ΕΚΘΕΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ
Τιμές με Leasing Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Ποια Μικρά Vans κυριαρχούν σε πωλήσεις 20ετίας στην Ελλάδα;

1.588 Επισκέψεις στο άρθρο (15/10/2024)
Ποια Μικρά Vans κυριαρχούν σε πωλήσεις 20ετίας στην Ελλάδα;

Ποια Μικρά Vans κυριαρχούν σε πωλήσεις 20ετίας στην Ελλάδα;

  • Ποια Μικρά Vans κυριαρχούν σε πωλήσεις 20ετίας στην Ελλάδα;
  • Ποια Μικρά Vans κυριαρχούν σε πωλήσεις 20ετίας στην Ελλάδα;

- Μερίδιο 22,7% για τα Μικρά Van στην Ελλάδα σε βάθος 20ετίας
- Πρώτο & με διαφορά, το Fiat Doblo (13 πρωτιές)
- Από κοντά και το «αειθαλές» Fiorino με μερίδιο 11%
- Συνολικά 7 μοντέλα της κατηγορίας στο Top20 των Best-Sellers για την 20ετία

Μερίδιο 22,7% για τα Μικρά Van στην Ελλάδα σε βάθος 20ετίας

Από τον Ιανουάριο του 2005 έως και σήμερα, τα Μικρά Vans έχουν να επιδείξουν συνολικά 48.245 νέες ταξινομήσεις στην ελληνική αγορά και αποτελούν τη 2η πιο δημοφιλή κατηγορία ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων στη χώρα μας (22,7%), πίσω μόνο από τα Pick-Ups (50,9%).
 
Ωστόσο, το εν λόγω –συνολικό- μερίδιο αγοράς τους δεν αντικατοπτρίζει απόλυτα τη δυναμική της κατηγορίας καθώς, η σαφέστατη αύξηση του μεταφορικού έργου στις αστικές διανομές, ειδικά από την περίοδο της καραντίνας και μετά, τα έχει ωθήσει πλέον σε μερίδια αγοράς που προσεγγίζουν το 40%, με κορυφαία τους επίδοση το 42,1% στις πωλήσεις (Ελλάδα) μέσα στο 2022!
 

Πρώτο & με διαφορά, το Fiat Doblo (13 πρωτιές)

Το μοντέλο που αναμφίβολα έχει κυριαρχήσει στις πωλήσεις των Μικρών Vans επί ελληνικού εδάφους κατά τη διάρκεια της τελευταίας 20ετίας, δεν είναι άλλο από το Fiat Doblo. Αξίζει μάλιστα να σημειώσουμε πως κατά τη διάρκεια της εν λόγω περιόδου, το ιταλικό μοντέλο απέσπασε την 1η θέση στις πωλήσεις της κατηγορίας 13 χρονιές!
 
Με 9.067 νέες ταξινομήσεις στην Ελλάδα από τον Ιανουάριο του 2005 (όχι ότι δεν πωλούνταν και πιο πριν), το ιταλικό Μικρό Van έχει να επιδείξει μερίδιο στην κατηγορία του της τάξης του 18,8%.
 

Από κοντά και το «αειθαλές» Fiorino με μερίδιο 11%

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της αποδεδειγμένης παράδοσης της Fiat Professional στην εξέλιξη και παραγωγή ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων είναι το γεγονός ότι, στη 2η των συνολικών πωλήσεων των Μικρών Vans στην Ελλάδα για τις τελευταίες 2 δεκαετίες, πλασάρεται ένας ακόμη εκπρόσωπος της, το Fiorino.
 
Παρά το γεγονός ότι «συγγενικά» μοντέλα του Fiorino (βλέπε Citroen Nemo & Peugeot Bipper), κατέγραψαν επίσης μια πολύ καλή εμπορική πορεία και στη χώρα μας, επί σειρά ετών, μόνο το ιταλικό μοντέλο έχει διατηρηθεί… εν ζωή και μάλιστα με εξαιρετικά αποτελέσματα.
 
Οι 5.223 νέες ταξινομήσεις του στο διάστημα 2005 – 2024, δεν αφήνουν περιθώρια αμφισβήτησης της αποδοτικότητας και των λύσεων που προσφέρει –και- αυτό το Μικρό ιταλικό Van.
 

Συνολικά 7 μοντέλα της κατηγορίας στο Top20 των Best-Sellers για την 20ετία

Στην 3η θέση της λίστας με τα πιο εμπορικά Μικρά Vans συναντάμε το VW Caddy ενώ τα Ford Transit Connect & Citroen Berlingo συμπληρώνουν την κορυφαία 5άδα.
 
Παράλληλα, δεν πρέπει να παραβλέπουμε πως στη λίστα με το Top20 των Best-Sellers ελαφρών επαγγελματικών στην ελληνική αγορά για την 20ετία, συγκαταλέγονται συνολικά επτά (7) εκπρόσωποι της κατηγορίας των Μικρών Vans, ενώ είναι σίγουρο πως πολλοί περισσότεροι θα προστεθούν μέσα στα αμέσως επόμενα χρόνια.
 
Καταλήγοντας, αξίζει να σημειώσουμε πως, τα Μικρά Vans κατέχουν αυτήν τη στιγμή (2024) μερίδιο άνω του 67% στις πωλήσεις αμιγώς ηλεκτρικών Vans στην Ελλάδα, οδηγώντας τις εξελίξεις και σε αυτόν τον τομέα.

 

Συνέχεια του άρθρου >>>