων.

Tην εικόνα και την «συμπεριφορά» των ταξιτζήδων θέλει να αλλάξει το υπουργείο Μεταφορών μέσα από τις νέες κυρώσεις που προβλέπει για όσους δεν τηρούν την νομοθεσία.

Συγκεκριμένα, η απόφαση του υπουργείου προβλέπει την κατηγοριοποίηση των παραβάσεων σε τρεις κατηγορίες ανάλογα με την σοβαρότητα της παρανομίας. Στην πρώτη κατηγορία συγκαταλέγονται παραβάσεις σαν την προτίμηση πελατών, την μη συμμόρφωση του οδηγού στις οδηγίες του επιβάτη για τον προορισμό, το κάπνισμα εντός του αυτοκινήτου, το μη κατέβασμα της πινακίδας «ελεύθερο», τη μη χρήση ταξιμέτρου, το βρώμικο όχημα, η άρνηση μίσθωσης κ.α. Οι ποινές περιλαμβάνουν επίπληξη και διοικητικά πρόστιμα από 50 έως 300 ευρώ.

Η μεσαία κατηγορία αφορά παραβάσεις όπως η το «κλέψιμο» του ταξιμέτρου, η άρνηση μεταφοράς μικρών κατοικίδιων ζώων και η κάκιστη κατάσταση του αυτοκινήτου. Τα πρόστιμα σε αυτή την κατηγορία ξεκινούν από 301 και φτάνουν τα 600 ευρώ.

Η τελευταία κατηγορία αφορά την εξύβριση ή της απειλητική συμπεριφορά σε βάρος πελάτη με την ποινή να είναι η αφαίρεση αδείας για έξι μήνες, η άρνηση μεταφοράς τραυματία σε νοσοκομείο μετά από αίτημα των Αρχών με την ποινή να είναι η άμεση επανεξέταση του οδηγού, ενώ τέλος, σε περίπτωση που ο οδηγός πιαστεί υπότροπος για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ ή τοξικών ουσιών το πρόστιμο φτάνει έως τα 4.000 ευρώ